![]() |
![]() |
![]() |
Обнова на Офицерскиот дом |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 7891011 28> |
Author | |
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
Смеј се, друго чаре нема.
|
|
![]() |
|
Spiridon ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 03-Oct-2011 Online Status: Offline Posts: 70 |
![]() ![]() |
Kakov "brilijanten" odgovor.Ne znae covek dali da se smee ili da se cudi?
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Затоа што Скопје е сега главен град на држава а не српска или југословенска провинција. Плус Скопје во 1920 колку жители имал колку има денес? Сепак плоштадот вака како се гради ќе изгледа многу помоќно соодветно на функцијата која ја има, а тоа е да биде централно место на една држава. |
|
![]() |
|
ja_licno ![]() Senior Member ![]() Joined: 11-Aug-2015 Online Status: Offline Posts: 110 |
![]() ![]() |
Зошто мораше Мериот и овој објект да бидат толку габаритни..?
|
|
![]() |
|
one1 ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 13-Mar-2013 Online Status: Offline Posts: 416 |
![]() ![]() |
Ова мене ми наликува на фашизам. Извинете не е силување. Зборувам за Офицерски строго, класичен фашизам, споредбата на двете слики си кажува.
|
|
![]() |
|
Petar Skopje ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Sep-2014 Online Status: Offline Posts: 271 |
![]() ![]() |
Ја претераа со димензиите.
|
|
![]() |
|
Staro Skopje ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2692 |
![]() ![]() |
Нешто од сличен агол. Новиов дом изгледа многу невкусно и преувеличено за разлика од оригиналниот
![]() |
|
Градот убав никна, но го откорнаа
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Ајде, една денешна фотка:
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Staro Skopje ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2692 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Dzeksi ![]() Senior Member ![]() Joined: 01-Apr-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 413 |
![]() ![]() |
toa e radi spomeniokot da ne strci inace site vo prvicniot plan trebashe da bidat po 6 kata a stanaa 9
|
|
![]() |
|
kliment ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 18-Sep-2012 Online Status: Offline Posts: 55 |
![]() ![]() |
Офицерски веројатно ќе достигне иста висина како и Мериот, се сомневам дека ја имал таа висина. Тука се гледа дека целта им е во целиот венец со хотелот, споменикот на Мајка Тереза, Офицерски и другата зграда (мислам и таа беше хотел) да се оди на таа висина која е сосема не складна со амбиентот.
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Feb-2008 Location: Lerinsko Online Status: Offline Posts: 754 |
![]() ![]() |
![]() Brian Aslak |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
damjan4o ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Sep-2010 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 358 |
![]() ![]() |
Старо Скопје, фантастичен кадар, фала за фотографијата! Очигледно ќе биде малку различно од ова, но се надевам дека ќе пружи барем приближно уживање на она што го пружа оргиналот...
Edited by damjan4o - 28-Nov-2015 at 14:36 |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
објектов и повисок ќе да е за некое спратче
|
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Баш ме интересира дали ќе ги запазат деталиве
![]() |
|
|
|
![]() |
|
macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Feb-2008 Location: Lerinsko Online Status: Offline Posts: 754 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
King ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Apr-2015 Online Status: Offline Posts: 654 |
![]() ![]() |
Светот на уметноста е преполн со плагијати, архитектурата е дел од тој свет.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 7891011 28> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |