![]() |
![]() |
![]() |
Од соседството |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 17> |
Author | ||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() Posted: 06-Jan-2009 at 20:38 |
|
BTW пред нова година се отворија повеќе сали во Хрватска кои ги градеа за светското првенство во ракомет
Сплит 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 Жената на градоначалникот на Сплит ![]() ![]() ![]() 7 Ова дефинитивно и фали на скопската сала и се надевам дека ќе го инсталираат од после ![]() Загреб 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() Пореч 1 ![]() 2 ![]() Осијек 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() Edited by pbanks - 06-Jan-2009 at 20:39 |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
uhhhh jebote, salite vo split, zagreb i porec se ligi da ti potecat
ako sme realni boris trajkovski moze da se sporeduva edinstveno so onaa vo osijek ova povtorno mi gi budi zelbite/nadezite deka vo ne taka dalecna idnina ke dobieme pogolema i poubava sala od boris trajkovski inace ne pratev situacija so salata vo zagreb, no znam koga pocnaa da ja gradat i navistina ekspresno go isturkaa proektot! Edited by Cloverstack - 06-Jan-2009 at 20:44 |
||
![]() |
||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
|
Саливе се
![]() Ми се допаѓа што отишле со неконвенционален и модерен дизајн, 4 трибини, монтори(како на 9) и што седиштата не се со огромно хрватско знаме... Можеби и ние за век два ќе правиме вакви грандиозни проекти, сега за сега ќе ставаме споменици насекаде, клучки кај што не треба, антички војници на модерен фудбалски стадион и да не ги заборавиме спомен куќите... |
||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Па добро екстериерно Борис Трајковски мене ми се допаѓа, единствено онаа во Загреб отскокнува и е грандиозна. Иако не е без маани, ако ги разгледаш нишките на Хрватите ќе видиш дека направиле страшни грешки со ходниците изгледаат поклаустрофобично од БТ, воопшто не доликуваат на една таква арена. Исто така многу е сива од внатре што е минус исто како и кичерајот во БТ. Пореч е одлична од надвор но внатре е доста помала од БТ. Сплитската е мој личен фаворит ако сумирам се (ентериер, екстериер, опрема....) иако Загреб е пограндиозна од надвор. |
||
![]() |
||
Б.Ѓ.Т ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 311 |
![]() ![]() |
|
za salite nemam zborovi
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
|
Но не заборавајте дека ова ни е прва сала после „камено доба“, се надевам со следните сали и првенства во МК ќе изградиме и нешто по репрезентативно.
|
||
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
||
![]() |
||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
|
Колку е поразувачки кога ќе се види што се гради на балканов а што кај нас. Не збориме више за запад и светските центри него балкан
![]() Него ниедна од саливе не ми се допаѓа скрос, па би ги зел како пример нашиве „експерти“ и би напраил една комбинација од проекти
![]() ![]() ![]() Edited by Cloverstack - 28-Oct-2010 at 23:38 |
||
![]() |
||
maestro ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 505 |
![]() ![]() |
|
Па сите овие сали се изградоа за потребите на СП, а претходно Хрватите значи и да немале некакви сали!
Дај Боже и ние да добиеме некое СП, па да мораме да изградиме волку сали насекаде. ![]() Edited by maestro - 27-Jan-2009 at 15:54 |
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
![]() Ама нам ќе ни простат, ние сме посебни, можи и со 2 сали! Штом не ја искористивме оваа прилика за повеќе сали, сега ќе си чекаме првенство во кошарка! Инаку, Македонија е организатор на европско првенство категорија U-17 за жени во фудбал, па веројатно тогаш ќе даде UEFA некој денар. Баш ме интересира каде мислат да се игра, и дали не би требало (ако воопшто има) да започнат конечно подготовките (реновирањата) на стадионите? Колку и да е маргинално првенството, сепак никој не ги пушта децата во ваква дупка како нашата. |
||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
maestro ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 505 |
![]() ![]() |
|
Епа поентата ми беше ако добиеме некое СП ќе мора да градиме сали. Ако не, губиме првенство и никому ништо. т.е. спортските фанови ќе губат нешто. ![]() |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
епа еве европско го добивме, па само една сала добиме, и тоа недовршена
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
па има разлика меѓу европско со 16 екипи и светско со 24 екипи ![]() Да добиевме некакво СП сигурно немаше да ни дозволат само во 2 сали, од која едната веќе готова. |
||
![]() |
||
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
|
Не е работата само во градење на самите сали туку и во целосната организација на збиднувањето. ФАКТ- ние не направивме ништо во врска со првенството, ниту хотели, ниту промоција, ниту реклами, ниту улици... Кажете ми што добивме ние од првенството? А Хрватите направија се и затоа тие пак ќе добијат голем настан, а ние според мене не. И не се занесувај дека во Хрватска пред тоа немале убави и големи сали, таа мала земја не се издигна преку ноќ во светска спортска велесила. Алал им вера во секој поглед!
|
||
![]() |
||
BL ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Aug-2008 Online Status: Offline Posts: 154 |
![]() ![]() |
|
Evo jedan projekt iz mog grada, da ne bude samo Kosovo i Bugarska ovdje
![]() Banja Luka, novi stadion kojice biti gradjen na Banjaluckom polju. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Projekti koji nisu prosli ![]() ![]() Edited by BL - 15-Mar-2009 at 16:50 |
||
![]() |
||
BL ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Aug-2008 Online Status: Offline Posts: 154 |
![]() ![]() |
|
Incelov bazen:
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Akva park "aquana"
Malo starije slike ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U pozadini se vide gradilista naselja Aleja-centar i zgrada Vlade RS ![]() Sportski tereni ![]() ![]() ![]() Parking tj. garaze za pojsetitelje "Aquane" ![]() Edited by BL - 15-Mar-2009 at 17:31 |
||
![]() |
||
алек ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 23-Mar-2009 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Ski Jumping Hill for Serbian Ski Resort
MAY 2009 The Ski Jumping Hill is located in the Kopaonik Ski Resort in central Serbia, close to the border with Kosovo. The 120 meter structure is made from cross steel tubes and every detail in the column is visible. The top is horizontally cut to accomodate a viewing platform with a coffee shop in the top deck. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edited by алек - 08-May-2009 at 12:09 |
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
не заебавај? ова изградено е или ќе се гради (не можев да откријам од другите слики дали е рендерот вметнат во сликата или навистина е изградено).
ама мислам ќе знаевме ако беше изградено ![]() мене лично ми се допаѓа, баш одговара на снежниот амбиент, би сакал и во кожуф кога ќе се гради (*if ever) да биде нешто вакво, а не обична бетонска со дизајн од 1930-тите |
||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||
![]() |
||
алек ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 23-Mar-2009 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
монтажи се тие фотографии
треба да се гради а за на Кожув и ја би сакал да видам едно вакво Edited by алек - 08-May-2009 at 14:13 |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 17> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |