![]() |
![]() |
![]() |
Анкета за плажите во Дојран и Преспа |
![]() |
Post Reply ![]() |
Author | |
ModulorStruga ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 03-Oct-2013 Location: Struga Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() Posted: 03-Oct-2013 at 11:31 |
Во моментов на страната на Министерството за транспорт и врски има анкета за за избор на идејно решение на плажите на Дојранското и Преспанското езеро.
Еве ги линковите каде може да ги видите сите решенија и да гласате за нив: http://www.mtc.gov.mk/new_site/mk/anketadojran.asp http://www.mtc.gov.mk/new_site/mk/anketaprespa.asp Што мислите кое решение е најдобро? |
|
![]() |
|
gorco ![]() Senior Member ![]() Google Maps: Regional Expert Joined: 22-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 642 |
![]() ![]() |
Што има да мислиме, кога ова е глупост и ПР на владата ... да не мислиш дека ќе се направи ?
Не ме сфаќај погрешно, ништо против тебе не сакам да кажам. |
|
![]() |
|
Bojan10 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 21-Jun-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 504 |
![]() ![]() |
Зошто не би се реализирало?
Не ме сфаќај погрешно, ама многу покрупни (од финансиска гледна точка) проекти се реализирани, така да ако е решено, а решено е да се направи, ќе се направи. Edited by Bojan10 - 03-Oct-2013 at 22:26 |
|
![]() |
|
ModulorStruga ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 03-Oct-2013 Location: Struga Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Мислам дека се сериозни и дека ќе се направи. Него повеќе ме интересираше кои сметате дека треба да победат и зошто? (затоа што и јас имам учествувано на конкурсов)
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Од проектите за Дојран, мислам дека идејното решение под број 5 е најреално и најдобро, додека она под бр. 1 е преамбициозно, а со тоа и прескапо. Другите решенија се повеќе планови, многу малку визуелно се претставени нивните замисли. Гласав за петката.
Што се однесува до Преспанско езеро, ниедно од решенијата не ми се допаѓа, мислам дека се нереални, а идејното решение под број 3 е преамбициозно (веројатно истата фирма го изработила и преамбициозното решение за Дојранско езеро). Но гласав за двојката. Тоа е моето мислење. Edited by Џоле - 04-Oct-2013 at 07:53 |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ова го барав
![]() Него не се до толку преамбициозни. Ова е во Струга. https://www.facebook.com/pages/Aquarius-Beach/193539204031939?fref=ts |
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Ја знам оваа плажа во Струга, но ми се чини тоа е приватна инвестиција, така што споредбата е малку неумесна. Сепак, кога државата одлучува кое решение да помине од понудените, мислам дека знаеме по кои критериуми се води (врски, мито, кич, антички елементи итн. итн.)
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
Се гледа дека првото решение за Дојран и третото за Преспа се доста посериозно и попрофесионално направени од другите.Единствено може да им парира само второто решение за Преспа.
Но да бидеме искрени државата ќе го одбере она решение кое го направил некој близок до нив, нешто слично како Скопје 2014. |
|
build.mk, гради форумска историја
|
|
![]() |
|
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
Првото решение, иако изгеда преамбициозно па дури и малку Дубаи стил, мене највеќе ми се допаѓа и не знам зошто има толку малку гласови. Не дека другите не се добри, но другите решенија се нешто веќе видено, типични плажи, може малку да се експериментира во Дојран, тоа повеќе ќе придонесе за интерес и посетеност на туристи отколку обични плажи кои ги има насекаде.
Edited by HugoGoulding - 04-Oct-2013 at 13:23 |
|
![]() |
|
shyes ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
Добар потек, требаат вакви работи во одредени места
По мое, за Дојранското езеро 1,2,4 А за Преспанското 2 и 4 ![]() |
|
![]() |
|
shyes ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
Малку пезамистичко одама се сваќа тука ама белки не значи дека некои од проектите се преабициозни за Македонија. Ако има сериозен интересот тоа не би требало да не кочи. Хехе.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |