![]() |
![]() |
![]() |
ДЦ Аркадија |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4567> |
Author | ||
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
|
Конкретно мислев на дупката што ја имаше некој сликано во разни помали објекти.
Сега пак ја тебе не те разбирам за која куќарка збориш ![]() |
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Чекај не те разбирам. Зборуваш за онаа куќарка што беше изоставена позади аркадија на тромеѓето со постарата црвена станбена зграда и со новата која чека лепенка врз нејзе? Ако е тоа, барем има некоја добра вест само јас колку што гледам на сликата на ЛСЛ таа куќа не е чепната. Што се однесува до вовлечените тротоари да, тоа беше во времето на Пенов, тој сакаше цела улица да ја направи таква но мислам дека остана така само како муабет. Дури и да е така решено на оваа зграда не верувам дека тоа ќе произлегува од ДУПот тука повеќе мислам дека би било волја на инвеститорот. Edited by pbanks - 19-Oct-2008 at 21:19 |
||
![]() |
||
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
|
Мислам дека знам што е финтата со објектот ,зошто е со толку мала основа и зошто сепак ќе има поширок тротоар. Порано имам читано дека во тој дел со ДУПот се предвидуваше да се вовлече приземјето на зградите кон внатре а тоа да се реши со столбови како би имало простор од 3 метри. Сега ако убаво забележите се гледа на рендерот дека е така. Како второ сум задоволен од тоа дека ќе го и попонат шпицот кон соседната станбена зграда. Кога копаа тој дел го изоставија па се исплашив дека ќе остане тој триаголен простор како слепо црево меѓу двете згради / нешто како што е две згради погоре кон Грчка амбасада. Се на се за мене објектот би можело да испадне прилично солиден.
|
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Мене ова ми изгледа дека ќе биде некој аквариум со 31232131 бои стакла. Погледнете ја само скицата, само стакло е.
|
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Јас за овој објект имав исклучително ниски очекувања така да не сум разочаран. Но навистина е жалосно што волку битна и централна улица се пополнува со разни Аркадии и Корнери
![]() |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Па добро сеа, тоа не е рендер туку малку нашминкана проекција (можеби архитектите имаат и стручен назив за тоа), ама дефинитивно е многу оскудна и реално не наговестува баш многу па проектов уште е голем прашалник - може да испадне нешто сосема пристојно, а може да испадне и тешко срање. Очигледно клучна улога за екстериерот ќе имаат видот и квалитетот на употребенијте материјали, а на онаква презентација се е отворено и човек може да си замисли буквално што ќе му падне на памет... |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Разговарав со луѓето што работеа тука и ми кажаа дека ќе биде деловен центар.
![]() ![]() Полош рендер немам видено досега. Edited by lslcrew - 19-Oct-2008 at 15:23 |
||
![]() |
||
maestro ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 505 |
![]() ![]() |
|
Ух добро е што никогаш не сум го видел тоа ѓубре!
![]() Среќен сум што нема никогаш! Дефинитивно сите депонии да се расчистат! Браво за проектот, ама ако е точна веста дека основата е мала, тогаш - ![]() |
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
fala mnogu islcrew ...shokiran sum sto bese vo centarot ..... cudno mi e deka nikogas ne sum go videl
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Изволте: 41°59'49.69"N 21°25'29.85"E
Edited by lslcrew - 14-Oct-2008 at 20:02 |
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
dali mose nekoj da dava kordinati
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Пред лоа саат продов од овдека, и покрај тоа што беше темно имаше ангажаирано сериозна механизација. 2 бетоњерки у акција, и околу 3-4 миксера. Може би во наредниов период ќе се појави некој мал застој на сообраќајот овдека но тоа не е причина да негодуваме. Инаку дупката беше прилично голема (се гледа пошто има мрежа, а не лимена ограда), скоро да беше покопан коловозот. Ова сигурно е заради подрумските простории, или па нешто слично како со уличката кај НЛБ.
Edited by lslcrew - 13-Oct-2008 at 17:49 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Јас ќе почекам да видам рендер, па после ќе можам да зборам за троторатот и градежната линија. Зградата од карши кај што е АМЦ може да се излезе горе и да се фати добра слика. Или па онаа кај што е АМЦ мегасторе.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Луѓе мора да го набавиме ДУП за овој дел од градот бидејќи мене навистина ништо не ми е јасно.
На градилиштето на Аркадија на големо се градат темели, не успеав да сликам бидејќи имаше многу сумњиви типови кои го одмеруваа секој минувач што проаѓа. Она што можев да го видам е дека градежната линија е горе доле иста како онаа што беше на субстандардните објекти од претходно, можеби за 0.5/1м повнатре но сепак поисфрлена од линијата на која се гради Корнер погоре на раскрсницата. Со други зборови овдека нема да остане ни тротоар ни бутур а со оглед на тоа како се исфрлени зградите и од другата страна на улицата единствено решение да се добијат тука нормални тротоари ќе биде уништување на средушниот појас што би било навистина штета. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Веројатно писателиот мислел дека основата е 226м што повторно воопшто не е импресивно. |
||
![]() |
||
dacito ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Sep-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 131 |
![]() ![]() |
|
Како бе 226 квадратни метри??? Ова е сигурно некоја грешка, фали веројатно една нула на крајот!!?!?!!! Ми делува премалку за приземје плус четири ката, како и потпокрив да зафатат 226 квадратни метри. Значи, од прилика 226 / 6 = 37.66666, што е смешно Edited by dacito - 01-Oct-2008 at 18:43 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
Cibi ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 167 |
![]() ![]() |
|
se preplavivme so delovni objekti,ali ako ne ni smetaat.
![]() |
||
![]() |
||
Cibi ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 167 |
![]() ![]() |
|
zdravo duli.
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4567> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |