![]() |
![]() |
![]() |
Емпорио деловен центар и општинска зграда Ѓ.Петров |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 45678 9> |
Author | |
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Dvete zgradi pred Emporio (na slikata gore) se so interesna arhitektura. Neznam dali se gradeni vo isto vreme ako toa e slucaj ocigledno e deka ednata e osvezena vo meguvreme.
|
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
На помалиот објект имаат почнато со редење прозори. Се чини дека целиот ќе биде обложен со стакло. |
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Нека сликне некој што живее во близина...
И ЃОРЧЕ ПЕТРОВ ЌЕ ДОБИЕ НОВО МАТИЧНО ![]() И општина Ѓорче Петров ќе добие нова матична служба. Таа е предвидена да се наоѓа во новата општинска зграда, која веќе се гради. Општинарите се оптимисти дека венчавки ќе се организираат на новото место веќе од пролет. Матичната служба ќе има на користење околу 150 квадрати. Бараките во кои сега е сместена ќе се пренаменат за канцеларии за урбаните заедници. Ќе биде неопходно нивно реновирање, оти сега просториите се речиси руинирани, а мебелот во салата е пред распаѓање. „Објектот е речиси готов. Фасадата е при крај, а паралелно се вршат и градежни зафати во зградата. Периодов се работи на поставување електрични и водоводни инсталации, се лепат плочки, се завршува и со некои груби градежни работи. Наскоро ќе се набави и потребниот мебел и другата опрема, а ќе се искористи и дел од таа што ја користиме“, вели Момо Николовски, портпарол во Општина Ѓорче Петров. Потенцира дека изведбата на сите работи се одвива со планираната динамика. Општинарите предвидуваат дека зградата ќе биде вселива во првата половина од наредната година. Освен канцелариски простор за администрацијата, кабинет за градоначалникот, сала за Советот, во новата општинска зграда ќе има и мини музејска поставка. Имено, во чест на јубилејот еден век Општина Ѓорче Петров, во една сала ќе бидат изложени слики, носии и други етнолошки детали врзани со историјата на Општината. Инаку, општинската зграда, која ќе се наоѓа во паркот во Ѓорче Петров во делот што беше луна парк, ја гради фирмата „Трансмет“. Инвеститорот на своја сметка треба да го изгради објектот, а за возврат ја доби парцелата спроти СП „Планет“. Таму на површина од 30.000 квадратни метри гради трговско-деловен центар и подземен паркинг со капацитет од 350 возила. http://utrinski.mk/?ItemID=3531F66848911849A0D31E01C560DB63 |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
stef4o ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2015 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 21563 |
![]() ![]() |
Еве една фотка превземена од фб страната на Трансмет
![]() |
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
Денес нешто ко да бетонираа од другата страна, а мислев готови се со тоа.
|
|
![]() |
|
stef4o ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2015 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 21563 |
![]() ![]() |
Pa i ja mislam deka bi trebalo veke so toa da se zavrseni. Inaku fasdava mi se dopagja. Se nadevam deka do slednoto leto bi trebalo da ja zavrsat osven ako epten go smalat tempoto na rabota ili nekoj drug problem.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Не знам како изгледа во живо, ама вака преку сликиве ми се чини дека ќе биде уште една стаклена коцка, без многу креативност во себе.
Edited by Џоле - 09-Jan-2017 at 10:57 |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
објектот на ЕВН има посовремена фасада од ова чудо, кога ќе се запознаеме со стаклени стаклени завеси стварно не знам...
|
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
Многу евтино изгледа на прв поглед.
|
|
![]() |
|
ehrlich ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 31-May-2012 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 1365 |
![]() ![]() |
Гледам почнало застаклување и на предниот дел од зградата на трговскиот од страна на булеварот. Штом сум во можност, праќам фотографии.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
да, почнато е. Тој најнискиот сегмент веќе го застаклија, а големата исто од позади, напред не сум видел.
|
|
![]() |
|
Patriot ![]() Groupie ![]() Joined: 12-May-2016 Online Status: Offline Posts: 42 |
![]() ![]() |
Сликано денес...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Фала за фотките. Ми личи дека ќе биде здодевна стаклена зграда, ама да не мрчам пред време.
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Една од ѓорчепетровската страна на Водно
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Малку постари фотографии. Фасадата, а и внатрешната изолација и слично, ја изработува истата фирма што работи на автобуската станица во Битола.
![]() ![]() ![]() ![]() https://www.facebook.com/PP-Inzenering-1676647429262037/ |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Staro Skopje ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2692 |
![]() ![]() |
1988
|
|
Градот убав никна, но го откорнаа
|
|
![]() |
|
Мартин ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 366 |
![]() ![]() |
Тешка грдосија.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Se raboti li na objektov,do kade se stignati,nekoja fotka?
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 45678 9> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |