![]() |
![]() |
![]() |
Археолошки Музеј / Архив / Уставен Суд |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 6465666768 75> |
Author | ||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Може на комшијата кај тебе дома не му се свиѓа твојата куќа, па што треба сега, да дојде да те затрупа ли?! Ни мене не ми се свиѓа, ама претежок збор е да се прекине прекарати и крај. Можам да се изрази незадоволство! Што му праиме, таков ни е правниот систем, а и такви ни се "стручњаците" што стваат параф на све!
|
||
![]() |
||
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
|
seuste ima vreme da se zatrupa ogromnata dupka
![]() |
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
zosto se pauzira stadionot a ova grdilo ne`!!!
nema gaile, i taka e Mak. se*ena
se ojt naopaku
|
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
А зашто да се издејствува?! Што ако се издејствува?! Што ќе се постигне?! Другите објекти не се откажани, него се ставени на пауза некој месец додека УЈП да намлати пари после пак ќе си продолжат. Не значи дека ако се паузирани дека готово веќе се ослободило земјиштето и крај! Кога нешто ќе се почне подобро да се заврши колку и да не ти се свиѓа! Ако саботираме тогаш ни тоа малку што чини нема да добие реализација.
Edited by lslcrew - 02-Sep-2009 at 18:17 |
||
![]() |
||
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
|
dobro ne mozese i za ovaj hibrid objekt nekako da se izdejstvuva stopiranje na izgradbata , ete kako so najverojatno ke se sluci so crkvata !!!!????
|
||
![]() |
||
dimme.von.macedonia ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 30-Jun-2008 Location: Hrvatska Online Status: Offline Posts: 78 |
![]() ![]() |
|
Kakov tempo na gradenje, hehe leleee, da bese za filharmonijata ovaka...
Edited by dimme.von.macedonia - 24-Aug-2009 at 22:56 |
||
The beauty comes from within.
|
||
![]() |
||
theone ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
i
Edited by theone - 24-Aug-2012 at 00:22 |
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
strasno, grdo,
MONSTERZGRADA
Nad 2 godini duri kicevo ke bide poubava od skopje ako ne prestanat politickite igri vo skopje
kakov ubav grad sto se gordev deka e glaven grad na makedonija, deneska sram mi e da zboruvam za skopje
|
||
![]() |
||
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
|
ja ne go sakam objektot zatoa sto kako amaterski fotograf mi smeta i mi ja gubi celata pozicija od kameni most , no mislam deka nadole pozadi mtv imase dovolno mesto za da go razubavat i toj del od gradot zosto moraa tuka bas da go stesnat prostorot
![]() |
||
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Да не е ради зацврстување, ми личи како скелет
Нека кажат постручните ![]() |
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Јасно дека е за цилиндричните делови, туку не ми е јасен нивниот 'рељеф'. Затоа прашувам.
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Какви темели друже, гледаш дека веќе ја спремаат плочата таму. Иначе да, очигледно е за тие цилиндричните странични делови.
|
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Ме фаќа паника од објектов.
Туку што се овие вртелешкиве? Оплата за темелите на куполите или? |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
1
![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() |
||
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
|
Tuka nekako pocnaa da se dvizat rabotive, duri i del od kejot zagradile, a rabotat i na kanalizacijata.
![]() |
||
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
не е работата до реката само, туку самиот објект, неговата поставеност, неговата околина, пристап, форма и т.н. се кошмар на било кој разумен архитект |
||
![]() |
||
vendetta ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 18-Jul-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Мислам дека некој во минатите постови имаше постирано градба во Будимпешта ми се чини на сосема иста локација. До реката. |
||
------------------------------
|
||
![]() |
||
vendetta ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 18-Jul-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Мислам дека не си во право. Не сум ја прошетал USA но сум бил во неколку големи градови и од тоа што го видов не ми изгледаа на празни пољани, а кога се граделе тие објекти во антички стил веќе имало облакодери. Компарацијата што ја направив беше сосема ок, значи споредив модерна градба (стакло) и ваква со антички стил, стилизиран како ште викаш ти. Мое мислење е дека објектот ќе беше многу многу подобар ако не и најдобар во државава ако го направеа според првиот рендер на местото каде што треба да се гради градската куќа. |
||
------------------------------
|
||
![]() |
||
igorius ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-Nov-2008 Online Status: Offline Posts: 187 |
![]() ![]() |
|
1 ploca gotova pocnaa i stolbovi da digaat
![]() |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 6465666768 75> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |