![]() |
![]() |
![]() |
Јавен превоз во Скопје (линии и возен ред) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678910 16> |
Author | ||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
|
Ја имав честа да патувам десетина дена континуирано со ноќните линии, поточно со 2-ка до Сарај, и не забележав дека автобусите некој ги оштетува. Истите се полни со патници и исто така не гледам потреба да сообраќаат минибуси бидејќи тогаш не би имало можност да влезат сите патници. Единствено што ми пречи е повисоката цена на картата, не ми смета да платам, но кога имам карта со 10 возења или веќе купено билет да купувам нов...
![]() |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
![]() мислам дека и пет годишно дете знае дека на ноќни линии треба да ги пуштаат минибусите, кои ем трошат помалце, ем таман им е капацитетот... за вандализам секогаш има решение, не е решението само све да биде веќе крш |
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
phenomenon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Oct-2010 Location: Kumanovo Online Status: Offline Posts: 2691 |
![]() ![]() |
|
![]() Помислив и јас на вандализмот. Но тоа не е оправдување. Автобусите се осигурани и тој ризик ќе мора да се прифати. Плус, која улога имаат камерите во автобусите? Шминкерска? |
||
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
||
![]() |
||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|
Моја теорија е поради зачестениот вандализам врз автобусите кои сообраќаат на ноќните линии, направени најчесто од младите. А можеби и ги штедат (ги чуваат?) новите автобуси. |
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
phenomenon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Oct-2010 Location: Kumanovo Online Status: Offline Posts: 2691 |
![]() ![]() |
|
Ќе ми објасни ли некој зошто ретардираниве од ЈСП на ноќните линии ги пуштат старите канти?
|
||
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
||
![]() |
||
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
|
Линијава вози веќе неколку дена ,сајтот на ЈСП не е надополнет но во вестите го има ова
„ Ве известуваме дека од 03.04.2013 год. пробно започнува да сообраќа нова линија 5А на релација Дексион – Клинички Центар. Линијата ќе сообраќа по следнава траса: нас. Дексион(5), ул. Ѓорче Петров, ул. Адолф Циборовски, ул. Митрополит Теодосиј Гологанов, ул. Кирил и Методиј, бул. Водњанска до Клинички Центар. Во обратна насока се движи по истата траса. Возниот ред е следниов: Од Дексион во: 6,40; 8,00; 13,30; 14,50; Од Клинички Центар: 7,20; 14,10; 15,30; 20,05.“ http://jsp.com.mk/vest.aspx?vest=173 |
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
http://www.skopjeinfo.mk/gradot/1003588844/jsp-vovede-nova-avtobuska-linija-5a
http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=92E04CD83015F44890C695C7F7276890 На сајтот на ЈСП ни трага ни глас за возниот ред на оваа линија. |
||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||
![]() |
||
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
|
Уживај ако ти е таман, не се жали, батали ја логиката, јас не гледам логика во тоа Скопје да ги има речиси 1 милион жители, ама сепак ги има. На мене таман би ми било 2, 16, 50, 45 и 65 да не поминуваат низ Бит Пазар и ич не би се жалел. И 57 да не поминува покрај АВРМ и низ Бит Пазар, ееех, милина. ![]() Edited by Dexter26 - 20-Sep-2012 at 20:25 |
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
Што се случува во Аеродром.... Дали поради реконструкцијата на Јане Сандански, ама од друга страна пак... не е затворен... 23 си вози таму... и коли си возат.... Ама сите линии на ЈСП што поминуваат од таму: 3, 3а, 3б, 5, 15, 15а, 35..... се пренасочени по Булевар АСНОМ (АВНОЈ) и Васко Карангелски, и се приклучуваат на Јане Сандански кај Мајчин дом.... Ова е вака веќе 2 дена... ПС: Мене ова ми е таман погодено и баш ми одговара... ама ми нема некоја логика... Edited by FoSsiL - 20-Sep-2012 at 18:56 |
||
Македонија - Земја на чудата!
|
||
![]() |
||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
|
Имаат ли некоја намера господата од ЈСП-Скопје да пуштат дополнителна линија по булеварот Илинден? Можам да кажам дека линијата 15А е вистински погодок од аспект на бројот на патници и зачестеноста на сообраќање. Очигледно е дека по овој булевар треба да се воведе дополнителна линија. На пример, дупли линии што сообраќаат по Партизански одреди има неколку. Пример за тоа се автобусите 22, 22А и 64 или пак 2 и 12. Мислам дека треба да размислуваат во оваа насока.
|
||
![]() |
||
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
|
истиот случај и со Средно Водно. Незнам кога ќе им текне дека за овие две локации треба да се воведе или забрана за возила или точно определена број на принцип (first come, first serve).
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Кога веќе пишав за приградската линија со број 60, да напоменам дека во текот на викендите има голем број на патници, но за жал не доволно за Матка да се растерети од бројот на автомобили. Украинските ЛАЗ автобуси стигнуваат до Матка без проблем, но од непрописно паркираните и преголемиот број на автомобили не може да сврти во спротивен правец. За жал, мнозинството патници мораат да се пешачат до Шишево и да фатат автобус 12.
До толку ли немаат мозок возачите на возила каде паркираат, а најмногу ме нервира што сеуште не сме научени дека таму не можат да се паркираат голем број автомобили и јавниот превоз е вистинско превозно средство за таа релација. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Вредно е да се напомене за сите љубители на Матка дека автобусот со број 60 веќе извесно време сообраќа со значително поголем број на поаѓања од Транспортен центар кон Матка и обратно. Во текот на едно деноноќие има 10 поаѓања, наспроти некогашните 3. Автобусите што сообраќаат натаму се секогаш некои од новите украинци. Еве го распоредот од Т.Центар кон Матка: 7.00, 8.45, 10.30, 12.10, 13.50, 15.30, 17.10, 18.45, 20.15, 22.30.
|
||
![]() |
||
Obedineta Makedonija ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Aug-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 1744 |
![]() ![]() |
|
|
||
Создаваме за да имаме, а и тоа што го имаме треба да го чуваме такво какво што е !!!!
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Јас колку што знам единствена линија која поминува кај Хубо е 21А.
Истата поминува и од кај Рекорд, ама е ужасно ретка (ѕирни го возниот ред на сајтот на ЈСП). Не ме држи за збор, можеби некој ќе знае да каже нешто повеќе... |
||
![]() |
||
Pallatino ![]() Newbiе ![]() Joined: 09-Dec-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Од центар(на Рекорд) кој автобуси треба да ги фатам за да стигнам до Реплек Хубо маркет ?
|
||
![]() |
||
MGS ![]() Senior Member ![]() Joined: 10-May-2011 Location: Охрид,МКД Online Status: Offline Posts: 307 |
![]() ![]() |
|
@Тркало
Да,автобусот за низ Европа беше баш таков MB O350 Tourismo I (произведувани 1994-2000/2000-2006 редизајн).Низ цела Европа поминавме со само едно расипување на моторот. хихихихи |
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
Епа превозников припаѓа на Пападакис А.Д. (Papadakis S.A. - Société Anonyme - акционерско/анонимно друштво). Тоа ти е како Санос да си отвореше превозна фирма - предност пред конкурентите бидејќи се снабдуваш со возен парк по многу пониска цена. Од сајтот на производствениот погон, гледам дека само со VIP автобуси се бават, имено: Starliner, Cityliner, Tourliner и Skyliner. Може моделиве се дел и од стандарната палета на Neoplan, ама во Грција да ги произведуваат VIP верзиите на истите.
P.S. Papadakis Brothers. Не бегав од часови по англиски во второ, случајно ми промакнало погоре ![]() |
||
![]() |
||
Тркало ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-Dec-2010 Location: Охрид Online Status: Offline Posts: 1179 |
![]() ![]() |
|
Ова е нешто ново и збунувачки..Знам дека Неоплан во Турција работат дел производство, не знам како е можно уште една фабрика во нашиов регион.А и според Вики таква фирма Пападакис не работат за МАН.Ги знаев како превозник на линии за Албанија.Можда превозот им е дел од работата, ама ништо не разбирам, пробав до негде со google translate ама слабо.Не е лошо и англиска верзија за секој случај. Edited by Тркало - 23-Mar-2012 at 14:28 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Papadakis Brother е фабриката која ги произведува Neoplan и MAN во Грција, како ЕΛВО за Волво, Санос за Мерцедес (once upon a time). Edited by гитардемон - 23-Mar-2012 at 03:26 |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678910 16> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |