![]() |
![]() |
![]() |
Бензински пумпи |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 34567 27> |
Author | |||||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
||||
![]() Најс енд симпл
![]() |
|||||
![]() |
|||||
ProMKD ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 244 |
![]() ![]() |
||||
Супер е. Средено, добра големина, врши работа. Ја гледав кога беше во изградба и завршило точно како што ја замислував
|
|||||
![]() |
|||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||||
На "Првомајска" во Кисела Вода
- Се надеваме дека новата бензинска им се допаѓа и дека го украсува овој дел од градот. Ние како компанија ќе продолжуваме со уште позасилено темпо да работиме на реализација на нашата програма за отворање на 40 бензински пумпи во Македонија. Тоа го докажува и фактот дека за една недела пуштивме во употреба три нови бензиски. Покрај "Првомајска", во употреба се пуштени и новите бензински во Штип и во Прилеп, рече Куку. Пумпата ќе работи 24 часа и е опремена со сите типови на горива кои во моментов се на пазарот, БМБ 95, БМБ 98, Евро дизел 4, ТНГ (плин), а таму наскоро ќе се продава и најеколошкото европско гориво со стандард Евро 5, чиј што увоз Владата на РМ го дозволи на почетокот на годинава. Изградбата на објектот чини милион евра. Наскоро ќе почне изградба на бензински пумпи во Струмица, уште една во Скопје и во Велес. (Е.А.) http://www.vecer.com.mk/?ItemID=550A5BBDDED61547A8ECB4D211C05F75 |
|||||
![]() |
|||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
||||
се реновира АМСМ
![]() |
|||||
![]() |
|||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||||
Морам да споделам една глупост која се практикува на новата ЛУКОИЛ на првомајска. Се плаќа внатре, а не на работникот кој ти точи. И безвезе гужва се праи. А мора да ги пофалам, чистат шофершајбна додека пуниш. Инаку имаат добро за пумпање гуми, автоматско е.
|
|||||
![]() |
|||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
||||
така е на сите лукоили мислам... така и треба да биде ама човек сам да си точи бензин и да има доволно пумпи за да не се прави гужва (на ваквите бензински обично има по 10на пумпи со сите горива на секоја и така работата иде глатко) |
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() |
||||
Во Грција имам видено British Petrol. Си ја тураш кредитната у бензинска, си куцаш количина и си тера само. Најбољи.
|
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() |
||||
тоа е екстра... ама плаќањето внатре е пораспространето а има и причина за тоа... трговијата... ко ќе те натераат да влезеш внатре за бензинот многу е поверојатно дека ќе купиш и нешто за грицкање и пиење по пат отколку ко ќе платиш со картица на пумпа или пак на пумпашот... |
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() |
||||
Имаш право!!!
|
|||||
![]() |
|||||
ProMKD ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 244 |
![]() ![]() |
||||
Има разни начини. На некои места во канада има кајшто мора да влезеш внатре и да претплатиш пред самиот да полниш, а најчести се тие кај што самиот полниш па влагаш внатре да платиш. Има и со кредитна на пумпа да платиш, а најново е има едно пластично како УСБ го ставаш на клучевите (внатре има компјутерски чип), и кога ќе наполниш бензин, само го поминуваш чипот покрај еден читач на пумпата, и ти штампа фискална одма
|
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() |
||||
Две убави вести
![]()
http://www.netpress.com.mk/vest.asp?id=28883&kategorija=2 |
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() |
||||
лажна узбуна? ![]() Којзнае зошто ја оградија целата тогаш и нешто на велико копаа... Изгледа била некоја поправка бидејќи пумпата си тера по старо :( |
|||||
![]() |
|||||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
||||
битола на излезот од градот кон грција се гради нова пумпа на макпетрол... од модерните. една веќе има на влезот од охрид.
|
|||||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() |
||||
во четвртокот ја видов пумпата во изградба!
|
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() |
||||
Знае ли некој за која локација точно се работи? Да не е ова локацијата која треба да биде дел од ERA City или?
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=94547 |
|||||
![]() |
|||||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
||||
И ја така си помислив (ера сити) али го спомнаа македонски фолклор така да мислам дека се работи за парцелата спроти новиот плоштад во автокоманда.
|
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() |
||||
![]() Имаш право. Сега ги видов тарабите. Тоа значи дека тука ќе има две бензиски пумпи на размак од 200м. |
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() |
||||
http://www.vecer.com.mk/?ItemID=71B3FC8C93306E408C5F0536B72E5826 |
|||||
![]() |
|||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||||
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=740FB734AA4DD947A090771EA464619A
|
|||||
![]() |
|||||
gotsomekicks ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 305 |
![]() ![]() |
||||
Незнам колку знаете, али скоро ја срушија Мак Петрол бензинската која се наоѓаше на Илинденска во Карпош 3. Се распрашав по други МП бензински и ме информираа дека ќе се градело поголема бензинска со маркет и со Дал Мет Фу пицерија. Баш ме израдува фактот дека ќе имам Фуфо пицерија релативно блиску
![]() Прееска беше многу топло, али се надевам дека за едно саат време ќе можам да тркнам и да сликнам нешто. |
|||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 34567 27> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |