![]() |
![]() |
![]() |
Виртуелнa Македонија (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 33> |
Author | |
pepi22 ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 28-Dec-2010 Location: tetovo Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
брат не сакам на сктчап глупа работа е .... поубаво е коа ке го нацрташ во архикад...мн подобар изглед има ... ама немам до сеа прикачувано ништо сега прв пат пробав
инаку можам да го нацртам во архикад и да го направам во фаил за скетчап ама не е тоа тоа .. одма губи лик, т.е. фасадите ја губат текстурата и одма се со сива боја... ќе зачекам 2-3 дена да видам ако не се појави на гугл ќе го отворам со скетчап и ке го ставам како скетчап фајл... |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Пепи. А зошто чим си добар во цртање не земеш да црташ на скетчап. Ќе го науциш за брзо време. Така и најдобро ќе биде. Зашто ако си го качил како што пишува, не си го качил. Само си го поставил на твојот гугл земја.
|
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
pepi22 ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 28-Dec-2010 Location: tetovo Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
вака сеа ... прво го нацртав на архи кад... а потоа на самиот архи кат верзија 14 има опција да го пребаци на Гугл Рт само прво мораш да ставаш кординати кај треба да се постави и потоа кога ќе кликнеш да се пребаци одма се отвора Гугл Рт и на дадените кординати се пребацува
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Не ги примаат.
@pepi22: Ај кажи ми како проба да го ставиш на преглед за во Гугл Рт? |
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Сигурно се чека на одобрување Туку момци, вие поупатените, знаете ли каква е политиката за објекти што не се текстурирани од фотографии? |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
може зашто да не, само не знам зашто не ми ги објавува на гоогле...
на мојот пц го покажува а кај другите не ? можеби се чека да се одобри или ? јас прв пат денес пробав да ставам сеа ке стам слика да видите како изгледа изработено во archicad ![]() Edited by pepi22 - 28-Dec-2010 at 16:43 |
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Па слободно земи нацртај нешто
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
може да цртате и со новиот archicad 14 и преку него да ги ставате..
мислам дека е мн побрзо да се нацрта ако пробал некој нека каже. Јас го немам работено google sketch Up ама со archicad работам многу добро |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
http://sketchupdate.blogspot.com/search/label/Google%20Earth%20Featured%20Modeler
Дечково е луд. Има сам направено 500 модели во Белград. Најјако од сè, една телевизија го користи Гугл рт и 3д моделите во него за да прикажува состојба на патот во Белград. Јако. Само да поработи малку на англискиот, и тоа е сè. ![]() |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Работа, друже... (за гитар незнам, ама претпоставувам студии за него)
Планиран е, неможе без Сан Марко ![]() Офтопик, ми се допаѓа сликата во потписот! |
|
|
|
![]() |
|
Buliwyf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 473 |
![]() ![]() |
Alex,Гитар...момци,што е со Сан Марко,стагнирате или?Сепак овај објект заслужено треба да добие свое место во останатите ваши ремек дела.
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
![]() |
|
juventino ![]() Newbiе ![]() Joined: 05-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Гледам да изработувате само објекти нао дали некој е заинтересиран да направи модели на возаови(од македонски железници).Имам едно прашање дали имате направено некоја железничка станица (освен транспортниот центар кој не е завршен)
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Тоа ќе биде врв! Следна ја ставам во листата
![]() Не бе, само сакав нешто набрзина да ми помине ќефот за цртање, и прилично брзо го завршив руглово - за само 1 час. Исто како и архитектот што го проектирал ![]() |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Добро бе гитар, ти како да имаш мерак за цртање на гадни објекти. Прво мајка тереза, после тоа пратеничката зграда, сега аркадија... Што е следно, дилајла?
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Погодете што
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Се надевам ја доловив грдосијата добро ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Истиот батка што го ставил македонското знаме во Солун. |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Приметено е и ставено е на листа за изработка... не се секирај
![]() |
|
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
абе го приметил некој какво е собранието на гугл? нема врска со вистинското собрание, некој само направил петоаголник и му ставил прозорчиња, а и димензиите не му се како што треба да му бидат
|
|
![]() |
|
Damjanovski ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 14-Sep-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 33> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |