![]() |
![]() |
![]() |
Вести |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 34567 46> |
Author | |
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Бидејќи Министерството за транспорт ја изгуби убавата навика да дава графички прилози со огласите можеме само да нагаѓаме дека ова е некаде карши Мала Станица. Но јас таму немам видено дека рушат бараки
![]()
http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=1&tabid=1&EditionID=1471&ArticleID=96097 |
|
![]() |
|
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
Каква локација а...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
Ne znam ni jas kade e taa lokacija ako znae nekoj neka pokaze na GoogleEarth
![]() |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() Па јас претпоставувам дека се работи за овој дел. Е сега колкав дел од парцелава се нуди (ако е воопшто таа) останува мистерија ![]() |
|
![]() |
|
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
Ili pak mozebi e lokacijata zad Equest odejki kon Kisela Voda sto se protega do nadvoznikot bidejki tamu ima baraki so kancelarii i e vednas zad Stara Zeleznicka |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Da no objavata veli deka placot e vednas do Rezidor. Od stranata koja zboruvas vekje e zalepen objektot na Equest taka da ovaa ostanuva edinstvena slobodna strana. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Da ama lokacijata ni od blisku ne e zad Zeleznicka. Naskoro ke se doznae koja e i koj ja kupil samo ova 21 metar e malku (p+6 )
![]() Edited by 46&2 - 08-Aug-2008 at 12:15 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Nisto ostanuva da vidime. Tvojata varijanta e dosta logicna bidejki taa lokacija za koja zboruvas ja spremaa za licitacija pred izborite no ja odlozija rabotata bas poradi izborite. E sega pa tamu se e rascisteno nema vekje sto da se rusi... Koj gi znae... da pocekame da vidime. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Samo da e nekoj razumen investitor i da bara pogolema visina za objektot ( se salam)
![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Очигледно 21m е максимумот за целиот тој поширок локалитет... |
|
![]() |
|
twin ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
mngu sum razocaran od visinata na objektite 21 metar e mnogu malce
![]() |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
ОБЈАВЕН МЕЃУНАРОДЕН ТЕНДЕР ЗА ПРОДАЖБА НА ПРЕОСТАНАТИОТ ДЕЛ ОД УЛИЦАТА ЖЕЛЕЗНИЧКА
Меѓу условите кои треба да ги исполнува заинтересираната компанија е
таа да има најмалку пет деловни или бизнис објекти, да има инвестиции
во недвижности од најмалку 500 милиони долари и да котира на една од
берзите на земјите членки на ЕУ, Јапонија, САД или на една од берзите
во државите кои се членки на ОЕЦД. Од Министерството за транспорт велат
дека строгите услови што се предвидени, всушност, ја гарантираат
сигурната изградба на објектите Пријавите за учество на јавното наддавање можат да се доставуваат најдоцна до 1 септември, а јавното наддавање ќе се одржи десет дена подоцна. Почетна цена на јавното наддавање за целата парцела изнесува 39,5 милиони денари (околу 650 илјади евра), а депозитот за учество во наддавањето изнесува 10 отсто. Оваа е трета локација на "Железничка" што се продава на меѓународен
тендер. Сопственици на првите две каде на повеќе од 10.000 квадрати ќе
се гради луксузен хотел и трговски центар се реномираните британски
компании "Резидор хотел груп" и "Еквест". Општина Центар, деновиве
забрзано ја расчистува локацијата од времени објекти. Се уриваат
неколку бараки на Владата и на ЈП "Јасен". |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
46&2 сепак беше во право, се работи за локацијата во низа накај Кисела Вода
|
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
Повторно нешто матно и нераеално....
4000м2 е доста мала површина во однос на квалификациите кои што од владата ги бараат за учество на тендерот. Тоа површина 4 пати помала од Рамстор. Ако и висината на објектот не ограничена на 21 метар, тогаш сум сигурен дека НИТУ ЕДЕН таков инвеститор нема да им се јави. Да видиме што сакал писателот да каже:
Сериозни компании, светски брендови во која област? Трговија, малопродажба, рентање недвижнини???? Или можеби Хотел, бидејќи спомнува на крај збогатување на туристичката понуда.... Ми се чини дека дефинитивно е загубен компасот кај овие луѓе. Edited by UrbanFreak - 11-Aug-2008 at 15:15 |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Urban порано имам дискутирано за ова, има некоја дупока у закон, ако двапати падне тендерот, третиот пат може да се иде на непосреден договор без тендер и така се лапаат парцели низ центар. Нешто такво моментално е во тек со земјиштето карши бисер.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() Edited by 46&2 - 11-Aug-2008 at 15:44 |
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
Значи свесно се мести ситуацијава за на крај некој „ПЕРО ЕНД СТОЛЕ КОМЕРЦ„ во непосреден договор да го купи и да изгради тешка глупост..... ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Не би сакал да верувам дека така е, ама налукува на фрката со хотелот што беше, нешто со орка, којзнае тамо што се деси. Има симптоми, ама несакам да го окфалфикувам се уште е рано за шпекулации. Уште партиите не се препукале, рано е.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Имам впечаток дека не само што ќе уништат дел од Водно туку ќе ја уништат и ексклузивноста на овој дел.
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=98A20159830B6D45BBCD8000292A4F39 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
На јужен булевар максимум до 10 метри, а на Водно можело и до 7 ката
![]() Edited by Cloverstack - 12-Aug-2008 at 21:50 |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 34567 46> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |