![]() |
![]() |
![]() |
Улица Орце Николов |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 6789> |
Author | |
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Луѓе Здраво на сите!!! Јас сега сум нов на форумов. Одамна барав вакво нешто како оваа страница, супер е идејата. Најдов многу работи што ме интересирале ама ги нмало другде. Се надевам дека сите заедно ше придонесеме за поубаво Скопје и Македонија.
Back на темата: Улицава е супер што се гради. Убаво е кога се гради лошо е кога не се гради. Ме интересира дали се планира улицата да иде даље према ќорче или до тука е планот. И уште една работа. Зашто на едниот крај има искривување, да не зградата на атест нешто на лошо место напраена или така си е планот? |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
skroz e nova ulicata... od 0 |
|
![]() |
|
GreatMakedon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2007 Online Status: Offline Posts: 186 |
![]() ![]() |
dali se trotoarite novi? mi se svigaat
|
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
![]() |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
не иде лошо. Ќе ја биде брзо.
BTW аирлија прва слика од домашна продукција на форумов |
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
![]() Добро напредуваат со асфалтирањето, треба да биде брзо целосно завршено. Сликава е земена денес |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
дека е доволно широка тоа е во ред, но зошто да биде потесна од остатокот на Орце Николов (кога реално има простор да го заджи профилот) не ми е јасно. Иначе дебили и вака ќе паркираат или застануваат на четири жмигавци (магична комбинација во МК) независно што е потесна.
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Не знам шо сте запнале со тоа, мене ми изгледа сосема доволно широка. Ако е 6 метри тогаш е идеално. Ако ја напраат поширока или ќе се вози побрзо или ќе се паркираат „луѓе“ на улица.
Edited by Cloverstack - 10-Nov-2007 at 23:01 |
|
![]() |
|
gotsomekicks ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 305 |
![]() ![]() |
![]() Иначе нешто работат таму, деновиве беше затворен и паркингот на ЕТФ али нема никакво пробивање од другата страна. Ај баш утре задутре ветувам ќе разгледам до детаљ и ако можам ќе се распрашам меѓу работниците. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
видиш не ми текна тоа да проверам некако се во лет сликав денес па затоа... па gotso живее таму може да тркне да провери
![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
пошто gotso заебава еве ја направив неколку слики. Профилот на улицата е дефинитивно помал од оној на остатокот на Орце Николов но не за премногу, по слободна проценка за 1.5-2метри. Зошто е тоа така е сепак мистерија за мене бидејќи простор има.
1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
gotsomekicks ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 305 |
![]() ![]() |
Тапа се сликите... заебете не ги постирам.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Што се однесува до самата улица: ја продолжуваат Орце Николов, и веќе станарите на новите згради си ги возат колите и покрај тоа што не е сеуште асфалтирано. Реков дека ја стеснуваат зашто е 2 пати потесна од Орце Николов и мислам дека нема шанси две коли да се разминат. Многу ме буни целиот тој момент. Да ви кажам најискрено ми делува како само улица за богатите станари, а не продолжување на Николов како што беше ветено!!! Ај утре накај факултет ќе сликнам со мобилен колку да имате некоја претстава за што ви зборам... Али не очекувајте квалитетни слики ве предупредувам уште од сеа ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Не сум баш сигурен дека те разбирам добро. Кога веќе си запнал ништо да не сликаш, дај барем нашкрабај некоја скица преку GE снимка
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Апдејт: неам везе што праат луѓе вајда треба да отидете да видите сами... али можам да ви кажам дека (на некој начин барем) ја продолжуваат иако истовремено и ја стеснуваат. Мене тој момент ме буни. Па еден дел се двои накај зградите а друг накај 8ми септември. Како и да е дефинитвно се работи... кај таа мафијашката зграда и денес се копаше... најверојатно темелите... а багери константно се на терен и колку што приметувам има напредок иако стварно не сфаќам што им е планот!?!?!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
^^
toa da, cela ulica so zgradicki i od ednas nekoja mafijaska hacienda... dobro so ja spukale, no uste ne mi e jasen esapot
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Куќата според формата и локацијата делуваше ептен селски. Она знаеш мафијашконо- ќе изградам огромна куќа и ќе ја бапнам баш на улица сите да ми ја видат!! Катастрофа. Затоа и се сомневав дека е дивоградба.
МИДА имаше некоја свечена вечер пред едно десетина дена. Имаа донесено нови џипови, прием имаше, балони летаа на сегде и сл. |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 6789> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |