![]() |
![]() |
![]() |
Возен парк (ЈСП - двокатни автобуси) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 5859606162 90> |
Author | |
KinDeR ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 04-Jun-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 78 |
![]() ![]() |
А добро зошто фрлате со дрва и камења по се и сешто пред да го видите финалниот прозвод. Тоа што се од Кина, не значи по Default дека е фушерско и неквалитетно. На крај краева се што е инкорпорирано во овој автобус е европско. Само склопувањето е во Кина. Луѓе идат такви времиња све ќе ни биде од Кина. Дури што вика Robbin Williams на транспарентите Free Tibet отпозади пишува Made in China. Така да, да гледаме каков квалитет ќе ни се испорача, и дали ќе ја отслужува примарната намена, а се другот е прашање на вкус.
|
|
![]() |
|
OKA ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Dec-2009 Location: Yenni Maalе Online Status: Offline Posts: 332 |
![]() ![]() |
...
|
|
Врзи два поста без СК2014 и освој трет гратис!!!
|
|
![]() |
|
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
Се согласувам со све што кажа кловер и моите ставови за ск2014 никад нема да се сменат. За автобусиве знам дека можевме да земеме подобри а ние на табла од 1 до 10 земавме 2 али веке 20 години се молам да ги снема крнтииве од нашите улици. Знам дека овие не слушаат и си тераат по свое така и испадна и добивме двокатни и помалку еднокатни али знам и дека ако не ги земеа тие што они ги сакаа немаше ништо да земат и ке ни останеа крнтиите уште 30 години!
Со автобусиве сакам да кажам скопје нема да биде погрдо додека со најголемиот дел (95%) од ск2014 и те како ќе се нагрди Edited by toasumjas - 18-Oct-2010 at 21:38 |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
ги видов, истите се.... само поголема резолуција.... кој сака да ги види во детали на линкот доле... http://www.mia.com.mk/default.aspx?mId=101&lId=1&pageNum=2 ќе ги најдете... Edited by FoSsiL - 18-Oct-2010 at 20:48 |
|
![]() |
|
Superman ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Jun-2010 Online Status: Offline Posts: 154 |
![]() ![]() |
Нека проба некој друг да ги линкува од mia.
|
|
The One Whose Name Cannot Be Spoken...
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Супермен, не ги гледам сликите.... ако може да видиш да не има некоја грешка или до мене е...
|
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
Генерално, на слика бар не изгледаат лошо автобусите. Предницата им е грда се слагам со Андреј. Што се однесуда до полемиката едноспратни/двоспратни излишно е да коментираме сега откако тендерот е заврешн, автобусите во погон. Ни преостанува да се надеваме дека се со пристоен квалитет и технички перофманси и дека ќе не служат додека не дојдат подобри времиња и порационални тендерски критериуми.
|
|
![]() |
|
Superman ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Jun-2010 Online Status: Offline Posts: 154 |
![]() ![]() |
Има слики со висока резолуција на www.mia.com.mk во photo опцијата, ама не сака да ми ги линкува, нека проба некој да ги постира...
Edited by Superman - 18-Oct-2010 at 20:42 |
|
The One Whose Name Cannot Be Spoken...
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
<солење памет> Инаку само да ти кажам тебе, и на многу други членови кои грешат: и овој автобус е нископоден! Друго е нископоден, друго еднокатен. Овој има низок под, а два ката. Затоа е нископоден двокатен. Толку ли е нејасно?
![]() А за кирилицата... Па ако нема кирилица ќе фрлам дури тогаш со камења. Вака само се молам да се чукнат во триумфалната капија пред да влезат во тунелот под плоштад. Disclaimer: споменувањето на тунелот под плоштад во погорната реченица не значи дека тој не чини ![]() Edited by гитардемон - 18-Oct-2010 at 20:03 |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
Tuvok ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 173 |
![]() ![]() |
Незнам и ја бев за нископодни ама ако веќе се двокатни можеа некој помодерен изглед. Штом Лондон кој што вистински има традиција ги направи модерни и прикладни за модерното време можевме и ние така да ги направиме. На крајот на краиштата зошто не ги направивме како овие старите што сега се возат оние со округли фарови напред па и така тие можеби се поголема традиција пошто подолго време ги има низ улиците. Ова секако е сарказам за секој случај да не навлегувам во непотребни диксусии си кажувам.
![]() |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
се согласувам со кловер, што е со неверојатното фрлање на камења по некои проекти, а потоа смирено коментирање само на нивниот изглед?
дури и автобусиве да беа прекрасни, ништо не го менува фактот дека автобусиве се тотална утка во многу други погледи, кои не намеравам да ги повторувам и колку пати треба да им се каже на некои луѓе дека помалку лошото не е добро? и дека претходната состојба не е изговор да се избере било што! |
|
![]() |
|
micko_v ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Jun-2009 Location: Firenze, Italia Online Status: Offline Posts: 123 |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Како одеднаш станаа супер? Дали надворешниот ретро-изглед (ист како на визуелизацијата која и досега ја имавме) успеа да ги побие сите негативни страни и дилеми кои се надолго и нашироко забележани во нишкава? Како и за недвижниот дел на Ск2014, изгледа дека најсуштинска и најбитна испадна „фасадата“
![]() Разбирам и дека сите ние сакавме што побргу да се ослободиме од досегашните крнтии, ама имавме избор како тоа да го направиме и ние избравме еден од најлошите начини. Така да кога ќе размислам каков избор ќе имавме ако не бевме толку тврдоглави и ако не бевме фејк носталгичари, дури и подновувањето за мене е со горчлив вкус. Гледам дека со време опаѓа револтот дури и кон најглупавите егзибиции што ни се наметнуваат, и тоа сериозно ме загрижува. Тоа значи дека со тоа што не удавија во глупости, успеаа тотално да ни ги разбијат дури и најелементарните критериуми. Edited by Cloverstack - 18-Oct-2010 at 17:18 |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Aman super se, ne znaete kakvi mislenja imav za avtobusite!
![]() |
|
![]() |
|
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
Може не е најубавиот автобус на свет али за овие што ги имаме е фантазија! Знам дека сакавме едноподни(и јас чврсто сакав) вакви такви али лично јас за оваа работа бев спремен све да прифатам само да ги снема оние грдосии од улиците. Знаев декаљ ако сега не ги сменат па и со двокатни немаше да гиу сменат уште 20 год., па замислите како ке ни изгледаа тогаш.
Е сеа една реална оценка 6 од 10, со тоа што не е конечна дур не видам подобра и појасна фотка. Edited by toasumjas - 18-Oct-2010 at 15:58 |
|
![]() |
|
theMac3donian ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 30-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
Јас ги преименувам автобусите во МОБИМАК (види знак напред)
![]() Он-Топик. Некако мали изгледат... изгледа дека се двокатни. И некако предната маска малку... ефтино изгледа... ![]() Како и да е голем напредок. ![]() |
|
(НУ)МНМБЗДИСМНВИМНЖНКР
|
|
![]() |
|
KinDeR ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 04-Jun-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 78 |
![]() ![]() |
На мене пак баш вдлабнатината ми се допаѓа многу. Да речеме дека дава некој посебен шмек. И јас сум пријатно изненаден од ова што го гледам, мада имав некоја претстава, со оглед дека имаше слика која струеше по форумов. Ќе чекаме повеќе слики од Министерството или ќе чекаме до март, до првата испорака. Иначе мора уште веднаш да се вгради софтвер за кирилица, за информативните табли. Нема да давам конечна оцена додека не го видам во живо, затоа што од сликава на задниов дел кај вентилациониот отвор некако ми е фуш изработката, али ова е само прототип, па затоа ќе чекаме конечна верзија. Први впечатоци - Солдино.
|
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
![]() |
|
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
|
![]() |
|
build.mk ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-May-2010 Online Status: Offline Posts: 216 |
![]() ![]() |
http://www.build.com.mk/?p=5266 |
|
![]() |
|
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
Напролет доаѓа прототипот на двокатните автобуси До крајот на годинава треба да биде завршено дополнителното тестирање на автобусот, а од Кина во Македонија ќе биде доставен во март, велат од ЈСП Скопје Во март во Скопје треба да пристигне прототип од вкупно 202-та
двокатни автобуса што ќе ги произведува фабриката „Џенџгоу Јутонг“ од
Кина. Оваа фабрика го доби тендерот дури по петтиот обид на
Министерството за транспорт и врски. Дополнително тестирање Украинските - во октомври |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 5859606162 90> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |