![]() |
![]() |
![]() |
Булевар Србија |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678910 19> |
Author | ||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Само што возев по булеварот. Кружниот тек функционира во обратен смер, така им доаѓа полесно. После мојот инат да си пројдам во нормална насока и една кола позади мене, се воспостави редовен режим.
![]() Edited by lslcrew - 08-Apr-2011 at 16:08 |
||
![]() |
||
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
|
Проширениот Булевар Србија ќе го намали метежот Сега се асфалтира новопробиената улица, која ќе ги спојува Првомајска со Кисела Вода, а веќе од наредната недела, како што изјавија од Градот, ќе се случи свеченото пуштање на целиот проект Живеам во Кисела Вода, а работам во Автокоманда. Со години
секојдневно кружам и возам по Првомајска, за да можам преку Аеродром да
стасам до работа. Во ова време кога бензинот е скап, тоа е вистински
луксуз. Очекувам Градот набрзо да ја пушти во употреба новопробиената
улица кај „Усје“ со која од Сава Ковачевиќ директно ќе излегувам на
Првомајска - вели Томислав М. од населбата Кисела Вода. - Свеченото пуштање на целиот проект околу булеварот Србија ќе се
случи нареднава недела, во зависност од временските услови - изјави
портпаролот Неделчо Крстевски. Фросина ЗДРАВЕСКА
|
||
![]() |
||
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
|
Новиот булевар Србија со пропаднат асфалт Свеченото пуштање на булеварот Србија, во делот на Лисиче, доцни веќе шест месеци, а на последната седница на Советот на Скопје опозицијата го отвори прашањето и за неговата неквалитетна изведба. Виолета Симиќ, од советничката група на СДСМ, ги пренесе поплаките на граѓаните. Тие забележале дупки, како и пропаѓање на асфалтот.- Тоа се пари на граѓаните - реагираше таа. Администрацијата на градоначалникот Коце Трајановски, пак, уверуваше дека с` ќе биде во ред, и дека доколку има оштетувања, ќе бидат поправени. Надлежните тврдат дека сето тоа брзо ќе биде санирано. - Изведувачот нема да биде исплатен, доколку не ги отстрани оштетувањата. Булеварот ќе биде пуштен за еден и пол месец - изјави Мичо Поповски од Секторот за урбанизам. Но, ова не е првпат надлежните да најавуваат завршување на градежните работи, а потоа да се правдаат со непредвидливи проблем како подземни инсталации, имотно-прави недоразбирања, или тешкотии со фирмата-изведувач. Сепак, како што признаа и самите градски власти, рокот е одамна пробиен, и веќе нема место за толеранција. Одговорноста, пак, ја префрлија на изведувачот. - Градот не е виновен, туку изведувачот кој доцни со дислокацијата на подземната инсталација - рекоа од Секторот за урбанизам. Втората фаза од проширувањето на булевар Србија предвидува изградба на уште две ленти на оваа делница, и тоа од крстосницата меѓу булеварите Јане Сандански и Видое Смилевски-Бато, па до улицата Првомајска. http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=C309AD923975ED4A8AC2B5CEFC26757B |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
ПРОШИРУВАЊЕТО СЕ УШТЕ СЕ ОДЛОЖУВА
Се изјалови работата на булеварот Србија
Роза Петкова |
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
Проверете го Булевар Србија на Google Earth или мапс
![]() ![]() |
||
Македонија - Земја на чудата!
|
||
![]() |
||
vlatko.mk ![]() Senior Member ![]() Joined: 17-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
|
Сега е одлично, конечно е растеретен сообраќајот, откако новиот - преостанатиот дел ќе влезе во функција значително ќе се намалат гужвите кои се создаваа на првомајска во делот помеѓу влезот за цементарницата и раскрсницата ...
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Па да, четири ленти се, ама без средишен дел.
|
||
![]() |
||
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
|
А тука не требаше ли да бидат 4 ленти ?
|
||
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Па може и затоа да се јавиле дополнителни имотноправи пречки. Колку што знаеме еднаш рекоа дека се сите решени и после тоа излегоа нови. ама па кружниов е цел изграден. уште малу фали, еден слој асфалт.
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Не знам што толку се завлечкаа со преостанатиов сегмент. Одамна се чини дека се при крај, а како што кажав во претходниот пост, на објаснувањата на надлежните не можам да им најдам НЗС, плус тоа трасата на сегментов одамна е пробиена.
1 На ова вкрстување прават кружен тек: 41°58'17.24"N 21°27'27.42"E За мене сосема изненадувачки, не помнам дека имало било каква најава или информација за ова. ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]()
Може ли некој да најде НЗС? |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
Cifra ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 25-Feb-2009 Online Status: Offline Posts: 85 |
![]() ![]() |
|
Денес ме однесе патот навака и делот ммеѓу трета македонска бригада и првомајска е комплет отворен а и накај цементарница ми изгледаше дека привршува работата
Edited by Cifra - 17-Dec-2010 at 19:31 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Пак нема логика. Далеку е клучката пред оној оставениот пристап. Изгледа сепак ќе биде за уличката покрај пругата, само па во тој случај не е јасно зашто би имало уште еден приклучок/исклучок кога веќе уличката има приклучок/исклучок на почетокот и на крајот.
![]() |
||
![]() |
||
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
|
Clover @ Dа на тоа мислев, сега видов дека се спојува , одлично.
Иначе денеска слушнав дека се подготвува и Цветан Димов за проширување уште за една лента, само не знам точно кога ке почне изградбата. |
||
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() Која друга уличка? Велиш за оној мал сегмент што се изгради претходно накај Припор? Ако е за него, баш моментално се работи на делот што треба да го поврзе. Пролистај наназад, има мапи. @ lslcrew Хммм да, навистина како да е оставено ради клучката со Јужен Булевар... и јас не можам да се изначудам. Во секој случај доколку е за таа намена за поздрав е. Барем менталната бариера за долгорочно размислување да ја пробиеме. Edited by Cloverstack - 06-Dec-2010 at 22:27 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Мене ме интересира дали се планира булевар србија да се спои со другата уличка кон усје, пошто се гледа дека и таму се работи ?
|
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Збунува она на слика 9. Што е работата со рабниците што се така оставени. Нема логика да е ова за уличето кога пристапот кон колекторското уличе е многу порано уште пред да понира булеварот веднаш после раскрницата. Најверојатно е оставено за во иднина за клучката со јужен булевар што ме зачудува некој за тоа да мисли уште од сега па оставени се рабниците како да за скоро време мислат да го градат, а не после години. Ретко се случува ова вака да се игзрадат приклучоци вон употреба, за кога ќе им дојде времето, освен кај салата Борис Трајковски на паркингот што има такви раскрници оформени што чекаат идни улички ова е втор пат да гледам нешто вкво во Скопје, а особено е изразени низ странство каде се градат едно чудо оформени раскрници и кружни текови кои допрва ќе ја добијат вистинската функција.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
01.
![]() 02. ![]() 03. ![]() 04. ![]() 05. ![]() 06. ![]() 07. ![]() 08. ![]() 09. ![]() 10. ![]() 11. ![]() 12. ![]() 13. ![]() |
||
![]() |
||
Cifra ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 25-Feb-2009 Online Status: Offline Posts: 85 |
![]() ![]() |
|
Кај и да е треба да го пуштат делот бар до Првомајска. Крупната работа е завршена, новиот коловоз до таму е готов од поодамна, а ми изгледа дека е завршено и со рехабилитацја на стариот коловоз ама не го прошириле на три ленти
![]() Сеуште има пренасочување и се вози само по еден коловоз ама не знам дали нешто доработуваат или прво треба да ја направат раскрсницата со новиот дел што доаѓа од кај цементара.
Скрос имаш право за ова lslcrew. Стално сум се чудел зошто е така. Ама сега со пробивање на булеварот не би требало да остане така, а со ова како што предлагаш или нешто слично е ефтино и корисно. Најважно е да нема сечење на Првомајска и да си има полна линија. Edited by Cifra - 05-Dec-2010 at 00:50 |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678910 19> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |