![]() |
![]() |
![]() |
Авиокомпании и линии |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 112113114115116 244> |
Author | ||||
Tranquilis ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Nov-2013 Location: Женева Online Status: Offline Posts: 426 |
![]() ![]() |
|||
Сега се 18 неделни фреквенции, од Март 21 - полни три дневни. Убаво забележано.
![]() Известувањето на Рајанер е поради ставање на летниот распоред во продажба од страна на Wizz. Се грижат да не ги изгубат потенцијалните рани муштерии. Инаку не даваат вакви известувања без да го стават летот во продажба. Веќе доцнат. Edited by Tranquilis - 07-Aug-2015 at 10:10 |
||||
Perfect speed, my son, is being there.
|
||||
![]() |
||||
Obedineta Makedonija ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Aug-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 1744 |
![]() ![]() |
|||
Wizz од минатата неделаа лета 3 дена во неделата х3 неделно до пред 10тина дена веше 2 пати неделно - со базирањето на 6ти авион од март 2016 ќе биде 21 лет неделно - убаво знам што кажав, а иначе де кажи како "стручњак" какви очила предпочитуваш ?? ![]() |
||||
Создаваме за да имаме, а и тоа што го имаме треба да го чуваме такво какво што е !!!!
|
||||
![]() |
||||
gorazd ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 29-Oct-2011 Online Status: Offline Posts: 551 |
![]() ![]() |
|||
vo sekoj slucaj se pokazaa kako tocni glasinite deka Ryanair ke sleta na sofiskiot aerodrom (ok, muabetot bese za Bratislava sega iskoci London). Skopje is next? |
||||
![]() |
||||
avijacijamk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Jan-2013 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 364 |
![]() ![]() |
|||
Одејќи по тоа ако некогаш се воведе Скопје Братислава би требало сега да има слично соопштение. Ако не значи не биднало пошто еве го март и како што кажа Tranquilis доцнат со летниот ред Edited by avijacijamk - 07-Aug-2015 at 12:21 |
||||
![]() |
||||
Navigator ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2014 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 678 |
![]() ![]() |
|||
Летот ќе профункционира од Март 2016, така што соопштение мора да следи наскоро. |
||||
![]() |
||||
Obedineta Makedonija ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Aug-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 1744 |
![]() ![]() |
|||
А од Чија страна соопштение? |
||||
Создаваме за да имаме, а и тоа што го имаме треба да го чуваме такво какво што е !!!!
|
||||
![]() |
||||
Tranquilis ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Nov-2013 Location: Женева Online Status: Offline Posts: 426 |
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() ![]() |
||||
|
||||
![]() |
||||
avijacijamk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Jan-2013 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 364 |
![]() ![]() |
|||
Не сте интересни вака се знаете однапред :P Колку е тоа бар наскоро?Една недела од сега, повеќе?
|
||||
![]() |
||||
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
|||
Над Охридско езеро
![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
Navigator ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2014 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 678 |
![]() ![]() |
|||
Tranquilis, ако смеам да прашам... Што е тоа што те прави среќен со евентуалниот влез на Ryanair во Македонија? Искрено е она ![]() ![]() Edited by Navigator - 07-Aug-2015 at 18:00 |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Ајде прво да ти одговорам на конкретното прашање:
Многу ме радува каква било вест во врска со развојот на авио сообраќајот во Македонија. Главната мотивација за да се вработам во Wizz беше токму развојот на ефтиниот авио сообраќај кај нас. Не ми е сосема сеедно кој ќе лета, но се додека се отвараат нови дестинации, ми се полни душата. Од озгора на ова, имам и лична сатисфакција, поради тоа што интересот кој го покажува Рајанер е одличен показател за успехот кој го постигнав со мојата досегашна работа. Поконкретно за пораката погоре, мојата реакција е малку поинаква од тоа што мислиш. Реагирав на постот на Обединета Македонија. Поставува многу валидно прашање, но мислам дека се уште никој не го разбра како што треба ![]() |
||||
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
|
||||
![]() |
||||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|||
Мене многу ме интересира, дали доколку еве да речеме стварно има побарувачка и воопшто смисла да се воведе линија Скопје - Охрид, и доколку таа би била оперејтед од Виз, во кои рамки би се движела цената на еднонасочен/повратен билет?
забелешка: имајќи во предвид дека и таксите за домашен сообраќај се мн пониски... Edited by FoSsiL - 07-Aug-2015 at 21:06 |
||||
Македонија - Земја на чудата!
|
||||
![]() |
||||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|||
Исто така во контекст на ова погоре би сакал да додадам уште две работи:
- едната е дека гледам летови Скопје - Тревизо - Скопје од по некои 35 евра повратен... и не планирам да правам пресметки по километар зашто веројатно не е во ред така да се прави бидејќи сигурно има други фактори... претпоставувам цената за Скопје - Охрид - Скопје би била многу пониска од оваа за Тревизо... - е сега друга работа, имајќи во предвид дека во Скопје Виз има 3 авиони... и иако не знам како ги имаат распределено и која им е политиката за кој авион каде лета и кога... а во исто време веќе Виз почна да лета од Охрид... не знам со кој авион, дали некој од Скопје или не? Доколку лета со некој од Скопје а доколку не лета доколку почне да лета... нели би било добро овој лет Скопје - Охрид - Скопје да се протне измеѓу... кога авионот доаѓа од Скопје до Охрид и назад... пример да речеме... Скопје - некоја дестинација - Скопје - Охрид - Базел - Охрид - Скопје - некоја дестинација - Скопје и пак отпоново... Не верувам дека Виз Аир остава авионите да им летаат празни кога треба да стигнат до негде... ама мислам дека кога веќе има летови од двата аеродроми во Македонија... еден авион може да се направи да лета вака... придобивка за виз ќе биде што користи ист авион за двата аеродрома од едно место придобивка за нас (патниците) е што ќе имаме многу ефтини летови Скопје - Охрид. Или евентуално да може нешто да се направи со Базел линијата... Не знам, може тресам глупости... |
||||
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
И уште нешто кога сме кај Базел... Мене сеуште не ми е јасно како Виз лета до Базел од двата аеродроми... До толку има побарувачка така особено распределена за од двата аеродроми линиите до Базел да бидат исплатливи и да не си пречат една на друга... Не се работи за горе-доле ист пазар?
Edited by FoSsiL - 07-Aug-2015 at 21:34 |
||||
|
||||
![]() |
||||
one1 ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 13-Mar-2013 Online Status: Offline Posts: 416 |
![]() ![]() |
|||
Каде се Будимпешта, Прага, Варшава, Москва па што да не и еден Букурешт или Киев? Со нискобуџетниве се се базира на дијаспора низ Европа дајте сериозни линии до овие мега градови цц
|
||||
![]() |
||||
Тркало ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-Dec-2010 Location: Охрид Online Status: Offline Posts: 1179 |
![]() ![]() |
|||
Aко гледаме така, линијата за Тревизо можат комплетно да ја префрлат од Охрид, спрема структурата на патници.Мислам дека и ЛФ на таа линија од Скопје е меѓу најниските. Пред едно 15-тина години, кога постоеја и Авиоимпекс и Мат (претходно и Палер и Мета), имаше редовни линии од Охрид до Цирих, Базел и Женева (и директни и преку Скопје), со помалку фреквенција и Виена, Амстердам, Штутгарт, Берлин, Келн, Дизелдорф, Копенхаген... Во летниот период имаа барем по еден директен лет дневно двете компании.А претпоставувате каква беше ценовната политика тогаш. Автобуските превозници од Охрид и Струга возат секојдневни линии за скоро сите поголеми места во Австрија, Словенија, Швајцарија, Италија, Германија.Дел од нив и директно - на пр. Струга - Охрид - Виена - (Линц - Салцбург), Струга - Љубљана - Венеција - (Тренто - Болцано) итн.Веројатно еден побитен проблем за почеста фреквенција (засега) е багажот, со оглед на структурата на патници. |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Момци, што мислите, дали на SKP му е потребна конекција со друг аеродром во Лондон или петте летови неделно кон LTN се доволно?
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
London Stansted = Ryanair? |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Незнам со која намера е поставено прашањето - ако е од стручен аспект тешко дека од нас ќе добиеш вистински одговор(освен Tranquilis - доколку може да коментира) а ако е од форумски аспект, јас лично и те како мислам дека имаме можност барем уште 2-3 неделни лета посебно преку лето - гледајки ги чените на Wizz кои за во еден правец достигнуваат и до 26.990 денари и дека од денот кога кога бараш летови во наредните 3-4 дена нема слободни места(зборам во шпицот) на летовите према Лондон од Ск - мислам дека има простор за уште развој према Лондон. |
||||
|
||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 112113114115116 244> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |