![]() |
![]() |
![]() |
Скопска обиколница [A2/A4] |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 24> |
Author | ||
assyst ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 11-Jun-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
![]() Добренајдов! Поздрав до сите , форумов го следам отприлика пред едно 5-6 месеци и претставува навистина уникатен онлајн заедница за урбанизмот во Скопје па и МК. ![]() Да се надевме дека на есен обиколницата ќе биде проодна во целата должина и навистина ќе го растовари сообраќајот во Скопје, а за роковите мислам дека обиколницава ги проби сите, ама баш сите најави и рокови дадени од „надлежните“ ![]() Едно е сигурно Скопје ќе има прилично модерна обиколница и барем тоа ме радува! ![]() |
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Зарем не ти реков ![]() Највеќе од се ме плаши дека фазново решение е резултат на неможноста проблемите со експропријација да се решат во разумен рок и дека работава ќе остане половична уште долго време ![]() @assyst здраво и од мене ![]() |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Нема потреба од вакви циркузи, потобро цела да се пуштеше во употреба, но ипак ќе има некоја искористеност поради конекцијата на патот од косово со патот према тетово. Подобро да ја пуштеа во употреба но сечење лента кога ќе биде цела готова.
|
||
![]() |
||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
|
135 милиони евра, барем сега за сега
![]()
|
||
![]() |
||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
|
![]() mia.com.mk
|
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Како би мозхеле да дојдеме до оваа слика на која показхува премиерот. На почетокот имаме само некој фрагмент од стопански двор. Да ја најдеме, ама со оваа резолуција.
|
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Една тазе тура домашни ноќни фотки
![]() 1 Клучка стенковец кон запад ![]() 2 Кон исток ![]() 3 Кон Скопје ![]() 4 Сликано кај вијадуктот Орман мислам во правец исток ![]() 5 Вијадуктот Орман ![]() 6 Кон Скопје ![]() 7 Ова е веќе кај вијадуктот Волково ![]() 8 ![]() 9 Кон Стенковец ![]() 10 ![]() 11 Влезот во Скопје кај клучка Кондово ![]() 12 Поглед на клучка Кондово од автопатот Скопје-Тетово ![]() 13 ![]() 14 ![]() |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Еве нешто и од мене (ќе следи повеќе)
![]() Ви препорачувам да го гледате во Double Size http://video.google.com/videoplay?docid=4503806601231498521&hl=en Edited by Cloverstack - 26-Jul-2008 at 02:57 |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
1 Овој дел не е пуштен во употреба
![]() 2 Одлично што ставиле големи табли, но има место а и потреба од повеќе дестинации. Каде се Охрид и Тирана на зелениот??? ![]() 3 Клучка Стенковец (многу ми одат на нерви со францускиот) ![]() 4 Не го имам добро фатено тој детал, но кај клучката Стенковец има некои убаво хортикултурно уредени делови (приметете ги цвеќињата во средина) ![]() 5 Продолжуваме на запад... ![]() 6 На секоја слика поединечно се вадам од кожа со францускиов... ![]() 7 Мост на Лепенец ![]() 8 Клучка Орман ![]() 9 Звучни бариери ![]() 10 Поглед кон исток ![]() 11 Овој детал ги разбркувал птиците ![]() 12 Вијадуктот Орман ![]() 13 Од вијадуктот има убав поглед ![]() 14 Ова е поглед од вијадуктот надолу, да добиете впечаток за висината ![]() 15 Одиме понатака... ![]() 16 Вијадуктот Волково (и друг тип звучни бариери) ![]() 17 Од вијадуктот има прекрасен поглед кон западните делови на градот ![]() 18 Убавата глетка кон Скопје продолжува и после вијатуктот ![]() 19 Овие камени ѕидчиња се убав естетски детал, но за жал засеците се уште не се зазеленети ![]() 20 Трет тип бариери. ![]() 21 За жал пропуштив да сликам кај клучката Стопански Двор, али идеме понатака... ![]() 22 Се приближуваме кон крајот на обиколницата ![]() 23 Вијадуктот Кондово ![]() 24 Клучката Ѓорче Петров (ја вика кој како стаса, ама ова би било најточно име според мене) ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Сл. 24. Со месеци наназад ни претеше кога немаше да го употребиме името клучка Кондово а сеа клучка Ѓорче Петров
![]() ![]() ![]() Види како сум преплашен да не згрешам во овој пост ![]() Супер слики. Различните бариери ги дискутиравме веќе ама сега од кога ми легнаа мислам дека воопшто не делуваат шаренлоко туку се работи за варијација на тема. Ми се допаѓа како го решиле тоа. Главниот проблем остануваат знаците, 1. Рамките требале да идат преку двете ленти спрема мене 2. Знаците требале да бидат со стандардни димензии а не вака касапски од око 3. Знаците се како по обичај сиромашни. Најмалку уште Тирана и Битола треба да го најдат своето место на тие знаци. Се работи за меѓународен коридор а светот не завршува на 50км околу Скопје. 4. Францускиот филм 5. Грешките со обележјата кои веќе ги спомна Знациве ми делува дека би било убаво да добијат своја нишка. Ова е прашање кое ќе мора да се реши на национално ниво шареноликоста добива алармантни размери. Инаку супер фотосесија а и клипот ти излегол супер ![]() |
||
![]() |
||
dejan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 672 |
![]() ![]() |
|
WOOOW
![]() ![]() Исто браво за клипчето Cloverstack! посебно музиката ![]() Edited by dejan - 26-Jul-2008 at 12:05 |
||
![]() |
||
dejan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 672 |
![]() ![]() |
|
Btw, замислете видео во стил на тие ‘брзи‘ клипчиња, знаете на што мислам, како би изгледало и на крај да заврши во Скопје па на Кале горе како сонцето изгрева
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Нема дилема дека локациски, најпрецизно би било клучката да се вика Кондово. Но од функционален аспект (не ни има излез накај Кондово), убеден сум дека најдобро е да се именува како Ѓорче Петров. Тоа што на времето ве поправав за клучкава, ми беше рефлекс затоа што се прошири именување на клучкава како клучка Сарај. Клучка Сарај има подоле... Туку ај јас да не филозофирам многу, не е мое да ги крстувам клучкиве. Тоа е работа на фондот за патишта и треба да си ја вршат... Оваа конфузија потекнува токму од таму. И не треба само да ја расчистат конфузијата, туку тие податоци треба да се лесно достапни на интернет (а тоа не бара никакви големи трошоци или не знам нешто друго што е тешко да се изведе). Па погледнете го сајтот на фондот... Лошо копиран www.hac.hr и ужасно сиромашен со корисни содржини. Па побогу, немаше ни објава дека се пушта во употреба сегмент од обиколницата. Уште нема ни една асална патна карта на Македонија. Тоа е недозволиво... Зошто е сајтот? Чисто како формалност? Објава немаше што немаше, ама за сечење ленти и за фотографирање не е проблем... Макар што се работи за пробиени неколку рокови, за пуштање на само сегмент од обиколницата и тоа по редуциран проект, а дури и така две од четири клучки се уште не се во функција. Поразително! Кога ќе ни текне дека некои навики мора од корен да ги смениме?
Апсолутно се слагам со твојата поента, мада конкретно за Битола би било грешка затоа што логичен правец е преку Велес. Иначе недостатокот на дестинации уште поглупо изгледа во контраст со гужвата што се прави со францускиот. Дестинации нема, ама битно имаме полиглотска патна сигнализација. Очигледно дека формата ни е побитна од суштината ![]() Edited by Cloverstack - 26-Jul-2008 at 12:26 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Гугл Видео ги искасапи и видеото и аудиото (аудиото има непостојана гласност ![]() Ќе гледам да го качам клипчето во пристојна форма на сајтов, за да можете да го видите во добра резолуција и без заебанции со звукот. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() Слична приказна е и youtube |
||
![]() |
||
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
|
Odlicno ispadna obikolnicata, a bas me intaresira dali ogranicuvanjeto po celata dolzinae e 120km/h ili ima nekoi delovi so pomali ogranicuvanja (osven mestata kade sto rabotite na teren se uste vo tek)???
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Нема делови со ограничување со под 120km/h и тоа е единствен нормален исход. А деловите каде што уште се работи не се пуштени во сообраќај. |
||
![]() |
||
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
|
Знае некој кога ќе биде пуштен првиот дел до Илинден?
|
||
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=6C2D4DF07AB755489AD4AF3537ADA3E3 |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 24> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |