![]() |
![]() |
![]() |
Катна гаража - Прилеп |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234> |
Author | |
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
Тука се работи солидно(за наши услови) мислам дека рокот ќе биди испочитуван
1. ![]() 2. ![]() 3. ![]() 4.На некои од сликите се забележува дека веќе на првиот спрат се оградуваат дуќаните. ![]() 5. ![]() 6.Тука убаво се гледа и старата автобуска ![]() |
|
build.mk, гради форумска историја
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() Прво беа спомнати 324, па после 400 паркинг места. Разликата не е мала, но не е ни суштинска. ovaj_stariov, како ти се чини, каков ќе биде импактот на гаражава врз состојбата во центарот на Прилеп? |
|
![]() |
|
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
Нешто кружат гласини дека и вториот кат сакале да го пренаменат во деловен,се надевам дека се само чаршиски муабети.
Влијанието на гаражата во секој случај ќе биде позитивно,би требало да растерети голем број од возилата што идат однадвор посебно во пазарните денови(среда и сабота) кога навистина се прави голема гужва. По принцип прилепчани не се навикнати да плаќаат за паркирање,но со новите зафати што ги прави општината скоро по целото централно градско подрачје започна да се наплаќа(сега за сега евтино 30ден-6h),мислам дека дека многу ќе зависи од цените што ќе ги понудат во катната гаража. |
|
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
По кој принцип функционира тоа? Паркинзи со рампа или како? |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
По централниот булевар веќе имам објавено како се врши паркинг,со една разлика не мора да одиш до бутката за плаќање,застануваш пред местото за паркирање,има вработени што веднаш те пречекуваат,информираат со мотороли кој број рампа се спушта се паркираш и плачаш на нив.
http://www.build.com.mk/forum/forum_posts.asp?TID=208&PN=2 А во другите делови има поставено рампи,каде те чека вработен.Рампите сум ги обележал со жолто,малку е непрегледна мапата,бидејќи дел од пешачките зони се представени како улици,но како и да е не можи да се влеиз без да се плати. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Не знам за вас ама мене ми се чини дека гаражава нема да биде баш како рендерите,до сега никаде не ги забележав бетонските осцилации што треба да ги има по оградите,ако ме сфаќате што сакам да кажам.
|
|
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Не знам дали сте забележале но гражава се гради без голем каран,кога поминувам гледам дека имаат повеќе мали кранови(ако можи така да ги наречам) што се монтирани на последниот спрат и преку нив добиваат материал од долу.Но кога би теребало нешто да се пренесува во должина не гледам некој друг излез освен на раце.
Не знам дали се работи за штедење или имаат некој нов принцип? Според мене објектот е доволно голем за еден висок кран!!!!!!!????? |
|
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() Можеби не му се вклопува во есапот на изведувачот (теракота)? ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Тука веќе се забележуваат првите отстапки од рендерот,деновиве ќе направам повеќе слики
![]() P.S.Мораше да го покријам лицето на дечкото,за заштита на приватност ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Овие не се зафркаваат,по моја проценка на пролет ќе започнеме да паркираме тука.
![]() малку ми посметаа дрвата ![]() |
|
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Навистина одлично темпо, ова би требало да е последното ниво
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Да,последното ниво е
![]() Само малку ми е криво што не е баш како на рендерите. |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
можеби сликава не е баш за тука,но еве еден поинаков агол како се вклопува гаражата во целата ситуација
![]() Edited by ovaj_stariov - 09-Jan-2010 at 01:19 |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() зошто да не е за тука, вака ќе добиеме подобра претстава и за "големата слика". одлична фотка ![]() |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Стари ќе може ли една скица како е точно поставена гаражава и лоикација да бележеиш. Ич неможам да се изориентирам по сите слики од почеток на нишкава. Или па некој друг ако може?!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Да пробам вака,со црвено ми е обележана катната гаража,а местото од каде што е сликана последната слика е раскрсницата обележана со зелено.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Сликиве ги правев во одење па не излегле како што очекував,малку на високо сум ги фатил.
од страна на плоштадот ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() веќе од оваа страна ја добила висината ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
ovaj_stariot, ако не се лажам, ова е веројатно најголемиот објект од било каков вид кој се гради во Прилеп од завршувањето на станбено-деловниот комплекс на Прилепец?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Да,после катастрофата од Прилепец,што ни насади на среде центар еден грд и исклучително нефункционален објект,катнава гаража е навистина освежување.
|
|
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |