![]() |
![]() |
![]() |
Деловен објект на местото на старата Народна банка |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 45678 41> |
Author | |
Bugi ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 12-Oct-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Mnogu grdo i mnogu golemo.
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
veke navecer ima i osvetluvanje, jas mislam deka moze da se pocne so ocenuvanje
a za potkrovjeto, ocigledno e deka edinstveno bitno e da se iskoristi maksimalna povrsina bez razlika na izgledot. dali naredil investitorot ili ne, ne e ni bitno, bitno ne e ubavo Edited by xnx - 06-Jun-2012 at 14:27 |
|
![]() |
|
Block ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 18-Dec-2011 Location: Карпошово Online Status: Offline Posts: 377 |
![]() ![]() |
Има ли пилот у ова чудо?
![]() |
|
![]() |
|
theone ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Edited by theone - 24-Aug-2012 at 00:03 |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Ако ја рушат вселенската чинија на врвот, ќе добие многу поголема оценка. Со кој ум ја направија со алукобонд, не ми е јасно.
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
се тргнале скелињата до половина на предниот дел од `ненародната банка`
![]() |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
Ја не знам што се замарате толку, еееееј ова (за 5-6 миЉони) одма се „неокласицизира“. Еден ред столбови, фризче, тимпанон и ете ти копија на Археолошки/Уставен од карши.
|
|
![]() |
|
Filip777 ![]() Groupie ![]() Joined: 16-May-2012 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
![]() Edited by Filip777 - 19-May-2012 at 15:37 |
|
![]() |
|
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
Старата Народна банка во однос на стакларников е како дело на Да Винчи ... Не ми се јасни ни овие значи, сакаат да го вратат старо Скопје, а тие објекти што навистина биле од Старо Скопје ги прават модерни. Moдерни накази и тоа. ![]() Драстична разлика во архитектонски, визуелен и просторен квалитет помеѓу двата објетки. ![]() Ова напред на новиов објект ме асоцира на затвор, евентуално на решетка од канализација ... Кои ли се овие архитекти побогу ...
![]() Edited by HugoGoulding - 27-Feb-2013 at 22:52 |
|
![]() |
|
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
Се сложувам дека не е успешна ама делумна заслуга за тое е и критериумот "Да потсеќа на старата Народна Банка". Според мене валов критериум несмееше да постои или веќе ако толку сакаа требаше да ја реконструираат иста ко што си била.
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Ако ова не е добар пример и утка за нешто современо и модерно... не значи дека се е така лошо и невкусно... напротив... модерната архитектура е во голем процент успешна во Светот... пример имаш отспротива оваа зграда... Се вика Сан Марко... А мене лично зградава и не ми е толку лоша... генерално ми се допаѓа... освен тој делот горе кој мислам дека можеше да се изведе подобро... имам забелешки и околу габаритот и локацијата... но, сега веќе ништо неможе да се смени... зградава е скоро готова... |
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
milena ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Aug-2011 Online Status: Offline Posts: 184 |
![]() ![]() |
Страхотно !
![]() ете ви го сега модернистичкиот стил ... значи некогаш не е битен само стилот, туку битно е како ќе се изгради , Се крстев на тоа дека ќе ја реставрираат вистинаската народна банка, но тоа, И ете се случи тоа што се случи, многумина веруваа дека тоа е најдобриот проект од СК 2014, а имаше градби оспорувани ( да не ги наведувам ) кои ги критикуваа пред да почнат да се градат, а после изградбата сите остануваа пријатно изненадени, Но ако нешто изненади најмногу тоа е токму овој објект , Не знам, но мене ми личи на вселенско летало кое се приземјило во Скопје, ама ич не одговара во околината... Од мене една Скромна 2ка или 3ка за овој објект , А ако се направеше реставрација/реконструкција ќе имаше десетка, или ајде не мораше да биде пак овој стариот објект, но барем да го направеа малку поасално, и без тоа наддадениот спрат ! Ужас ! Edited by milena - 19-May-2012 at 03:03 |
|
![]() |
|
antiuser ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
Горе тањирот на кровот е створено место за едно диско..да рокааа
![]() |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Омг каква лименка испадна!!!
![]() |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Petar ![]() Senior Member ![]() Joined: 09-Nov-2011 Online Status: Offline Posts: 269 |
![]() ![]() |
Aj neka gi trgnat skelinjata pa da vidime, ama sega za sega, siv mermer i lim so staklo izgledaat dosta depresivno i gnasno... osobeno toa gore nadgradbata...
Edited by Petar - 08-May-2012 at 15:12 |
|
![]() |
|
Bojan10 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 21-Jun-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 504 |
![]() ![]() |
Znaci, nesto pogrdo ne mozese da im tekne.
Arhitektot neka se pokrie i neka si molci. Vakva grdosija, na takva lokacija, toa e strasno, strasno. Ubedlivo najgrdiot objekt, ubedlivo, gnasotija. |
|
![]() |
|
antiuser ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
Ставрно не знам како барокнава власт дозволи да се изгради вакво нешто,во ваков дарт ведер стил..
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
со уставен ќе се слагаат како рогови во вреќа
![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 45678 41> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |