![]() |
![]() |
![]() |
Надградба на Куманово - Табановце |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 6789> |
Author | ||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
theone имаше право, веројатно се Алпина.
Зошто цела година ипол за ваква смешна делница ![]()
http://www.vecer.com.mk/?ItemID=3BF50674BA6EBE4F947B237CD85D5246 |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Контруктор го градеше патот до манастирот Преображение во Крушево. Ингра е овдека.
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
![]() И ја така знам... Сега дали беше Ингра или Конструктор, нешто ми се испомешани работите, ама и ја памтам на времето дека се објави некоја хрватска фирма ![]() Edited by Cloverstack - 20-Sep-2008 at 20:40 |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Па нели хрватска фирма нешто требеше или грешка сум?!
|
||
![]() |
||
theone ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
i
Edited by theone - 24-Aug-2012 at 00:22 |
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Само кратка вест од МИА. Супер вест секако ваљда другите медиуми ќе ни донесат повеќе информации (на сајтот на МТЦ има некаков политички памфлет околу ова но никакви конкретни информации околу рокови, изведувач, цена итн)
![]()
http://www.mia.com.mk/default.aspx?vId=57220679&lId=1&pmId=501 Edited by pbanks - 20-Sep-2008 at 14:52 |
||
![]() |
||
evolutionary ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 198 |
![]() ![]() |
|
Verojatno planiraat da vleze vo funkcija nekade posle 2013, koga "bi trebalo" da profunkcionira delnicata Demir Kapija-Smokvica. Zalno
|
||
Knowledge Reigns Supreme Over Nearly Everyone
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
![]() Лани ова време беше најавено дека кај да е ќе почнеле со изградба и пошто делницата била многу едноставна и кратка, работата ќе била готова за неколку месеци (мислам беше спомнато почетокот на 2008 или дури крајот на 2007). После тоа наидов и на информација дека почнале со „припремни“ работи, што и да им значеше тоа... Јас сепак до ден денес немам наидено на конкретна информација дека почнале вистинските градежни работи, ниту на веродостојна информација кога се очекува сегментот да биде готов... Edited by Cloverstack - 30-Jun-2008 at 04:15 |
||
![]() |
||
evolutionary ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 198 |
![]() ![]() |
|
Bi zamolil nekogo da mi odgovori na prasanjevo:gledam deka malata delnica na avtopatot od Kumanovo do Tabanovce stoi sekogas oznacena deka e vo izgradba, dali e taa veke zapocnata, koga ke zapocne i koga bi trebalo do zavrsi? Blagodaram odnapred.
|
||
Knowledge Reigns Supreme Over Nearly Everyone
|
||
![]() |
||
blejdsk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 320 |
![]() ![]() |
|
СПОРЕД ХРВАТСКИТЕ МЕДИУМИ
Хрватските медиуми пишуваат дека оваа е прва зделка која Ингра ја добила на македонскиот пазар. Станува збор за изградба на автопатот во должина од 7,5 километри, кој е дел од паневропскиот Коридор 10. Ингра, наводно, за реализација на овој проект, вреден околу 10 милиони евра, планирала да ја користи оперативата на "Маврово". Од Фондот за магистрални и регионални патишта вчера изјавија дека тендерската комисија треба допрва да ја избере најповолната понуда, а тоа, според нив, не значи дека најниската понуда ќе бидат избрана на меѓународниот тендер. Ингра на тендерот настапи во конзорциум со Осиек Котекс и понудија околу 11 милиони евра.http://vecer.com.mk/?ItemID=2B72BC02DE537C4E87D2E9CF219F7EA2 |
||
![]() |
||
ProMKD ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 244 |
![]() ![]() |
|
"Пелагонија и бетон понудија најниски цени"
10.6 милијони и 12.97 милијони а потоа пишува " За градење на автопатот понуда од 11,1 милиони евра пристигна и од хрватскиот конзорциум меѓу Ингра и Осиек Котекс" значи понудата на бетон е поскапа од хрватската... |
||
![]() |
||
blejdsk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 320 |
![]() ![]() |
|
ОСУМ ПОНУДИ ЗА ИЗГРАДБА НА АВТОПАТ ТАБАНОВЦЕ-КУМАНОВО
Во трка за изградба на ова мало парче од патниот Коридор 10 влегоа и хрватските компании Виадукт и Конструктор инженеринг чии понуди се околу 14,3 милиони евра. За градење на автопатот понуда од 11,1 милиони евра пристигна и од хрватскиот конзорциум меѓу Ингра и Осиек Котекс. Алпине Бау од Австрија понуди 12 милиони евра, Страбаг од истата земја - 15,21 милион евра. Највисока е понудата на грчката Терна - 16,7 милиони евра. Терна и Бетон како подизведувач се ангажирани на изградбата на втората фаза од обиколниот автопат на Скопје. Делницата од Табановце до Куманово треба да се подигне на ниво на
автопат за 18 месеци и ќе биде финансирана преку заем што Фондот за
магистрални патишта ќе го земе од Светската банка. http://vecer.com.mk/?ItemID=382CA44974C3C848847795A1486C842E Edited by Cloverstack - 03-Jun-2009 at 11:15 |
||
![]() |
||
AKADEMIK ![]() Newbiе ![]() Joined: 27-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Се согласувам во врска со средтсвата што ги имаат Хрватите, но ја имаат и ненормалната организација на нештата, многу добро се логистички организирани. Инаку во главнина поголемиот дел од патиштата ги реконструираше и градеше Гранит, а особено 3-те вијадукта кај Риека.
П.С. Не дека немаме стручњаци, него дома не ни се работи. |
||
![]() |
||
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
|
Можеме само да кажеме дека располагаат со многу поголеми финансиски средства. Кај нас тоа е голем проблем.
|
||
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Па не само тој дел и автопатот накај Сплит е потфат. За само една година направија нешто над 100км, од Карловац до Задар скоро. Остатокот следната година. Не треба воопшто да спомнувам какви вијадукти и тунели има на тој автопат. |
||
![]() |
||
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
|
Да се согласувам за Хрватска сигурно мислиш за Крапина. Како и да е штета што не е опфатен и патниот правец до Косово. |
||
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Па и таму не би требало да оди споро (а ќе оди). Хрватите направија чуда за само две години и тоа на многу потежок терен.
На нашиве само една делница им се лизна да ја завршат брзо како што треба а тоа е Гевгелија-Смоквица. Таа беше стварно експресна. Исто така за пофалба е релативно делницата на Скопската северна обиколница која ја гради Терна. Можеше и побрзо но сепак е во некаков разумен рок. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Стварно за толку краток дел од 8 км е многу година ипол. Добра е иницијативата за завршувње на оваа делница посебно од Демир Капија до Смоквица. Сигурен сум дека тука изградбата ќе оди многу многу подолго поради теренот. Edited by Cloverstack - 08-Jul-2009 at 15:31 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
И мене ова многу ме изненади... Остај другото, туку самите највуваа дека изградбата ќе траела неколку месеци. Абе кога треба да се ветуваат мегаломански проекти, немаат мерка... Ама кога треба навистина нешто да се реализира, слабо им оди, без разлика колку е мал и едноставен проектот. ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Зошто година ипол за 7.8km на најлесниот терен на светот? До кога со вакво темпо.
![]()
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=F390C74719112841927139E8F28C547F |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 6789> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |