![]() |
![]() |
![]() |
Надградба на Куманово - Табановце |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 789 |
Author | |
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() абе во ред, муабетот ми беше дека ако добро ме служи меморијата, веќе се обезбедени пари и за таа делница, ова што го уфрла владава е само некој процент плус. |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Леле брат немој жити се со таа терминологија, тоа е најобична пропагандистичка етикета што ја имаат измислено грците. Тоа се во голема мерка европски пари за балканот, за кои на Грција (за жал) и беше доверено да ги планира, распоредува, контролира... Тие средства веќе долго им служат на грците за притисок и уцени. За среќа не се само нивни парите, па не можат премногу да беснеат, ама сигурно злоупотребиле максимум колку што можеле. Edited by Cloverstack - 03-Jun-2009 at 11:15 |
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
И јас помислив на оваа варијанта. Се надевам дека сме во право. Во секој случај сумите за останатите правци делуваат разумно. Edited by Cloverstack - 03-Jun-2009 at 11:12 |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Веројатно се работи за дополнителни средства. За Куманово-Табановце колку што знам финансира Светска банка. За Демир Капија-Смоквица исто има средства од други извори, колку што ми текнува во моментов меѓу нив е и Грчкиот план за обнова на Балканот. |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Оваа цена од 1 милион мислам дека тоа е со све експропријација, мостови и тунели просечно, а само асфалт не чини толку, сега ако се работи за државно земјиште незнам колку би чинело, ама сигурно е многу многу поефтино.
|
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
Нели се ова премалце пари? Според некои груби проценки до кој јас имам дојдено 1км автопат на рамен терен е околу 1.000.000 евра. Куманово-Табановце е околу 8, а за комплексноста и должината на ДЕмиркапија-Смоквица и да не зборувам. Дали е ова дополнување на некои веќе одреденуи средства или се работи за средства доволни само за изработка на идеен проект?
Кловер ова е твоја област, дали можеби знаеш повеќе?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]()
Извор: Вечер Edited by Cloverstack - 03-Jun-2009 at 11:12 |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Делница Табановце-Куманово, км. 0+764.70 - км. 8+388.43
Цената се најавува да биде околу 11.000.000 €. Работите треба да почнат кон крајот на годинава или почетокот на наредната, а се надевам ќе бидат готови за неколку месеци. Edited by Cloverstack - 03-Jun-2009 at 11:10 |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 789 |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |