![]() |
![]() |
![]() |
Археолошки Музеј / Архив / Уставен Суд |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 5253545556 75> |
Author | ||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
|
Кога ги гледам работниците на втората фотка, како се шетат незаштотени , страв ме фаќа. Не е ни чудо што има толку несреќи.
|
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
Добредојде WNBARCH, одлични фотки и тука и во сите нишки кај што си ги ставил. Секако, интересна содржина, од поблиску слики имаме сега. Како да си некој инсајдер?
![]() Добредојде уште еднаш, благодарам за фотките и се читаме на форумов. Edited by FoSsiL - 16-Apr-2011 at 10:21 |
||
Македонија - Земја на чудата!
|
||
![]() |
||
WNBARCH ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 15-Apr-2011 Online Status: Offline Posts: 86 |
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
|
Се извинувам за квалитетот набрзина од мобилен е сликнато, денес.
![]() |
||
![]() |
||
Macedonian ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 78 |
![]() ![]() |
|
МАКЕДОНЕЦ си кога кавал ќе ти ја распара душата кога зурла ќе ти го раскине срцето.
|
||
![]() |
||
IN_MOTION ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Jul-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
|
Денес: |
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
Од денес...
![]() ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
theMac3donian ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 30-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
|
![]() Ако на вести ја има повеќе како Уставен Суд, тогаш така и ќе ја вика народот. Или обратно. ![]() |
||
(НУ)МНМБЗДИСМНВИМНЖНКР
|
||
![]() |
||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
|
Не тресете многу глупости, Архелошки музеј или уставен суд
![]() |
||
![]() |
||
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
|
Има таква палата =) , сигурно ке биде Палата Филип 2 =)))
|
||
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
||
![]() |
||
stratus ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Aug-2010 Location: Bitola/Skopje Online Status: Offline Posts: 755 |
![]() ![]() |
|
Што мислите како ќе ја викаат зградата меѓу народот кога ќе се заврши? Јас типувам за палата Македонија
![]() |
||
![]() |
||
Macedonian ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 78 |
![]() ![]() |
|
МАКЕДОНЕЦ си кога кавал ќе ти ја распара душата кога зурла ќе ти го раскине срцето.
|
||
![]() |
||
markoboj ![]() Newbie ![]() Joined: 20-Mar-2011 Location: Praha Online Status: Offline Posts: 33 |
![]() ![]() |
|
Па изгледа дека убава ќе испадне зградава. Сепак се држам на мислење дека локацијата и урбанистички е лошо поставена. Подобро ќе беше да ја сменеа фасадата (доградба) на Комерцијална банка во овој стил.
А за мостот сум сеуште против. Нема потреба, го покрива Камени мост. |
||
„Шчо напраифме и шчо требит да праиме за однапред?“ Мисирков
|
||
![]() |
||
damjan4o ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Sep-2010 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 358 |
![]() ![]() |
|
не се рељефи не се ни мачканици, тоа ќе бидат квадратчиња на фасадата... погледнете на рендерите од првите страници. |
||
![]() |
||
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() |
|
Тоа ќе се мачаканици од цемент?
|
||
ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ КАКО ПОЛЕ НА КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР...ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
|
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
На источната купола што е понапред изградена веќе се приметуваат некои шаренила. Не се сеќавам дали има планирано релјефи за објектов, ама нешто тамо ми изгледа шарено.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Не. Тоа е основата-столб на Мостот. Сите мостови го имаат, поточно два, по еден на двата брега. Бидејќи во реката нема да има столбови. И така Вардар не е толку широк.
|
||
|
||
![]() |
||
Mobile ![]() Groupie ![]() Joined: 19-Mar-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
ова со булдожеров почнува да ми станува чудно,
прво некако многу долго трае хаосов пред зградава,
второ ако ова што го гледаме треба да биде фонтана, тогаш зарем мостот ќе минува над неа? во средина, кај столбовите има некој расчистен дел, веројатно каде што ќе се спои мостот со влезот..
|
||
![]() |
||
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
||
![]() |
||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|
Kога мотото е MORE IS MORE незнам што има да Ве чуди. Мене ме потсеќа на ограда од бели колци. |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 5253545556 75> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |