build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Паркинзи и гаражи
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Катна гаража Смилевски конгрес - кај МНТ

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 4567>
Author
Message Reverse Sort Order
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
alexsend View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote alexsend Quote  Post ReplyReply #101 Posted: 04-Jul-2014 at 15:37
На тендерот делува симпатично, мал но убав објект. Едвај чекам да се изгради со оглед на тоа што често одам во театар а таму е хаос за паркирање.
Back to Top
xnx View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote xnx Quote  Post ReplyReply #102 Posted: 04-Jul-2014 at 10:28
pominav denes, spiralata pocnata e da se pravi, mnogu interesno deluva, mislam deka e prva garaza kaj nas so vakvo resenie.
Back to Top
jyvation View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote jyvation Quote  Post ReplyReply #103 Posted: 10-Jun-2014 at 09:56
Денес..

Edited by jyvation - 10-Jun-2014 at 09:57
Back to Top
Џоле View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Quote Џоле Quote  Post ReplyReply #104 Posted: 19-May-2014 at 13:12
Овде има мало раздвижување...

DSC03669 by george k. 1981, on Flickr

DSC03674 by george k. 1981, on Flickr
За сè има вторпат
Back to Top
jyvation View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote jyvation Quote  Post ReplyReply #105 Posted: 03-Apr-2014 at 23:20
Од денес..

Back to Top
Џоле View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Quote Џоле Quote  Post ReplyReply #106 Posted: 27-Feb-2014 at 09:55
УШТЕ 200.000 ЕВРА ЗА КАТНАТА ГАРАЖА КАЈ ХОЛОКАУСТОТ

Над 200.000 евра ќе плати Станбеното претпријатие за да премести електричен кабел за да може непречено и безбедно да продолжи со изградба на катната гаража кај Музејот на холокаустот. Потребата од преместување се јавила додека се работело на ископување на градежната јама. За таа цел неодамна претпријатието склучило анекс на договорот со изведувачот на објектот, италијанската фирма „Ламоне Мореда“ за преместување на кабелот. За зафатот ќе плати околу 221.000 евра.

Инаку, изградбата на објектот треба да заврши за една година. Тоа ќе биде трета катна гаража во која инвестира Станбеното претпријатие, покрај барокната кај МЕПСО и онаа до зградата на Сојузот на синдикати.

Катната гаража кај Холокаустот се гради на површина од 10.037 квадратни метри и освен 169 паркинг-места ќе има и деловен простор. Основниот договор за изградба изнесува речиси 4,5 милиони евра.

Овој објект ќе има модерна стаклена фасада. Поради големината и типот на урбанистичката маркичка паркирањето во неа ќе биде решено во кружно јадро и спирално, што на објектот ќе му даде специфичен облик.

http://www.utrinski.mk/?ItemID=31A3F86FB9F6814AB13C92C62C07E8DE
За сè има вторпат
Back to Top
gjoko View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote gjoko Quote  Post ReplyReply #107 Posted: 05-Jan-2014 at 00:15
Но мани но хани
Back to Top
alexsend View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote alexsend Quote  Post ReplyReply #108 Posted: 04-Jan-2014 at 21:55
Што се случи со оваа катна гаража?
Помина речиси една година...
А сега од кога се изградија сите околни објекти истата е повеќе од потребна.

Edited by alexsend - 04-Jan-2014 at 21:55
Back to Top
Џоле View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Quote Џоле Quote  Post ReplyReply #109 Posted: 05-Jul-2013 at 11:15
Еве една денешна фотка. Градилиштето беше отворено, ама немаше работници. Немаат копано ништо, што значи дека кога сум поминувал претходно, најверојатно само го испитувале земјиштето за темелите.

DSC00958 by george k. 1981, on Flickr
За сè има вторпат
Back to Top
Џоле View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Quote Џоле Quote  Post ReplyReply #110 Posted: 04-Jul-2013 at 18:24
Мислам дека се работи, зашто често поминувам оттаму, ама не сум застанал да сликам. Најверојатно копаат темели. Ќе видам деновиве да сликам.
За сè има вторпат
Back to Top
alexsend View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote alexsend Quote  Post ReplyReply #111 Posted: 04-Jul-2013 at 14:04
И по речиси 5 месеци остана само најавата на премиерот.
Или почнаа со работа?
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
Back to Top
Џоле View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Quote Џоле Quote  Post ReplyReply #112 Posted: 28-Apr-2013 at 23:16
Катна гаража спроти староновиот театар - нема некој посебен напредок во работите

За сè има вторпат
Back to Top
alexsend View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote alexsend Quote  Post ReplyReply #113 Posted: 21-Feb-2013 at 15:22
20 во околните населби, односно 30 во центар и во катни гаражи е реална цена за 1 час паркирање.
Back to Top
vladegf View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote vladegf Quote  Post ReplyReply #114 Posted: 21-Feb-2013 at 11:54
Originally posted by xnx

nikoj ne rece deka taka treba da bide, ama jas samo ja konstatiram realnata situacija. poveketo katni garazi koi ne se direkno "zalepeni" za objekti stojat prazni. eve videte ja crvenata garaza na makoil ili zebra ili taa kaj amsm, a okolinata e polna so nepropisno parkirani. kaj nas ima nekoj sindrom deka mora da se parkiras bukvalno pred mestoto kade odis inaku sto ke ti e kola.jas koga ke prakiram malce podaleku(iako mnogu mnogu retko koristam vozilo) imam zestoki reakcii kako toa taka sum se parkiral... pred nekoj den slusnav komentar: sramota sto napravija vaka, veke ne mozam da si ja ostaam kolata na partizanskata, treba zena mi da ja ostaam vo kola da ja cuva od pajaci dodeka si vrsham rabota... inaku se raboti za covek koj ima milioni na smetka a sepak ne saka da plati 30 denari za parking...toa e za zal realnosta koja e uzasna i me vadi od takt

za drugite si vo pravo ama za "Zebra" ne si. Zebra e full 24/7
Back to Top
xnx View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote xnx Quote  Post ReplyReply #115 Posted: 21-Feb-2013 at 09:23
nikoj ne rece deka taka treba da bide, ama jas samo ja konstatiram realnata situacija. poveketo katni garazi koi ne se direkno "zalepeni" za objekti stojat prazni. eve videte ja crvenata garaza na makoil ili zebra ili taa kaj amsm, a okolinata e polna so nepropisno parkirani. kaj nas ima nekoj sindrom deka mora da se parkiras bukvalno pred mestoto kade odis inaku sto ke ti e kola.

jas koga ke prakiram malce podaleku(iako mnogu mnogu retko koristam vozilo) imam zestoki reakcii kako toa taka sum se parkiral... pred nekoj den slusnav komentar: sramota sto napravija vaka, veke ne mozam da si ja ostaam kolata na partizanskata, treba zena mi da ja ostaam vo kola da ja cuva od pajaci dodeka si vrsham rabota... inaku se raboti za covek koj ima milioni na smetka a sepak ne saka da plati 30 denari za parking...

toa e za zal realnosta koja e uzasna i me vadi od takt

Edited by xnx - 21-Feb-2013 at 09:25
Back to Top
kultuzin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote kultuzin Quote  Post ReplyReply #116 Posted: 20-Feb-2013 at 23:33

Многу било 40 денари. Па ако ти е многу купи си карта за автобус или вози се со точак.Во секоја држава барем оние што ги знам еден саат паркинг е отприлика како карта за автобус или трамвај дури и нешто поскапо. Така да мислам дека 40 или 50 денари не се воопшто висока цена.

За жал никогаш нема да проработи свеста на граѓаните за правилно паркирање.

Спас е само купување доволно пајаци и ангажирање на доволен број на сообраќајци. И огромни казни. Ако досега немаше доволно простор за паркирање со новите гаражи кои се пуштија и кои ќе се пуштат мислам дека центар сосема солидно ќе се снабди со паркинг простор. Па ако сакаш во центар со кола плати си ако не како што кажав точак, ролерки , такси , пешадија , автобуси има доволно алтернативи.  

Back to Top
HugoGoulding View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote HugoGoulding Quote  Post ReplyReply #117 Posted: 20-Feb-2013 at 23:26

А зошто ти мислиш дека некоја катна гаража мора да е буквално на 10 метри oдалечена, односно слепена до објектот кој сакаш да го посетиш за да паркираш во неа? Доволно е што повеќето се во Малиот Ринг.

Реков, со вакви размислувања, само закон и ред ќе ги разработи гаражите бидејќи ако чекаме на самосвест и култура "далеку" ќе стигнеме ...

Edited by HugoGoulding - 20-Feb-2013 at 23:27
Back to Top
xnx View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote xnx Quote  Post ReplyReply #118 Posted: 20-Feb-2013 at 13:46
barem za ovaa mislam deka so samata lokacija vednas do teatar muzei i plostad ke bide i te kako isplatliva. za razlika od taa mnogu drugi koi zjaat prazni
Back to Top
alexsend View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote alexsend Quote  Post ReplyReply #119 Posted: 20-Feb-2013 at 11:53
Оваа катна има рок на изградба од 2 години, додека таа кај Нова Македонија има 1, а сепак поголем капацитет.
Back to Top
HugoGoulding View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote HugoGoulding Quote  Post ReplyReply #120 Posted: 19-Feb-2013 at 22:13
Скептичен за неколу работи кои мислам дека нема да бидат реализирани во реалност, покрај добрата но во некои сегменти нереална "шминка" на визуелизацијата од објектов.

Зелените тераси(мислам дека нема да се направат), осветлувањето(пази дека ќе изгледа вака спектакуларно од надвор, чиста шминка да се добие на изглед), тие нееднакво закривени висински линии на парапетот(мислам дека ќе бидат со еднаква висина по цел објкет), стаклата(чисто се сомневам во таква транспарентност на внатрешноста како на рендерот), самолебдечките решетки на кровот(??). Се надевам дека не сум во право.
Во секој случај бар вака од око ми изгледа како ефикасен и функционален решен простор, особено за движењето на колите низ катовите и паркирањето, сепак тоа е најважно за објект од ваква намена.

Инаку солидно изгледа вака на визуелизацијава, се надевам дека ќе изгледа уште подобро во реалност.

Се надевам дека овие гаражни објекти кога ќе бидат завршени ќе работат со полна пареа и ќе се покажат крајно оправдани, а не да зјаат празни како онаа катна гаража во Аеродром во близина на Мекдоналдс. Се разбира за ова да се реализира треба и законите да си го направат своето, бидејќи тука друг начин на спроведување култура и ред нема.

Edited by HugoGoulding - 19-Feb-2013 at 22:24
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 4567>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.094 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.