![]() |
![]() |
![]() |
Скопски сообраќај (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 159> |
Author | ||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Мислам дека ова е под Кисела Вода. На ова место имаше едни трафики кои ги бутнаа уште лани со намера да биде проширувањево. Веројатно е да се заврши у брзо време.
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Градот планира повеќе кружни текови отколку што мислевме
![]() Не ни знам дали се сите одбележани на мапава - ми текнува дека имам прочитано за новопланиран кружен тек кај тутунски комбинат, кој на мапава не е одбележан. ![]() |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Та кај тутунски што е планирано за кружен тек треба да биде доста поголемо од било кој кружен тек во градов. Барем ја колку што сум разбрал. Ама тоа мислам дека е на долг рок кога евентуално би бил и јужен. А оваа година како што знам, само треба улицата од пролече до тутунски да се прошири и раскрсници да се средат.
|
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
И јас така знам. Прв пат слушам за кружен кај Тутунски мислам дека само ќе ја шират раскрсницата (што не е на одмет) |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Кловер од кај оваа картава со кружните токови. ти ја црташе според некоја статија, или ја најде. Не ми се верува у бутел толкав широк булевар да се унакази до два кружни на сто метра еден од друг. Сите раскрсници што си ги бележал ги знам, и не гледам никаква потреба од кружен ток. Значи у градов озбилно некој си игра мајтап со ГУП-от.
п.с.Стварно ми е преку глава да гледам како некој навидум-градоначалник си игра со касата и со плановите. Видел како дете некаде трамвај и кружен тек, и почнал да плаче зашто нема у Скопје, па сега ќе си исполнува желби тука. Edited by lslcrew - 23-Jun-2008 at 13:49 |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Кружен тек кај тутунски (на 3-та Македонска бригада, кај Злате), ми се има увртено у глава и мислам дека негде имам прочитано, али може да сум и грешка... А може и пак да било новинарска дубара...
У секој случај тоа нема никаква врска со Јужен Булевар А мапате е официјална, од Transpower конференцијата што ја спомнав. Ни мене не ми се веруваат сите овие новозацртани кружни текови, али сепак мапата ја цртале надлежните, тука нема бегање... ![]() За кружниве текови имам кажано што мислам, да не се повторувам по сто пати ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
За овој кружниот тек го имам слушано Ѓорѓе како збори кај Јанко у емисија пред повеќе од две години, ама он другше го објасни. Сега ја колку сум го сватил тогаш и колку се сеќавам ке пробам да изцртам!
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() Нешто слично вакво. Сега незнам за колкав радиус станува збаор и за позицијата, пошто тука смета малце тутунски. Незнам детаљи, ама нешто вакво беше у опција. Тогаш ѓорѓе збореше дека оној комплексот со дуќани карши тутунски требало скроз да се бутне. Edited by lslcrew - 23-Jun-2008 at 14:45 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() Уште една колосална дебилна замисла... Ко за почеток, на јужен (како урбан автопат) не смее да има кружни текови. Единствено што може е клучките да бидат кружни текови (то ест само неговите влезни и излезни краци да се спојуваат во кружни текови заедно со напречните улици), ама и тоа е крајно лоша варијанта. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Ова е нешто што го збореше ѓорѓе пред две три години. И во истото интервју најави дека за пола година ќе биде готов продолжетокот на бул. Србија.
Ако треба ова надоле пребацете или избришете у администартивно рабоводење Инаку јас како граѓанин од неговата општина вопшто не сум задоволен од работата негова. Премногу пари се одлеаа за безвезни проекти во драчево и околината. Паркови, инфраструктура, дури и црквата на три круши мислам дека е со општински пари ама не сум сигурен. Конкретно кај мене у маало (11 октомври, нема никаква инвестиција последните неколку години). Имам слушнато шпекулација дека го чекаат малце да крахне и да го уапсат, како Кирил. Од вмро многу му се лути зашто не го бива, а нивни кандидат е. Edited by lslcrew - 23-Jun-2008 at 15:34 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Ајде веќе кога пак ја тераш работава накај партиски сметки, би се кладел со тебе дека единствен свој градоначалник што ќе го апси ДПМНЕ е Аларова, тачно таму негде пред локалните избори.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
@Кловер: Аларова пред локални, а ѓорѓе го чуваат за пред претседателски!
![]() Ја што заебав работа, заебав, а те молам префрли ги постовиве во административно раководење! |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
ЛСЛ, ја вака мислам
Дискусијава не може да ја држиме стерилна, па не е крај на светот ако некогаш се навлезе и во политичка дискусија. Ама проблемот е што таа партиско-политичка дискусија или повремено добацување до Албанци и други по правило почнува од тебе. Не можеш стално да викаш дека ако некоја твоја изјава не била на место, да се избришела или префрлела. Самиот треба да промениш нешто. Што е до мене, ова нека си стои тука, нит планирам да го бришам, нит да го пребацувам (каде што исто не му е местото). Али мислам дека ти дефинитивно треба више да си го смениш пристапот. Ајде назад на темата Edited by Cloverstack - 23-Jun-2008 at 15:51 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Ај кловер стварно назад до темата, знам дека обично почнува од мене, ама тоа дека почнува од добацување кон албанци воопшто не е така. Се десило 2-3 пати максимум, а сега у поново време не.
Последното од кое што сум револтиран у политика е дпмне и тоа од избори навака, зашто почнав и ја да го наѕирам кај нас српскиот филм од пред 15 години, со малку поблаг интензитет. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Се проширува улицата Народни херои Почна проширувањето на коловозните ленти на улицата
Народни херои, во делот на раскрсницата меѓу таа улица и „Сава
Ковачевиќ“. Коловозот ќе се проширува во должина од 65 метри и неговата
широчината ќе изнесува 10,5 метри. Истовремено се гради нов тротоар,
кој ќе се прошири за уште еден метар, а на местото на старите
канделабри и семафори ќе бидат поставени нови. Изведувач на работите е
Јавното претпријатие „Улици и патишта“. Работите комплетно ќе бидат
завршени до втората половина на јули. Оваа инвестиција чини околу два
милиона денари, од кои по половина милион ќе дадат Градот и општина
Кисела Вода, а еден милион обезбедуваат фирмите „Скопски пазар“,
„Дизајн фантазија“ и „Ино спектар“. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
ПОЧНАА ГРАДЕЖНИТЕ ПРОЕКТИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА МЕТЕЖОТ Проширување на „Илинденска“ и „Гоце Делчев“ месецов Имајќи предвид дека се очекува сообраќаен хаос, градските власти, ќе утврдат сообраќајни решенија кон кои граѓаните ќе мора да се придржуваат додека траат градежните работи
Кон средината на месецов градските власти ќе почнат
со изградба на клучката-дијамант на Бит-пазар, проширувањето на улицата
кај Тутунски комбинат, како и на булеварите Илинденска и Гоце Делчев
кај Судската палата. Проширувањето на булеварите е проект од Акциониот
план на градоначалникот Трифун Костовски за 2008/2009 година. Од Градот
велат дека се завршуваат договорите со фирмите изведувачи на градежните
активности. Имајќи предвид дека се очекува сообраќаен хаос, градските
власти во наредната недела ќе утврдат привремени сообраќајни решенија
кон кои граѓаните ќе мора да се придржуваат додека траат градежните
работи. http://dnevnik.com.mk/?ItemID=0C7334B85B2AB846A064BAC015A3459E |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Доцни стартот на изградбата на четирите капитални проекти Моментно од МВР се чека потврдата за привремените сообраќајни решенија Сања Наумовска http://utrinski.com.mk/?ItemID=453AA76F729DC242B699DFE7603A6B65 Незнам зашто го сместив ова во вести, кога не е ништо ново. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
ВО МАРТ В ГОДИНА Нов мост ќе го поврзе Сарај со градот Бетонскиот мост што ќе се гради стотина метри низводно од постојниот Железен мост се очекува да биде готов до март в година
На почетокот на септември ќе почнат градежните работи на новиот мост на влезот во Сарај, кој ќе се гради стотина метри погоре
од веќе постојниот Железен мост.Според градоначалникот на Општина
Сарај, Беким Фазлиу, во тек е тендерската постапка за избор на
изведувач на градежните работи. Се очекува дека мостот ќе биде готов до
март идната година.Новоизградениот мост ќе биде бетонски, широк од 12
метри. Ќе има две сообраќајни ленти, по една во двата правца и тротоари
од двете страни со велосипедска и пешачка патека. На мостот ќе има
железна ограда.Проектот за мостот го изработи фирмата „Карпош“ и чини
600.000 денари. Изградбата на мостот ќе чини 30 милиони денари, а
парите ги обезбеди Министерството за транспорт и врски.Постојниот
Железен мост ќе биде затворен за моторен сообраќај и ќе го користат
само пешаци.Уште пред четири години беше предвидено во урбанистичкиот
план да се гради овој мост, но поради немање пари тој досега не е
изграден. Новиот мост е на погодна локација бидејќи во негова близина
се предвидува изградба на средно училиште, универзитет и болница - вели
градоначалникот Фазлиу. Повеќе години општинските и градските власти се
натегаа околу реконструкцијата на Железниот мост. Конечно, со пари од
Владата се дојде до конечното решение да се изгради нов, покрај веќе
постојниот мост. Анела Петрова http://dnevnik.com.mk/?ItemID=587505D6E667EE4B886EACE842D59654Edited by lslcrew - 23-Jul-2008 at 01:51 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Добро што мостов ќе се изгради, овој е и дел од урбанистичкиот план. Само незнам чива надлежност е? Еве гледам градоначалникот на сарај се спомнува, а парите се обезбедени од министерството. Ова е на општината или на градот?! Имам впечаток дека градот ескивира во своите надлежности многу повеќе од општините.
|
||
![]() |
||
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
|
Се добро само Јужен Булевар нема никогаш да го добиеме цел.
|
||
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 159> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |