![]() |
![]() |
![]() |
City Mall - Кичево |
![]() |
Post Reply ![]() |
Author | |
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() Posted: 10-Jan-2012 at 19:23 |
Slucajno naletav ovde: http://www.behance.net/gallery/CITY-MALL/1558137
Se raboti za eden centar sto se vika royal center a se naogja vo kicevo. E sega ne razbiram dali treba da se modernizira centarot ili sto potocno? gjoko ako ima nesto novo daj mi te molam informacii Lokacijata e ovde: 41°30'47.06"N 20°57'36.85"E |
|
![]() |
|
WNBARCH ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 15-Apr-2011 Online Status: Offline Posts: 86 |
![]() ![]() |
ko Piet Mondrian da go dizajniral
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Kolku za Kicevo e ovaj proekt preubav. Se nadevam deka kje se realizira posto mene mi e objektot simpaticen.
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Еве ги сликите
1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() |
|
![]() |
|
mladen_s ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-May-2010 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 407 |
![]() ![]() |
![]() Мислам дека е студентски проект. Ги гледав и другите поректи што ги има ставено на сајтот, личат на програмата на АФС. Крајно, има оставено контакт детали, прашајте ![]() |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
во моментов на овој објект(поранешна стоковна куќа `Меркур -Импорт` му ставаат ѕид точно на средина,од влезните скали па се до внатре.гледано од страна изгледа како браќа кога физички делат куќа,а дали ќе има реновирање како на сликите никој незнае од мојот круг на пријатели.ќе сликам попладне и ќе ставам слики
|
|
![]() |
|
mladen_s ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-May-2010 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 407 |
![]() ![]() |
Значи за тој објект се работи. Мислам дека ова беше своевремено дипломска задача, ама не сум сигурен.
Едно прашање: колку што се сеќавам - бидејќи сум вршел премер на овој објект, истиот правеше целина со станбена кула. Се работи за истиот објект или има уште некоја стоковна куќа во Кичево? |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
Да, на неа мислев. Поврзана е со кулата, само не се сеќавам дали само во подрумскиот дел или и на катовите.
Во секој случај, се работи за друг објект од оној што го знам.. |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
таа стоковна куќа до кулата ја зедоа неколку бизнисмени заедно(заедно со бившиот градоначалник),ја надградија на нови столбови,но станарите од кулата запнаа и го стопираа градењето(стварно се близу еден до друг објект).после тоа се испокара меѓусебе,а се слуша дека сите сметки одат само кај еден од нив(на него се водело градењето) па не е чудо и да ги пишува по весници за неубави работи.
сликите ќе ги ставам покасно,сега сум уморен и ми се спие ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() slikano e nabrzina so mobilen,i ne se bas slikite kvalitetni,ama neka pocnat so gradba pa ke go zemam aparatot Edited by gjoko - 11-Jan-2012 at 19:44 |
|
![]() |
|
FT ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Jun-2010 Location: Kocani Online Status: Offline Posts: 574 |
![]() ![]() |
Значи ова е реконструкција, фасадата е иста.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
I jas mislam deka kje go sredat samo vnatre. Od nadvor izgleda isto, samo pokrivot e malku poinakvo iako mislam deka tavanot nitu nema da se cepka. Kje izgleda ubavo ako navistina bi se rekonstruiral spored planot, bez nikakvi kiksi. Nadvor ima trasa, mislam deka treba da se ostrani iako od vnatre ubavo e
![]() Edited by my Macedonia - 11-Jan-2012 at 20:10 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
чудно е што внатре објектот е поделен на пола,внатрешниот хол исто така,па мене ми изгледа дека на левата страна е сега друг газда,пошто на десниот дел ништо не се работи,а и ѕидот е чудно поставен наполовина.на кровот ништо не е чепкано одамна
|
|
![]() |
|
AlexTheGreat ![]() Newbie ![]() Joined: 04-Feb-2009 Location: Македонија Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Тоа е така затоа што навистина се поделени двајцата ортаци
|
|
![]() |
|
damjanh ![]() Groupie ![]() Joined: 15-Jun-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Веќе неколку години на Архитектонскиот факултет во Скопје како тема за дипломска работа ја има и темата за реновирање на Стоковната куќа во Кичево. Изработени се многу различни проекти од еден куп студенти. Ќе ви постирам сега неколку слики од дипломската на арх. Ана Радоњиќ на истава тема. |
|
![]() |
|
shyes ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
добра замисла по мое , се надевам дека ќе се реализира, ке го озвежи Кичево малку
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |