![]() |
![]() |
![]() |
Гаражни објекти (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2829303132 36> |
Author | |
Teglarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 569 |
![]() ![]() |
Е со таков квалитет се градат сите објекти од СК2014. Криминал и фушерај до бексрај.
Очекувам коментар од Лерин за катната гаража, како најголем трол против градоначалникот на Центар. |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
In all fairness, мора да почекаме да видиме дали боемската улица ќе преживее.
Патем, улицата со џиновската столна ламба (кај италијанската амбасада), не е со исти плочки како Вапцаров? Доказ плус дека не е до плочките, до идиотите кои возат по неа е. EDIT: Не ја згрешив темата, само коментирам дека иако сите знаеме каков фушерај се проектите од СК2014, да не избрзуваме и да не ги фалиме другите (кои за жал на прсти се бројат). Времето ќе покаже, но искуството ме научило да не бидам преголем оптимист за ништо во оваа држава. Edited by гитардемон - 24-Sep-2014 at 18:05 |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
ЖЕРНОВСКИ ГО ПОНИШТИ ОДОБРЕНИЕТО ЗА ГРАДБА НА ГАРАЖАТА КАЈ „АВТОМАКАДОНИЈА“
Градоначалникот на Центар, Андреј Жерновски, донесе решение со кое се поништува клаузулата за правосилност на одобрението за градење на катната гаража кај „Автомакедонија“. Општинарите од Центар соопштуваат дека Жерновски, постапувајќи по предлогот на овластениот градежен инспектор, кој ја зел предвид иницијативата на група граѓани, го донел решението со што го става вон сила одобрението за градба издадено на „Никофон“. Непосредните соседи на гаражата немале можност да извршат увид во документацијата, право кое, според Центар, им е загарантирано со член 62 од Законот за градење. „Врз Општина Центар се вршеа континуирани притисоци за да почне изградба на катната гаража кај ’Автомакедонија’. Петнаесет пати се вршеше вонреден инспекциски надзор на барање на Друштвото за сервисирање трговија и услуги ’Никофон’, кој е инвеститор на катната гаража“, соопштуваат од Центар, додавајќи дека ДУП-от каде што е вметната гаражата, иако наишол на реакции, бил донесен од претходниот општински состав во 4 часот наутро. Од Центар тврдат дека било дозволено изградба на катна гаража која „пораснала“ од 3 на 29 метри. Во текот на постапката Дирекцијата за заштита и спасување во два наврати издала негативно мислење во однос на проектот, бидејќи не биле исполнети стандардите за заштита при пожар и евакуација на населението. Велат, експресно бил сменет правилникот според кој „Никофон“ не ги исполнувал условите. „Иако рокот за издавање одобрение за градба, во согласност со Договорот за отуѓување на градежно земјиште беше истечен во јули 2013, Министерството за транспорт и врски и Државниот правобранител застанаа на страната на оној кој доби дозвола за изградба на катна гаража“, соопштуваат од Центар. http://www.utrinski.mk/?ItemID=511C5E6B22F8A84F86E0CF0A46518A03 |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Стопирана изградбата на катната гаража кај Автомакедонија
По втор пат за две години, градоначалникот на Центар Андреј Жерновски ја стопира изградбата на катната гаража кај Автомакедонија, спроти Старата железничка станица [»мапа]. Првиот човек на оваа скопска општина ја поништи правосилноста на одобрението за градба на објектот, постапувајќи по предлог на овластениот градежен инспектор од Центар. Како причина за ставање вон сила на градежната дозвола се наведува иницијативата на група граѓани од соседството, кои немале можност да извршат увид во документацијата, право кое им е загарантирано со членот 62 од Законот за градење. ![]() Од локалната самоуправа во Центар велат дека во текот на постапката, Дирекцијата за заштита и спасување во два наврати издала негативно мислење за проектот, поради неисполнети стандарди за евакуација на населението при пожар. Притоа, нагласуваат дека рокот за издавање на градежна дозвола истекол во јули 2013 година, но и покрај тоа Министерството за транспорт и врски и Државниот правобранител застанале на страната на купувачот на градежната парцела. Тогаш, градоначалникот Жерновски го потпиша решението за издавање на градежна дозвола, чија правосилност тој денеска ја поништи. Како инвеститор во катната гаража се јавува фирмата „Никофон“, која во јуни 2012 година ја купи локацијата од 1.245 метри квадратни за 6.150 денари за метар квадратен. http://www.build.mk/?p=39012 |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
MartiniMKD ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 15-Jan-2010 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 44 |
![]() ![]() |
Ovaa fotka e od istiot link so vesta na A1on... Neli ovaa fotka e od Mavrovka i Alsat. Da ne slikale ovie nekoja druga zgrada ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
На најлевиот прозорец се гледа зградата на новиот Кривичен суд, така што ја сликале вистинската зграда.
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Сликите со паркетот на подот се од канцеларискиот простор, не од делот за паркирање. Нормално е од прозорецот да се гледа Мавровка.
Нели најавуваа дека ќе ги сместат градски паркинзи во овие канцеларии или некоја таква ЈП, а остатокот ќе го издадат? |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
MartiniMKD ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 15-Jan-2010 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 44 |
![]() ![]() |
Ok jas sum bil greska.
Znaci ovaa e onaa kaj MRT i kopleksot sudovi Mislev storijava e za katnata kaj Makedonska posta koja bese otvorena pred nekoja nedela |
|
![]() |
|
<Fresno> ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Jun-2010 Online Status: Offline Posts: 1161 |
![]() ![]() |
Кој е изведувач на објектов? Ова не ми изгледа само како штедење материјали, туку и незнаење.
|
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
Која катастрофа е гаражава... селски задруги изградени 45та и недопрени од тогаш се во подобра состојба, а ова е објект од пред 1-2 години.
РЕЗИЛ! |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Мене повеќе ми личи на слаба изолација од атмосферски влијанија, посебно од дождови. Ако се земе предвид дека летово имаше многу бури и силни врнежи, јасно е дека гаражата има лоша изолација која пропушта вода.
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
Не знам што е пуштено во употреба кај гаражава, ама паркирањето секако не е. Пред некој ден прочитав коментар дека истата уште се работи, а денес пројдов од таму и се уверив во тоа. Рампата за влез се користи за паркирање, а семафорот свети црвено. ![]() |
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
zborev so lugeto, koga ke ja pustele garazata ke go zatvorele i parkingot koj e sega na kej, a ke podnesele i baranje da se zatvori toj ilegalniot parking gore kaj lavot. daj boze sve ova da ispadne inaku nema poenta garazava
|
|
![]() |
|
Petar Skopje ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Sep-2014 Online Status: Offline Posts: 271 |
![]() ![]() |
Гаражата не работи.Ниту пак проработе од фиктивното отварање.
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
tocno, kako i poveketo pustanja kaj nas i ova bese fiktivno. ama ne veruvam deka nema da proraboti skoro posto celite sistemi za parkiranje se montirani se dorabotuvaat uste nekolku detalji. e sega kako ke funkcionira i sve toa ke vidime
![]() |
|
![]() |
|
Petar Skopje ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Sep-2014 Online Status: Offline Posts: 271 |
![]() ![]() |
Гаражата ќе проработи, проблемот е како да проработи свеста на примитивциве дека треба да се користи.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
a be, ako se onevozmozat fizicki da pristapat do kejot ili do bilo koj div parking okolu, sakale-nejkele ke ja koristat, sto da praat drugo
![]() |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
а и на секој овде мислам дека му е јасно дека ниту општина Центар, ниту градот, на ум има решавање на сообраќајни метежи и проблеми со паркирање |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
Додека да проработи ваква слика ќе гледаме за жал
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2829303132 36> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |