![]() |
![]() |
![]() |
Телеком арена (арена Филип II Македонски) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3637383940 209> |
Author | |
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
драган нема врска, сите ќе бидат споени, туку подолг е на северна поради рефлекторите најверојатно, така би претпоставил. туку дали се и под ист наклон овие носачите не сум сигурен, некако на јужна како да се под поголем агол, како повеќе нагоре кон небото да се насочени, додека на северна се повеќе кон хоризонталата - така ми се чини дека го гледам на слика, или навистина е така?
P.S. Еве ја веста за со Шкотска: на петтата страница Edited by гитардемон - 07-Jun-2009 at 19:26 |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Мислам дека не може од око да се потврди ништо од ова, само може да се подлегне на разноразни визуелни ефекти и да се извлечат погрешни заклучоци.
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
На крај памет не пи паќа да очекувам дека може да ни се деси некој damage, па да добиеме нерамномерен покрив. Во секој случај без разлика дали ќе биде лим, стакло или лим+стакло, не бирам многу очекувам да биде унифииран. Но кога станува збор конректно за јужна, сеуште не знаеме што опфаќа проектот за реконструкција најужна, освен што знаеме дека треба да има шминкање.
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() www.llb.com.mk |
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
islcrew ovie sliki se stari
|
|
![]() |
|
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
Еве уште една од мечот со норвешка
od macedonianfootball.com (автор: harry poter)
![]() |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
што се тие сивите на долниот десен крај на трибината?
|
|
![]() |
|
Raisinloaf ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-May-2008 Location: Gevgelija Online Status: Offline Posts: 227 |
![]() ![]() |
Тие се некакви бетонски плочи за што ке ги употребат незнам
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Јас еве пак бош дискусија ќе почнам, ама во сите вести што ги прочитавме пишуваше дека е распишан нов тендер за исток и запад, во кој се избира и кој ќе ја уреди новата северна. Значи работата на овие е само да ја бетонираат и стават покрив, а седишта и електрика и сето што оди проследно со тоа, да го изработи друга фирма. Како планираат со Шпанија да се игра тогаш, навистина не ми е јасно. Факт е дека откако ќе се заврши бетонот, има уште многу работа за уредувањето.
|
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
Raisinloaf ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-May-2008 Location: Gevgelija Online Status: Offline Posts: 227 |
![]() ![]() |
Значи сега првпат слушам но нормално е Бетон да ги изведе работите а друга фирма да го доработи но кога е отворен тендерот тоа сигурно е за комплетна изградба така да сигурно веке има фирма која ке ја уреди трибината.
|
|
![]() |
|
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
Кровот е најпроблематичен. Редењето на седишта брзо ќе оди.
|
|
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Муабетот ми беше откако почнаа за cè тендери да прават во државава, ќе почнат за секој штеќер посебно да прават тендер. Еве ја веста, ама испадна дека грешно ја пренесов. Тендерот е за сите овие работи (освен за исток и запад), иако сигурен сум дека на друго место па поинаку пишуваше. Како и да е, како мислат да го осветлуваат стадионот ако не се готови источна и западна, еднаш за југ и север, а по 2 години ќе се вратат за другите?
Edited by гитардемон - 09-Jun-2009 at 16:27 |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
[offtopic]
Како бе така Гитар?! Па тендерот треба да е столб на пазарната економија кога станува збор за државни институции. А тоа со штекер што викаш, нема везе. За сите јавни набавки над 2000 евра институцијата е доилжна да распиште тендер. [/offtopic] |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() Ама за да не се цепка премногу работата има и принцип клуч на рака. Од сите овие контрадикторни информации мене сега ништо не ми е јасно... Ваљда поради промената на околностите го смениле и целиот план, па ќе имаме функционален стадион со функционална северна трибина и осветлување по пропис, без разлика што источна и западна ќе доцнат, како и обновата на јужна. |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
После подолго време една добра вест не само со овој проект туку воопшто
![]() ![]() Меѓу другото и доста богат текст со интересни податоци за новиот стадион... под претпоставка дека истите се точни.
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=F9B4E9EF3B6A2249A68C0E8957D95992 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
extras ![]() Newbiе ![]() Joined: 31-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Koga se pocnuva so rusenje na Zapad i Istok?? Neli najavija zadocnuvanje ??? Znae nekoj nesto okolu ova?
|
|
![]() |
|
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
eve ti pisuva gore na ovoj postot
![]() |
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
Cibi ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 167 |
![]() ![]() |
значи сепак ќе се градат источната и западната трибина. И ќе биде готово до пролетта 2011 година.
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Добрите вести кратко трајат
![]() Иако и ова делумно носи добри вести, не сум задоволен ![]()
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=21B91F2E82DC654BBAC589AC5EF8484A |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3637383940 209> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |