![]() |
![]() |
![]() |
Македонски народен театар (Стар театар) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 5354555657 62> |
Author | |
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Се движи, ама едвај...
Инаку да се присетиме, изградбата почна пред речиси три години, а еве ни карабината уште не е готова. Да не ги спомнувам неколкуте години најави и „припреми“ пред да почне да се гради... 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
![]() |
|
Шпер ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Jun-2009 Location: Струмица Online Status: Offline Posts: 310 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
1
![]() 2 ![]() |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
1
![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 Ширината што ќе остане за тротоар е под секакви стандарди ![]() ![]() 7 ![]() 8 ![]() |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Mr.Edmund ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 23-Jul-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Па, според сликиве, оригиналниот ентериер е доста поприбран од новопроектираниов.
Штознам, некако не сум уверен дека реинкарнацијата на стариот театар беше најсреќна одлука. Едно што не станува збор за реконструкција (зашто објектот само потсеќа на стариот, но е завртен наопаку, поглем е и изменет), друго, не знам колку таа архитектура навистина вредела за да се реконструира (не само што и тогаш не ги задоволувал техничките барања за театар, туку и кога бил изграден, веќе бил "демоде"). Ама, што е, тука е. Ја испуштивме шансата да изградиме современ театарски објект специјализиран за драмски претстави, кој наместо да претставува оживување на некакви слики од минатото, би одговорил на карактерот и потребите на современата драма. |
|
СМРТ ЗА ФАШИЗМОТ-СЛОБОДА ЗА НАРОДОТ
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Ми беше од негде познато, ама не можев да се сетам од каде ![]() |
|
![]() |
|
BlacK ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 11-Sep-2008 Online Status: Offline Posts: 95 |
![]() ![]() |
Ja mislim deka Tony Montana bi bil oduseven od enterierov, cak sto vise i bi se preselil u staro-noviov teatar
![]() ![]() |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
златната и црвената многу бодат очи, го одвлекуваат вниманието и на делови боли глава и се збунувачки, а распоредот на седиштата во салата ми е некако
а очекував салата да биде прилагодена за денешните времиња, а не како стандардите на почетокот на 20-ти век, плус се осеќам некако клаустрофобично во целиот тој простор ![]() |
|
![]() |
|
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
Распоред на седишта на стариот театар ![]() (Архив на македонија) Самата сала, таваницата и ложите и балконите е скоро ко старата, но без тие чудни статуи кој се на двете страни од бината и кои го влечат вниманието. Но затоа влезната партија и останатите простории се потполно различни Секако сето е зголемено, но намален и различен венецот околу отворот на бината ![]() На сликите не се гледа доволно пластиката што ја има ![]() Забелешка е, сепак измешале многу баби и жаби. |
|
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
|
![]() |
|
Mr.Edmund ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 23-Jul-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Леле, колку е необарокен ентериеров
![]() ![]() ![]() http://www.operadeparis.fr/cns11/live/onp/site/pratique/visites/index.php?lang=en |
|
СМРТ ЗА ФАШИЗМОТ-СЛОБОДА ЗА НАРОДОТ
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ау и стариов театар ќе го добие античкиот слој на кич од внатре. Како да не е доволно кичест сам по себе. Незнам зошто не помислив на оваа варијанта но сепак не ме изненадува.
![]() |
|
![]() |
|
rainman ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 15-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Еве и основa и пресек, за да видите за што се работи
![]() ![]() ![]() |
|
Stupidity should hurt.
|
|
![]() |
|
rainman ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 15-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Еве и од мене некои рендери, но овојпат од ентериерот.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Поздрав! |
|
Stupidity should hurt.
|
|
![]() |
|
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
Deneska.
![]() |
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
pravo imat vesnikot, gardaat mnogu
![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 5354555657 62> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |