![]() |
![]() |
![]() |
Агенција за филм на РМ |
![]() |
Post Reply ![]() |
Author | |
medo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Dec-2007 Online Status: Offline Posts: 217 |
![]() ![]() Posted: 13-Jul-2017 at 08:29 |
Благодарам. Овие информации ги знаеме од посетата на лице место и увид во состојбата на лице место.
Доколку има некој некој запис или репортажа за објектов би бил корисно да се погледне. |
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
Бидејќи имам работено на реновирање таму, можам да кажам дека се работи за прилично стара зграда,но кога е градена точно неможам да кажам, веројатно во годините после втората светска војна и пред земјотресот ,бар според типот на таванот кој е трска со поплочен со каратаван од дебели даски и целосно обложен со 5-10 цм земја (нешто што го имам видено како практика кај предземјотресни градби, но можеби не е исклучок и кај поновите).
Ѕидовите се од тули ,односно онаа што народно ја викаме циганска цигла. Фасадата со гранитни плочи веројатно ја има добиено многу покасно. Немам никаква фото документација од процесот на изградба а незнам ниту дали може да се најде такво нешто и точна информација кога е градена. |
|
![]() |
|
medo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Dec-2007 Online Status: Offline Posts: 217 |
![]() ![]() |
Потребни ми се информации за објектот на Агенцијата за филм на РМ и Вардар филм во Скопје, ул. 8 март бр. 4 близу градски парк. Она што ми треба се информации од типот на година на градба, материјал, фото од градбата и сл. Работиме на еден проект за стари објекти низ РМ.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |