![]() |
![]() |
![]() |
Прилеп |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 11> |
Author | |
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
Еве малку од не баш така стар Прилеп
![]() ![]() оваа ми е фаворит,со петокрака на чело ![]() ![]() многу интересно што порано плоштадот бил улица ![]() ![]() а еве ги и старите реклами,после овие имасе едни понови,а сегашните се постирани од @ABC ![]() |
|
build.mk, гради форумска историја
|
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
А имаш нешто и од модерен Прилеп? Би сакал да го видам новиот парк со шаховските фигури и работи кои ги нема на претходните слики. Стариве слики се
![]() Edited by La Linea - 22-Apr-2009 at 16:23 |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
Еве малку слики што ги најдов на Гугл ерт,прво за Македониј,слики на Црквите во Прилеп,без оние во Варош,таму ги има многу повеќе
Св.Благовештение(стара црква),најголема и најценета во Прилеп ![]() Таканаречената грчка црква ![]() Оваа беше или Св.Климент или Св.Кирил и Методиј ![]() истата ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
И уште некоја поинетерсна слика
плоштадчето,чешмата и споменикот на итар пејо во старата чаршија ![]() Споменикот на Методија Андонов-Ченто ![]() Најпознатата куќа на Бектешовци ![]() Пазарот ![]() Интересен агол на сликање,од местото каде што сега се наоѓа шаховската табла ![]() |
|
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Оваа т.н. грчка црква е сега скоро градена или е нешто постаро па е реновирано?! Доста интересен објект поради истересната камбанарија која незнам зашто ама ме потсеќа на католичката црква во Скопје. Изгледа поради облините кои се слични. Ај ако можеш уште некоја слика од оваа камбанаријата?!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Na slikite od star Prilep mozis da ja zabelezis crkvata,a kambanarijata e nova gradena pred okolu 15 godini |
|
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Ако се посебно градени, тогаш ме радува што архитектите се потрудиле и комплетно ја вклопиле камбанаријата со црквата и си ја завршиле работата перфектно. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Еве ја бугарската полициска станица(попозната како участакот),каде што започнало востанието на 11 октомври,сегашен музеј.
![]() плоштадот,од десно е хотел Јадран,сега парк ![]() деветокатницата ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
ова би требало да е изградбата на плоштадот,урнатиот хотел Јадран од лево
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() |
Супер слики брат, е стваро ми се свиѓа Прилеп, ке си земам еден ден време по широко да го прошетам.
фала за сликите. ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
Поранешната зграда на АРМ се обновува во Општина на Прилеп
![]() 2009-09-19 Споменик на заштитникот на градот Прилеп ![]() 2009-09-19 И мојот пат за Прилеп само да се услика ова преубаво железничко здание ![]() 2009-09-19 |
|
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
На последната слика Владимир го сликнал и матичното во Прилеп
![]() EDIT:Воедно се извинувам на Владимир што не можам да дадам координати за зградава во Google Earth,имам некакви проблеми со компјутерот |
|
|
|
![]() |
|
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
Се надевам дека ќе го средиш ![]() Една прекрасна обнова ![]() 2009-09-19 Edited by Vladimir P - 16-Oct-2009 at 23:31 |
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Малку се расчепкав по интернетов
еве како е вклопена шаховската табла ![]() тука доминантно место завзема поштата ![]() еве неколку од стар Прилеп некогаш низ плоштадов врвело рекичка ![]() градењето на стоковна куќа 4 јули(сигурно тогаш бил некој забележителен празник),инаку сега во објектов има еден салон за мебел и конфекција ![]() некогаш на плетвар постоела жичарница ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
И две од маркови кули,браво за тој\таа што ги сликал
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Бидејќи во почетокот не можеле така брзо да го совладат со железница германските трупи потегот од ~50 км, помеѓу Дреново и Прилеп, 1916 година ја гради жичарарата за да може да остварува брз дотур до македонскиот фронт (подоцна преименуван во солунски фронт) |
|
|
![]() |
|
qwerty ![]() Newbiе ![]() Joined: 13-Nov-2009 Location: prilep Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
qwerty ![]() Newbiе ![]() Joined: 13-Nov-2009 Location: prilep Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Одлично! Се насобраа прилично стари слики од Прилеп
![]() Добредојде qwerty |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 11> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |