![]() |
![]() |
![]() |
Пуцко Петрол(поранешен G Mall Skopje) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 45678 27> |
Author | |
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Еве и некој обид преку визуелна споредба да ја утврдам висината!
![]() ![]() На трговскиот дел некаде ~ 30м. На зградата некаде ~112м, рачунајќи 4м од еден спрат, 28*4=112 м! А можно е и да се работи за ~140 метри, односно 5 метри по спрат зашто зградава изгледа малку поивисока одколку ширината на целиот објект, а ширината на целиот објект е ~130 метри (мерено на GE)! |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
+1 |
|
![]() |
|
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
Дали стои некаква информативна табла? Ме интересира дали стварно се тие инвеститори и дали ќе се работи на основа на овој идеен проект, затоа што може да се промениле некои работи во меѓувреме...мене баш ме изненади стартувањето на проектов, баш убаво!
|
|
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() И јас се плашам од промени во идејниот проект. Скоро сум сигурен дека кулите нема да се градат и дека ќе искочи некоја "фазна заебанција". Сепак се надевам дека барем трговскиов ќе биде според материјаливе кои ги имаме на располагање. |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
@ Dave Gahan
Не приметив информативна табла, но буквално само што имаа почнато да ги редат панелите. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Да објавата баш ти беше Breaking News ![]() |
|
![]() |
|
micko_v ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Jun-2009 Location: Firenze, Italia Online Status: Offline Posts: 123 |
![]() ![]() |
Дали ова значи дека теоретски ја добиваме највисоката зграда во Скопје ? Имате сознанија колку е максималната висина на оваа маркица ?
|
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
Супер, супер! И ако го изградат само трговскиот нема да биде лошо за сега, но барем да направат доволно силна конструкција на истиот, што за подобри времиња ке овозможи надградба на истиот, односно градење на деловната кула. Исто така се надевам на одлична 24 часовна динамика на градба.
Инаку со Веро што се случува? |
|
![]() |
|
kire85 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2007 Location: Düsseldorf Online Status: Offline Posts: 400 |
![]() ![]() |
Na sekoja pozitivna vest za proektov se raduvam kako malo dete....
Trgovskiot e navistina prekrasno smislen, ama 2te kuli......apsoluten highlight! Moze da ispadne najubav objekt vo makedonija.... |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
![]() ![]() Edited by lslcrew - 27-Aug-2009 at 14:53 |
|
![]() |
|
VirginAtlantic ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jun-2009 Location: Софиjа Online Status: Offline Posts: 254 |
![]() ![]() |
Може некоj да праша относно повеке информациjа? Contacts:
Kole Nedelkovski 22/3
1000 Skopje, Macedonia T: +389 2 310 97 42 F: +389 2 312 44 72 E: forton@forton.bg Edited by VirginAtlantic - 27-Aug-2009 at 15:13 |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
го заградиле, браво, само да излезе како на рендерот
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
nisto
![]() ![]() ![]() ![]() ako moze nekoj da go donese videoto da vidite, a vo tekstot ne pisuva poradi kulite
НОВИТЕ ГАЗДИ ГО ПОДГОТВУВААТ ТЕРЕНОТ АЛУМИНА ПОЧНА ДА СЕ РАСЧИСТУВА Наместо модерен трговски и деловен центар, просторот на некогашна Алумина се уште е во рушевини. Инвестицијата на израелската компанија Газит глоуб е заглавена, оти се уште се чека да се подготви детално урбанистичкиот план. Градоначалникот Јакимовски очекува за некој месец да биде завршен. http://www.sitel.com.mk/?ItemID=4A8B5EFFE032964395AC182B775F5AAA Алумина во стечај беше продадена по неколку пропаднати тендери. Зделката со израелската компанија беше реализирана преку кабинетот на екс министерот за странски инвестиции Ташковиќ. Газит глоуб со овој бизнис работат во повеќе земји, како САД, Канада, Бразил и Индија. А во регионот се присутни во Бугарија и Турција. |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
my Macedonia, не се нервирај одма, далеку од тоа дека текстов може да го земеме како мерило дали и кога ќе има кули. Всушност спомнат е и деловен центар, не само трговски, ама како што кажав, тоа покрај што е непрецизно нема ни никаква тежина.
Од оваа вест не дознавме ништо што досега не знаевме. |
|
![]() |
|
shaun.r ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 06-Jul-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
go gledav i ja videoto
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
100-120 милиони не мора ништо да значи. Кога ќе се стават на купче сите трошоци и само трговскиот може да излезе повеќе од 120 милиони. А ако па од друга страна рачунаме само изградаба со 100 милиони може два вакви центри да се направат, така да цената мислам дека ни од далеку не може да претстави што ќе се направи.
Во недостиг од материјали, не би ни помислил дека ќе се гради по овој прокет кој го знаеме, а не пак да расудувам дали ќе има/нема кули. Така да ниту нашиве ниту па рендерот на сител не би ги ставил така лесно како дефинитивна опција. А што се однесува до општината, срамота е што вака се влечкаат. Зашто маркицава не ја зацртаа како посебен опфат, па да немаат воопшто проблеми и да можат експресно да одговорат на инвеститорот. А и незнам зашто министерството дреме кога има законска можност да одземе ингеренции на некоја општина во вакви случаеви и да среди работа по брза постапка. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Мислам дека урбанистичкиот план е најмал проблем во случајов. Проектов има проблем со дел од земјиштето и спорот со К-15
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ич не ми е јасно како уопште успеа ваков проблем?! Вањда алумина си го имала прашањето апсолвирано прашањето за земјиштето на кое се наоѓа оддамна?! А за К-15 тоа мислам дека беше посебен проблем кој беше само на територијата на зградата на К-15 и не навлагаше во земјиштето на Алумина?! Освен ако проектов не излага од границите на Алумина.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
До мене и дополнително стигна информација дека има крупен спор со К-15, ама детали не знам.
Ќе се обидам да дознаам повеќе. Инаку не знам зошто се чудиш, во МК се случувале и многу почудни работи. Којзнае како и зошто ја заплеткале работата ![]() Edited by Cloverstack - 31-Aug-2009 at 21:43 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
1 Поставена е целата ограда по должината на Иво Лола Рибар. Долга е
околу 340м. Еве и еден од објектите кои наскоро ќе отидат во историјата
![]() 2 ![]() 3 Еве ја и дирекцијата на Алумина која наскоро ќе ја снема. На времето овој објект делуваше навистина модерно ![]() 4 Поставена е оградата и на бул. 8 Септември. Долга околу 130м. ![]() 5 Тука веќе и се руши ![]() Од задната страна на градилиштето сеуште нема заштитна ограда и веројатно сеуште трае ценкањето со фирмите од типот на К-15 ![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 45678 27> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |