![]() |
![]() |
![]() |
Skopje City Mall |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 44> |
Author | |||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() Posted: 18-Jan-2010 at 12:20 |
||
|
|||
![]() |
|||
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
||
Moже координати за ова каде треба да се гради
![]() Edited by Cloverstack - 25-Jan-2010 at 05:17 |
|||
![]() |
|||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||
Еве некои стари написи по весници, идејата е прилично постара, можеби и нешто да имаме регистрирано на форумов...
http://star.dnevnik.com.mk/?pBroj=2914&stID=67413 http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=62D0354108B2FD4FAEEB2995AEF5842C http://217.16.70.245/?pBroj=1933&stID=56606&pR=12 Ова е некој стар рендер, којзнае дали е сеуште "на сила"... ![]() |
|||
![]() |
|||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||
42° 0'16.95"N 21°23'32.11"E Edited by Cloverstack - 25-Jan-2010 at 08:38 |
|||
![]() |
|||
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
||
![]() Фала. Убава локација ![]() Edited by 46&2 - 18-Jan-2010 at 15:28 |
|||
![]() |
|||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
||
Еве што имаме забележано уште во 2007 на форумов.
Инаку Александрија беше актуелна претходно, некаде на преминот 2005/2006. Требаше да бидат француска инвестиција која ја туркаше Жак Мопа, ако не се лажам човекот инволвиран и во ревитализацијата на Фени, Руен итн... Во исто време за оваа локација се бореше и српска Делта за градење на голем трговски центар. Потоа се смени власта и овие проекти замреа. Значи ова со Фешн груп е трета варијанта за решавање на овој неурбанизиран простор. |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
На сликите 1 и 2 се гледа во средина едно сиво мало објектче. Вероватно тоа е црква колку што можам да заклучам. Проектов изгледа доста поголем од тој параклис, може до добиеме некоја претстава колкаво ќе биде ова ако се направи. Но сепак малку ми е чудна тишината околу овој проект, да беше нешто веќе до толку сигурно, би требало да имаме некоја млаку поголема медиумска активност. Или можеби ова е само некоја моја скепса на толку многу нереализирани проекти.
|
|||
![]() |
|||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||
А еве и фотки од терен: 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() |
|||
![]() |
|||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
||
А има шанси да очекуваме нешто барем блиску до 60 метри височина?
|
|||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
![]() Којзнае, ќе видиме... Чисто моја претпоставка е дека не се случајно вцртани такви. А и 60 метри не е воопшто научна фантастика, веќе имаме толкави згради. |
|||
![]() |
|||
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
||
Сите што мислат дека живееле во град ала Париз - луѓево од куќичкава до скоро крава чуваа овде, затоа многу се радувам кога ваквите селски површини сред Скопје ги снемува, ама кога ќе чујам дека „мол“ се гради ми се претураат цревава, само ок, нека се гради нешто...
Овој простор инаку го разработувавме на факултет и тогаш колку што може да се сетам, површината на аголот на локацијава кон центар беше предвидена поголема површина за верски објект според ГУП, и тоа многу поголема отколку црквичкава која што се гледа на рендериве, а сега гледам дека баш тој простор се оградува за изградба на комплексов - значи настанале некои промени во меѓувреме... Инаку јас лично навивам и за објекти од повеќе од 60м, само ако се веродостојни сликиве, тешко дека ќе видиме нешто високо овде... Колку што разбрав ДСЦ го работеле проектов, ама идејниот проект е на некоја странско проектантско биро...некој веројатно е поинформиран на темава!? |
|||
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Даве, да ДСЦ го имаат работено, еве го кај нив на веб страна http://dscdesign.com.mk/designs/feshion.htm, а колку што ги разгледав другите проекти се држат до некоја линија со малку закосени површини и изадени прозори, http://dscdesign.com.mk/designs/strumica.htm, http://dscdesign.com.mk/designs/vodno.htm.
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
http://www.build.com.mk/forum/forum_posts.asp?TID=79&PID=56441#56441 |
|||
![]() |
|||
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
||
СЕ ОГРАДУВА ПРОСТОРОТ КАЈ СПОРТСКАТА САЛА „ПАРТИЗАН“ ВО КАРПОШ
Скопјани и ќе куглаат и ќе пазаруваат
Роза Петкова |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Еве имаме некој рендер, значи не се работи за оној прокет што го знаеме до сега од дсц. Вака на прв поглед ми изгледа добро неможам да му најдам замерка од аспект на обичен граѓанин. Малку не ми е јасно што е со црквава, зашто изгледа вака, вероватно само како виртуелен објект колку за ориентација е поставено вака, а малку ми изгледа чудно односот на големината меѓу црквата и трговскиот, во дупот врквата изгледа многу помала.
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Мене ми изгледа невкусно ваквата комбинација помеѓу трговскиот и црквата, а веројатно голема улога тука игра гломазноста на трговскиот. Не го замислувава дека до толку ќе доминира, а богами и многу боде очи оној спомнат податок дека ќе има 113.000 метри квадратни. Според ДУП-от дозволени се максимум 80.000
![]() |
|||
![]() |
|||
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
||
toa so povrsinata mislam deka gresat sekade pisuva 80 000 a ovie 113 000,iznosot na investicijata 70 ml eur ovie pisuvaat 110 mil eur.rokot za izgradba ja kolku sto znam za vakvi objekti e 6 godini a i taka pisuva vo nekoi mediumi ovie vikaat 2.mn pogresni inform.. ima vo tekstov
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
axel, 6 години се премногу, а за 2 може да пројде доколку се работи со добро темпо и доволно луѓе и механизација.
6 години можеби доколку етапно го градат преостанатиот дел од комплексот Edited by Cloverstack - 29-Jan-2010 at 02:10 |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
ja citav negde samo ne mi teknuva kade so poslednive izmeni na zakonot za gradba za stanbeni zgradi treba da se izgradat za 2 god..a vakvi golemi proekti za 6 ama ne mora da znaci deka kje gradat 6 god.moze da go izgradat za 2-3.za 6 god mora celiot proekt da bide zavrsen.toj zakon e poradi toa sto vo mkd ima bezbroj takvi proekti sto se pocnati so gradba a ne gi dovrsuvaat so godini
|
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 44> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |