![]() |
![]() |
![]() |
Skopje City Mall |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1314151617 44> |
Author | ||
dimemk ![]() Newbiе ![]() Joined: 21-Dec-2010 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Neptun e albanska firma kako sto i Balfin. Objektite na Balfin se po najvisoki evopski standardi za shoping centri ( east gate trirana, usce vo belgrad - delumen sopstvenik)
|
||
![]() |
||
ProMKD ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 244 |
![]() ![]() |
|
Blagodaram, znaci albanska investicija kako sto pretpostaviv. Inaku, cestito prviot post! Clen od skoro edna godina, a samo eden post? I toa odgovor na moe prasanje, koja cest ![]() Pozdrav! |
||
![]() |
||
Gaudi ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 26-Sep-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Вака,во основа на се стои Балфин,инвестициска група од Албанија под чија капа се наоѓаат Нептун,Фешн груп во retail делот,и Мане тци која се занимава со недвижнини како QTU,TEG и тн.има и франшиза на Remax во делот на недвижнини.Што се однесува до Нептун ,тоа е бренд,фирмата која работа во Македонија и го претставува нептун се вика Еуромедиа со мешан албанско македонски капитал,Самир Мане од Албанија и Арсим Папранику од Македонија.Самир е доминантен сопственик.Истата слика е и со фешн груп во Македонија,мешан капитал каде доминантен сопственик е Самир,и Македонската страна.Значи и Нептун како бренд,и фешн груп се основани од Самир,а во Македонија се влезени со ортаци.Е сега ако се гледа сувопарно,трговскиот го градат 2 македонски и една албанска фирма,но ако се знае дека во овие македонскиве доминантен сопственик е истиот тој албанец Самир уште од порано,тогаш излегува дека е комплетно албанска инвестиција.
Што се однесува со брендовите,гледам околу карфур има муабети,и точно е дека ке биде ,но еден најголем светски бренд што според мене ке направи најголем бум,е Зара кој е најголем фешн бренд во свет.Секако тука ке си се преселат и сите брендови на фешн груп,и Нептун со продавница од преку 1500 м2. |
||
![]() |
||
VirginAtlantic ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jun-2009 Location: Софиjа Online Status: Offline Posts: 254 |
![]() ![]() |
|
А знае се освен со Zara кои други брендови ќе влезе Inditex И директно Шпанците ли влегуваат или преку некој партнер?
За Carrefour - одлично. Најчесто купувам од таму - добри производи и цени. Ќе има ли и други компании кои за прв пат влегуваат во Македонија? Која компанија ќе управува кината |
||
![]() |
||
Мартин ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 366 |
![]() ![]() |
|
http://skopjecitymall.mk/en/news.aspx - нови фотографии од изградбата од 6 октомври
Edited by Мартин - 08-Oct-2011 at 16:43 |
||
![]() |
||
goran.z ![]() Newbiе ![]() Joined: 10-Oct-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
здраво, ова ми е прв пост на форумов
гауди, дали имаш некакви докази или факти за тоа што го тврдиш за фешн груп? "Истата слика е и со фешн груп во Македонија,мешан капитал каде доминантен сопственик е Самир" колку што јас знам фешн груп е основан од двајца дечки од куманово и никогаш не се спомнало дека тоа е мешан капитал со албанија. знам дека имало многу шпекулации за нив дека тоа е капитал на далаверски, па на шутуркова, па не знам на кој, ама за Самир Мане никогаш не се зборело. Јас знам дека фешн груп скопје основаше фирма фешн груп албанија со Мане пред 5-6 години, но дека Мане го има откупено нивниот дел (само во Фешн Груп Албанија). |
||
![]() |
||
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
|
Мал апдејт со слики од објектов, сликите се од мобилен од страната на Партизанска. Почнува да се затвара карабината, ѕидарија со Ytong блокови, ако не се лажам...
![]() ![]() ![]() |
||
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
||
![]() |
||
Biljana Sk ![]() Newbiе ![]() Joined: 24-Oct-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Dali nekoj ima informacija dali ke se gradi zgrada vo blizinata na Skopje City Mall vo Karposh IV;
|
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
Самиот комплекс по проект има станбен дел, но засега се гради само трговскиот и гаражата, колку што знам јас.
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Во три наврати, од различни луѓе кои се инволвирани во проектов, ми е потврдено дека зградата сигурно ќе се гради, но засега без некаква временска одредница. Исто така ако добро памтам, проектот бил спремен веќе од доста поодамна. Се разбира за вакви работи ништо не е 100% сигурно, но имам впечаток дека веројатноста дека објектот ќе види бел ден е висока. BTW, мислам дека зградата треба да има 14 ката. Edited by Cloverstack - 24-Oct-2011 at 21:27 |
||
![]() |
||
Biljana Sk ![]() Newbiе ![]() Joined: 24-Oct-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Jas slushnav deka zgradata ke imala 24 kata pa mi izgleda malku neverojatno na toj mal prostor da se smesti tolkavo zdanie; Ama chudno e shto samiot centar e vo dosta napredna faza na gradba , a za zgradata nikakvi informacii ne cirkuliraat;
|
||
![]() |
||
build.mk ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-May-2010 Online Status: Offline Posts: 216 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
|
овие да не се збуниле несто или белфин ке гради и друг трговски центар.
Странските компании продолжуваат со поинтензивно селење на производни капацитети од ЕУ во земјава, а Џонсон Контролс наскоро започнува со пробно производство во Штип. Се инвестира и во трговијата . Следната недела со поддршка на ЕБРД компанијата „Балфин” ќе потпише договор за градење на новиот супермодерен трговски комплекс „Скопје сити мол“ .Сите овие инвестициски зафати овозможуваат нови вработувања и го поддржуваат економскиот раст на земјава кој е далеку над просекот на голем број држави во регионот. http://www.mrt.com.mk/mk/vesti/ekonomija/30301/investicii.aspx |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
![]() Скроз се изгубиле во времето |
||
![]() |
||
ulica ![]() Newbiе ![]() Joined: 09-Nov-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
точна е информацијата комерцијална банка заедно со други банки ќе потпише договор за
финансирање на проектот скопје сити мол
номе грошке
![]() поздрав
|
||
![]() |
||
Marteen ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 24-Aug-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Што сакаш да кажеш? Ќе се изгради уште еден или ќе се потпише договор за финансирање на останатите фази од изградбата на постоечкиот мол? Или веќе е подпишано но овие од МРТВ доцнат со инфо (more like it)?
![]() |
||
![]() |
||
Superman ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Jun-2010 Online Status: Offline Posts: 154 |
![]() ![]() |
|
И јас имам информација дека ќе се дозаокружи финансиската конструкција со пари од ЕБРД, само не знам дали е за изградба на кулите или за довршување на трговскиот.
|
||
The One Whose Name Cannot Be Spoken...
|
||
![]() |
||
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
|
![]() Ама кулите и трговскиот центар се приватни инвестиции, а ЕБРД, односно ЕБОР (Европска Банка за Обнова и Развој), не е корпорациска банка, ги помага државните инвестиции, а не приватните. Да не се наменети тие пари од ЕБОР за инфраструктурни проекти на локацијата на која се наоѓаат трговскиот центар и кулите, кои треба да ги реализира општина Карпош ? Зеленило, асфалтирање... ? Edited by Dexter26 - 10-Nov-2011 at 11:26 |
||
![]() |
||
OCB ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: 54 Online Status: Offline Posts: 921 |
![]() ![]() |
|
Неточно. Банката кредитира и приватни компании.
Точно е дека дел од средствата се кредит од ЕБРД и како што кажа Clover веста е стара и договорот е веќе потпишан. |
||
![]() |
||
Superman ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Jun-2010 Online Status: Offline Posts: 154 |
![]() ![]() |
|
Скопје - Заменик-претседателот на Владата и министер за финансии Зоран Ставрески ќе има свое обраќање на потпишувањето на договор за финансирање на „Скопје Сити Мол“. (ресторан „Воденица“/11:30)
Сепак не била погрешна информацијата на МТВ, само не сфаќам дали ова е дополнително учество на ЕБРД со втор кредит или досега не бил потпишан воопшто, утре ќе видиме ај! А инаку ЕБРД финансира и приватни проекти, само со позитивно мислење за физибилити студијата. |
||
The One Whose Name Cannot Be Spoken...
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1314151617 44> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |