build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Инфраструктура > Градска инфраструктура
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Клучка Континентал

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 7891011>
Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
my Macedonia View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote my Macedonia Quote  Post ReplyReply #161 Posted: 19-Jan-2009 at 21:44

ova stranica ja najdov kaj http://www.skopje.gov.mk/images/File/Vesnik%20SKOPJE/Grad%20Skopje%20br.1.pdf  se zboruva za nekoj projekti ama pervata slika e od kluckata (golema slika) e ce bese poubavo ako tamu kaj krugot da imase jabuka so mak.zname a ne sjalici i tie kucarkite..... grdoooooo ama ok.....

super slikaThumbs%20UpBanana
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #162 Posted: 19-Jan-2009 at 21:55
Originally posted by my Macedonia

ova stranica ja najdov kaj http://www.skopje.gov.mk/images/File/Vesnik%20SKOPJE/Grad%20Skopje%20br.1.pdf  se zboruva za nekoj projekti ama pervata slika e od kluckata (golema slika) e ce bese poubavo ako tamu kaj krugot da imase jabuka so mak.zname a ne sjalici i tie kucarkite..... grdoooooo ama ok.....

super slikaThumbs%20UpBanana

Verovatno mislish na JARBOL, ne JABUKA?! Da dobra ti e idajava so jarbol vo sred krug!
Back to Top
La Linea View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote La Linea Quote  Post ReplyReply #163 Posted: 19-Jan-2009 at 21:58
Еве ја сликата. Клучката изгледа феноменално.

Гласило на Град Скопје, број 1
Фотограф: Андреј Гиновски

Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote my Macedonia Quote  Post ReplyReply #164 Posted: 19-Jan-2009 at 21:59
o izvini znaev deka jarbol se vikase ama  ..mislam sum pisuval berzo zato nekako sum pravil greska
falaRoll%20eyesThumbs%20Up
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote my Macedonia Quote  Post ReplyReply #165 Posted: 19-Jan-2009 at 22:01
klucka izgleda super
a sto ce mu praeme na tie kucarkite?''Big%20smileLOLCrazy
toa e dobra napravena ama trebase ta se prait nekade kade ima i zgradi
Back to Top
La Linea View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote La Linea Quote  Post ReplyReply #166 Posted: 19-Jan-2009 at 22:03
Ќе им дојде редот и на нив да се рушат, освен ако не се најде некој од министерство за култура да ја процени нивната вредост и да решат да им дадат статус - споменик на културата од 1 категорија.
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #167 Posted: 19-Jan-2009 at 22:04
Клучката ја градеше градот, затоа нема јарбол LOL

Но има реални шанси желбата да ви се оствари наскоро. А и мене ми фаќа око локацијата за таква работа, само проблем е што ќе треба да го претумбаат осветлувањето - раскопување, трошоци... Единствено јарболот да се стави благо вон центарот, а осветлувањето да си остане вакво, но тоа естетски не би било баш најсреќно решение.

Edited by Cloverstack - 19-Jan-2009 at 22:06
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #168 Posted: 19-Jan-2009 at 22:08
Па нема да биде проблем воошто доколку сијалиците се заштрафат за јарболот! Нема воопшто да го накрши изгледот. Вака два стуба еден до друг па уште повеќе не иде!
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #169 Posted: 19-Jan-2009 at 22:11

Во право си, сигурно нема да е голем проблем да се изврши „кастамизација“ на некој стандарден јарбол за да му се инсталираат и светилкиве Thumbs%20Up

Edited by Cloverstack - 19-Jan-2009 at 22:11
Back to Top
гитардемон View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #170 Posted: 19-Jan-2009 at 23:04
Мене многу ми се допаѓа автобуската постојка, и тоа што има посебен пристап за автобусите. Само можеле нов асфалт да стават А ова подоцна се спојува со новиот пат?
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #171 Posted: 20-Jan-2009 at 00:07

Ако мислиш на она што го имам заокружено, тоа не е посебен пристап за автобуската туку сервисна уличка за Хотелот и за објектот на Кнауф, а тој спој сега (баш моментално се работи) сосема разбирливо се отсече од кружниот тек. Претпоставувам нема да остане таква слепа уличка туку ќе биде ставена во функција на ЕРА Сити.

Таму моментално се влегува директно од субстандардниот и опасен влез кај Континентал, после автобуската. Сум приметил и таму нешто чепкаа, го корегираа влезот/излезот... Треба да се помине да се регистрира до кај е работата и како сето тоа ќе изгледа на крај...

Инаку автобуската си е обична станица. Најголем проблем е тој што го спомна Вардар пред некое време - некои од оние автобуси кои доаѓаат од Бит Пазар наместо да се исклучат и да одат по зелената маршрута, си продолжуваат по транзитната маршрута (обележана со црвено) и кога треба да застанат на станицата настануваат многу опасни ситуации поради конфликтот со оние возила кои се вклучуваат од Беласица.

Лично видов за влакно избегната страотна сообраќајка кога малку флеше една Ибица да биде буквално лансирана од градски автобус.
Ова прашање мора некако да се регулира, не може да се остави кој како сака да пристапува накај автобуската.

Edited by Cloverstack - 20-Jan-2009 at 00:09
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #172 Posted: 20-Jan-2009 at 00:14
Ова прашање мора некако да се регулира, не може да се остави кој како сака да пристапува накај автобуската.

Сега гледам дека е регулирано со хоризонтална сигнализација (по правило не смее да се поминува преку белата боја), но тоа очигледно не е доволно за наши услови.
Ако веќе самите шофери на автобуси не можат да ја сватат опасноста тогаш некој нека им ја нагласи, а не е лошо и сообраќајната полиција да улови по некој од овие каубојци.
А бидејќи хоризонталната сигнализација доаѓа и касно за некој што теоретски прв пат треба да го извози тој пат, мислам дека тоа обавезно треба да биде означено уште пред самото потребно исклучување за автобусите, чисто колку да нема „дупка“ во целата работа.

Баш ме интересира сега откога „се разработе“ клучкава дали најголем дел од шоферите самите го сватија проблемот и дали барем проретчија ваквите инциденти Dunno

Edited by Cloverstack - 20-Jan-2009 at 00:18
Back to Top
гитардемон View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #173 Posted: 20-Jan-2009 at 00:42

A што се однесува на автобуската, гледам покривот/настрешницата или како и да се вика е/или барем изгледа некако поинаку. Не е ни ко оние црвените новите, ни ко оние жолтите старите.
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #174 Posted: 20-Jan-2009 at 00:51
Тоа е всушност подземен пешачки премин, а автобуската е вклопена во него. Којзнае можеби сега со комплетирање на клучкава и ја преместиле подолу автобуската (од сообраќаен аспект тоа би имало логика особено ако направат дополнителен џеб за автобусите). Но тогаш уште поголем проблем би бил влезот кај Континентал... Абе се е турли-тава моментално, како што реков треба да отиде човек да извиди како точно ја „решиле“ ситуацијата. Ај деновиве ќе биде и таа работа Smile

Edited by Cloverstack - 20-Jan-2009 at 00:52
Back to Top
Ганчо View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote Ганчо Quote  Post ReplyReply #175 Posted: 21-Jan-2009 at 21:56
Јарболот е веќе ставен до средишната сијалица лево према Бит Пазар. Еден од оние владините 25 метарски.
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #176 Posted: 21-Jan-2009 at 22:25
Очигледно се трудат што побргу да ги насадат, прецизната локација не им е битна. Истото се повторува како кај камени... „Макролокацијата“ одлична, „микролокацијата“ безвезна импровизација. Roll%20eyes

Навистина штета!

Edited by Cloverstack - 21-Jan-2009 at 22:31
Back to Top
kire85 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote kire85 Quote  Post ReplyReply #177 Posted: 23-Jan-2009 at 20:17
A ima li nekakov proekt estetski da se dosredi kluckata? Sama po sebe mnogu jako izgleda ama bi bila ukras na toj del od gradot ako se sredi so nekoja fontanicka u sredina ili sto znam sto....vaka samo treva mnogu prazno izgleda.

Moze ke staat tuka 600m. spomenik na filip II kojznae Crazy
Back to Top
La Linea View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote La Linea Quote  Post ReplyReply #178 Posted: 23-Jan-2009 at 20:39
[QUOTE]A ima li nekakov proekt estetski da se dosredi kluckata? Sama po sebe mnogu jako izgleda ama bi bila ukras na toj del od gradot ako se sredi so nekoja fontanicka u sredina ili sto znam sto....vaka samo treva mnogu prazno izgleda.

Moze ke staat tuka 600m. spomenik na filip II kojznae Crazy
[/QUOTЕ]

Ја би ја оставил клучкава вака како што е, со само би ги избришал графитите и би се посветил на нејзино одржување. Мислам дека би било кич да се ставаат фонтани тука бидејќи е инфраструктурен објект а не градско шеталиште или парк.

Поставување на знамето е сосема доволно

P.S. Што е проблемот со тагов?

Edited by pbanks - 23-Jan-2009 at 20:43
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #179 Posted: 23-Jan-2009 at 22:09
Евентуално да насадат цвеќиња у кругот да разбијат монотонија.
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #180 Posted: 31-Jan-2009 at 02:27
Еве конечно отидов да извидам што направиле и релативно добро е решена работата со влезот и излезот кај Континентал и со автобуската станица:
(атобуската е одбележана со сино)

1

Нема конфликти (со исклучок на оние кои каубојски би ги кршеле правилата и би се исклучувале од транзитните ленти директно на влезот кај Континентал), а и автобуската е поместена на порелаксирано место и воедно е направен дополнителен џеб за автобусите додатно на постоечките 4 ленти.

2
Еве го новиот влез кај Континентал. Тука е проблемот што го спомнав, доколку некој лудак од транзитните ленти улета ваму, наместо претходно да се исклучи и да помине преку кружниот тек. Ваквата ситуација е поопасна дури и од она што го прават некои возачи на автобуси со нивното улетување на автобуската)

3
Еве го излезот од кај Континентал, лоциран е во непосредна близина на објектот на Кнауф.

4
Автобуската станица логично сместена помеѓу влезот и излезот. Четири ленти плус дополнителен џеб за автобусите точно како што се надевав Cheers

5
Ваљда звучни бариери од плексиглас. Кај трошните куќарчиња... добро е што уз пат и нив ги скриваат Stern%20Smile

6
Погоре близу до универзитетскиот кампус - доказ за пешачката култура во градов

Edited by Cloverstack - 31-Jan-2009 at 02:30
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 7891011>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.160 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.