![]() |
![]() |
![]() |
Св. Софија - Реонски центар Аеродром |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123> |
Author | |
stef4o ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2015 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 21563 |
![]() ![]() Posted: 23-Mar-2025 at 15:39 |
![]() https://www.facebook.com/photo?fbid=10161651218347585&set=pcb.1085414240269002 |
|
Carpe diem
|
|
![]() |
|
stef4o ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2015 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 21563 |
![]() ![]() |
И црквата „Света Софија“ во населбата Лисиче, која почна да ја гради „Скопски пазар“ во 2014 година, остана неизградена. Во моментов, како што кажа отец Ванчо, се бара ктитор за да ја преземе градбата.
https://www.vecer.press/осум-цркви-во-скопје-чекаат-да-бидат-до/ |
|
Carpe diem
|
|
![]() |
|
kiriOK ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Apr-2012 Location: Tamworth,UK Online Status: Offline Posts: 1023 |
![]() ![]() |
Би требало да се забрани законски градба за објекти без соодветно финансирање.
|
|
![]() |
|
JovanOdGjorche ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Oct-2012 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 518 |
![]() ![]() |
Со каква непочит се однесува МПЦ кон свите сахрални објекти, немам коментар, сѐ дрруг да им заврши.
|
|
And something, somewhere was lost in 1938...
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
od fb
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
За дел од проблематичните места низ Аеродром општината не е ни надлежна, како на пример за огромниот простор околу недоизградената црква „Св. Софија“ која, откако „Скопски пазар“ се откажа од нејзината изградба, потпадна под одговорност на Скопската епархија. Таа ниту продолжува да се гради, ниту е среден просторот околу неа. Напротив, ограден е со бодликава ограда, а покрај високите треви и трње фрлени се кади, тоалетни школки, градежен шут, гранки и друг отпад.
![]() https://nezavisen.mk/aerodrom-pozholte-lesno-e-da-se-zasadi-teshko-e-da-se-odrzhuva/ |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Сеуште е баталена,пред 2-3 години имаше најава дека ќе се догради но нема ништо...(од фб)
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Остана запустена црквава и околината...само најави дека ќе се почне а веќе 6 години нема активности
![]() ![]() https://www.facebook.com/jassumodopstinaaerodrom/ |
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
Да се праша Отец Ванчо на кои дроги е бидејќи и јас би сакал да пробам. Активност кај црквава нема од рана 2014 година.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Се надевам што побрзо ќе почнат да ја средат конечно и околината пред некое време кога поминав беше целата обрасната во треви
------------------------------------------------------------------- Освен оваа, во изградба е и црквата „Света Софија“ во Ново Лисиче, кај трговскиот центар „Лиса“. Изградбата на оваа црква, како што истакна отец Ванчо, веќе две години е во застој. – Во најскоро време изградбата на црквата ќе продолжи. Постоеше пречка од страна на ктиторот Скопски Пазар, со кој заедно ја градиме црквата. Пречката е веќе надмината – истакна отец Ванчо, не сакајќи да ги образложи причините за застојот. Според него, изградбата на оваа црква започнала во 2013\2014 година. Работите се одвивале до 2017 година, а потоа две години тие биле во прекин. – Црквата е изградена до фаза на карабина. Сега ќе се започне со втората фаза. Ќе треба да се донесе решение за фасадата на црквата, а потоа ќе се работи и на внатрешното уредување и уредување на партерот – вели отец Ванчо. Тој додаде дека ќе се работи фазно. – Прво да се заврши надворешната конструкција, да се покрие црквата, а потоа ќе се премине на внатрешниот дел. Сè ќе се решава според можностите – уверува отец Ванчо. https://www.vecer.press/политичарите-ги-предадоа-на-верницит/ |
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
Мислам дека не ,јас не сум активен подолго време со слики и известување од терен ,а порано доста бев активен за оваа околина бидејќи ми е маалска. Во реонски центар освен тинексот има и неколку дополнувања во инфраструктура.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Steta sto ne ja zavrsija. Inaku go imame li evidentirano vo nekoja od niskite tineksot sto se gradi vo blizina na crkvava?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Тука немало жив човек одамна ,освен сега по потреба кога чуварот ја отвара портата за потребите на Тинексот кој се гради до црквата ама ни за тоа не сум видел одамна да ги отворат вратите од оградата бидејќи добија одобрение да го користат паркингот за пумпите.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ima li tuka nekakov napredok ili seuste zarasnuva vo korov i ja nagrduva okolinata?
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
да нема забуни, има уште едно градилиште до црквава, тоа е активно |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Veke nekolku meseci posle najavata deka ke se prodolzi so gradbata ima li nekakvi aktivnosti na gradilisteto.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Почна ли тука нешто да се работи.
|
|
![]() |
|
macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Feb-2008 Location: Lerinsko Online Status: Offline Posts: 754 |
![]() ![]() |
ВЕЧЕР: Црквата во Реонски центар продолжува да се гради
Ктиторот кој ја градеше ја предаде на Скопската епархија, која пак, по одморите ќе продолжи да ја гради до каде што застанал ктиторот, информирале за Вечер, одговорните од кабинетот на поглаварот на МПЦ-ОА. http://religija.mk/vecher-crkvata-vo-reonski-centar-prodolzuva-da-se-gradi/ ![]() ![]() Edited by macedonia - 15-Aug-2016 at 19:48 |
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Ништо нема, тука градежните работи се стопирани одамна.
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Kako e situacijata tuka,ima li nekoj napredok,se sreduva li infrastrukturno delot okolu crkvata,posto od prethodnite sliki se gleda deka se pravat trotoari ulici no bidejki fotkite se postari a retko odam nataka pa ako moze nekoj neka stai nekoja fotka ili ako nema nekoi poznacajni promeni neka napise.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |