![]() |
![]() |
![]() |
Marriott Skopje |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1112131415 28> |
Author | |
kire85 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2007 Location: Düsseldorf Online Status: Offline Posts: 400 |
![]() ![]() |
Било каде и да е сликано и на кој објект и да е сликано, поентата е битна...
|
|
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt.
Albert Einstein |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Тоа е јасно. Само покажував колку новинариве се непрофесионални...
|
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
mr bombastic ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 420 |
![]() ![]() |
Од летово навака хотелов како воопшто да не напредува, знам пишуваше дека до крајот на 2013 треба да се заврши ама од тоа нема да има ништо...
Има ли работници, се работи ли нешто во ова чудово? |
|
![]() |
|
Dzeksi ![]() Senior Member ![]() Joined: 01-Apr-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 413 |
![]() ![]() |
pa normalno deka nema da napredova koga se menuva plan od 6 na 9 sprata se menuva i rokot za izvedba samo kaj nas se pravi vaka
![]() |
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
visinata na objektot e klasicen primer za urbana mafija. razbiram da ja ima nasekade, ama glavniot plostad da dobie zgrada do risticeva koja e duplo povisoka mi e malce nelogicno. inaku, markicata na objektot (osnovata) e sosema prifatliv za mene bidejki ja nadopolnuva formata na plostadot
|
|
![]() |
|
marko.kostoff ![]() Senior Member ![]() Joined: 10-Oct-2013 Online Status: Offline Posts: 104 |
![]() ![]() |
![]() Edited by marko.kostoff - 29-Jan-2014 at 19:54 |
|
![]() |
|
lupo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2009 Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
Eve osnovi fasadi preseci...
http://www.a2-hotelconcept.com/projects-2/hotel-marriott-skopje/?lang=en Edited by lupo - 25-Dec-2013 at 19:37 |
|
...kaj si kapelo pak ke si kape...
|
|
![]() |
|
marko.kostoff ![]() Senior Member ![]() Joined: 10-Oct-2013 Online Status: Offline Posts: 104 |
![]() ![]() |
![]() Edited by marko.kostoff - 29-Jan-2014 at 19:58 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Edited by marko.kostoff - 29-Jan-2014 at 20:04 |
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
of lele sto ne ceka...
|
|
![]() |
|
Gogomk ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 18-Apr-2013 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
"Of, lele" , ke bide super!!!
Kako nekoi babi ste, sve nesto mrcite, sve vi fali! Ova ke bide eden od poubavite objekti vo centar na Skopje ![]() |
|
Mayor of the Lazy Town
|
|
![]() |
|
Еден Дечко ![]() Senior Member ![]() Joined: 24-Nov-2013 Online Status: Offline Posts: 277 |
![]() ![]() |
Тргнувајќи од висината со која страшно добро се вклопува со околината па натаму...
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
aj be ne bidete babi, super si e visinata sho i fali
![]() |
|
![]() |
|
WhyNot ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Jan-2014 Online Status: Offline Posts: 114 |
![]() ![]() |
сум бил во повеќе хотели од marriott брендот... подобра работа за Скопје не можеше да се случи... хотелов самиот по себе е реклама за Скопје и Македонија... инаку никој од овие хотели немал висина на соба над 240... веројатно идат и помалку
Edited by WhyNot - 14-Jan-2014 at 22:11 |
|
![]() |
|
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
si bi nema greska i tocno podobra rabota od hotel na skopje ne moze da mu se sluci!
|
|
![]() |
|
WhyNot ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Jan-2014 Online Status: Offline Posts: 114 |
![]() ![]() |
освен ако не е некој courtyard...барем во споредба со IHG holiday inn би дошол двојно повреден... во секој случај доволно претставителен за секој главен град на држава
|
|
![]() |
|
Еден Дечко ![]() Senior Member ![]() Joined: 24-Nov-2013 Online Status: Offline Posts: 277 |
![]() ![]() |
Јас сум свесен дека е навистина репрезентативен и е добра работа да го имаш во сопствениот град, но висината е претерана, фасадата на рендерите за мене барем беше задоволителна (мислам дека беше најавена како Арт Деко, мене ми нема никаква врска со Арт Деко, штознам дури и како повеќе да емитира некој Југендстил, но ајде сепак за мене е многу позадоволителна од другите згради за кои не можеш ни да претпоставиш кон што конкретно целат) не видов рефлектирачко стакло, ниту јонски капители веднаш пред него и бев убеден дека ќе биде еден од колку толку по коректните, но за жал висината премногу одскокнува. Повторно да не се лажеме јас сум тој што најмногу сака големи, огромни хотели (толку големи што ќе стекнам чувство дека ќе се изгубам), но ова не е во склад со другите згради во центарот (на плоштадот). Урбанистички за мене е крајно невкусно, а ентериерот секако дека очекувам да биде беспрекорен се надевам дека немам преголеми очекувања барем од него.
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
инаку, од мериот, до мериот, има разлика... не е мала франшизата |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ма секако јас и покрај тоа што не спомнувам сум свесен за фактот дека нема да биде идентично, рендерите секогаш лажат и тоа не само кај нас туку насекаде во светов, единствен проект кој барем мене не ме разочарал туку напротив позитивно ме изненадил (зборувам за на светско ниво) е World Trade центарот во Њујорк, но ајде да не ги мешам, смешно е да ставам два тотално различни проекти во ист контекст, а се светлосни години оддалечени (во буквална смисла на зборот). Постот ми беше наменет дека од старт кога веќе напнаа со класични стлови оваа имаше подобри шанси да изгледа подобро од другите, но самото огромно одскокнување од висината на објектите од околината (кои притоа се историски и многу повредни, не смеат во никој случај да се доградуваат) барем за мене го направи една голема урбанистичка утка, во секој случај многу невкусно. И тоа дека од мериот до мериот има разлика е секако точно.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
да... ама за жал веројатно тоа било условот за да дојде што веруваме signature брендот, нешто што го нема ниту еден град од поранешна Југославија... уште од сега ги гледам конференциите на регионално ниво и малку повеќе high-end гости/туристи. |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1112131415 28> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |