![]() |
![]() |
![]() |
Совет: Преместување на гипс картон? |
![]() |
Post Reply ![]() |
Author | |
mikipanda ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 24-Oct-2014 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() Posted: 24-Oct-2014 at 08:47 |
Препорачувам да си купиш нов гипс.
Ризично е да работиш со стариот (може да се деформира, испука, проблем со димензиите). Работната рака ти е иста, како цена (освен ако сам не го работиш), а и гипс картонот не е толку многу скап па за да штедиш на него. |
|
![]() |
|
+Protagorist ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Nov-2012 Online Status: Offline Posts: 3588 |
![]() ![]() |
веке некој и ја патентирал идејава [1] а веројатно гк-индустријата не ја промовира со оглед дека така ќе изгуби поприличен профит,акв но секогаш постои diy опцијаа особено корисна доколку човек ко ваква ја искористи и за изолацијата освен гипскартонот http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1928&PID=176075#176075 претходно ми светна и тоа аберот за комбинации со неодиумски магнети, но истите или се кабасти или терсене за куландрисвање [2] во принцип неодимски магнети ко посилни пожелно е да би оделе за плафонцки плочи кои одозола би ги држела железна мрежа или лајсни [3] |
|
HaјсилнoтoOpужјe е вo caмитeHac cинaпoвo3pнo co НaдeжВepaЉубoв
|
|
![]() |
|
+Protagorist ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Nov-2012 Online Status: Offline Posts: 3588 |
![]() ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
ovoj daci ko da zivee evropa :-) i so lezet moze da si zakaci kredit za renoviranje, a sigurno ivana cim prasuva javno sigurno kredit ne i e vo plan ili eventualno stoi ko posledna opcija inaku moe mislenje e deka komotno mozat da se koristat secondhand plochi dokolku ne se muvlosani ili ispukani, do dusha treba da se vnimava za nivno reinstaliranje na plafon iako lugje i po dzidoi besat teshki raboti :-) eh da gi redea plochite na magneti ova kje odi ko pesna jas so second hand plochi nemam iskustvo no pretpostavuvam bi trebalo da se vnimava okolu vgraduvanjeto i potkonstrukcijata eventualno da se prekrojat, ostanatoto shmirgla rabic i glet kje si go sredat, jasno tro emulzija pa boja na kraj, no ko i vo se' ako i za novo treba dobar majstor za staro treba i oshtroumen osven vichen Edited by +Protagorist - 03-Jun-2014 at 18:15 |
|
|
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
Можно е но не верувам дека некој би се нафатил да го прави тоа ,прво затоа што конструкцијата и самите гипсени табли ќе се оштетат при вадење а второ затоа што многу е веројатно дека по вадењето нивната стабилност нема да биде иста ,а од друга страна и должините може да не одговараат.
Најдобро е да се прави ново. (моја препорака) |
|
![]() |
|
ivanna13 ![]() Newbiе ![]() Joined: 03-Jun-2014 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Дали е можно да се размонтира преграден ѕид од гипс картон и да се монтира на друго место?
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |