![]() |
![]() |
![]() |
Бензински пумпи |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 27> |
Author | |
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
Се изненадив за бензинскава на Лукоил на влезот од Штип која е во финална фаза
1.
![]() 2.
![]() |
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
![]() |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Во главном сите бензиски имаат унифицар став, ама кај овие посебен ќеф ми праи што се на клирилица и нема таква западно влијание (иако не ми смета , впрочем и ми годи). Ама овие кога ќе ги видам на кирилица баш ми се онака како посебно свои. Може некој му изгледаат како у бугарија или русита да отишол (они знаат така да напишат "МцДоналдс"). Инаку овие се некако различни од другите бензиски. Пумпите се паралелни со патот обично, а овде се нормални на патот.
|
|
![]() |
|
ProMKD ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 244 |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Значи конечно почнаа да се градат бензински пумпи без да има свеченост за секоја посебно. Значи сеа треба да отвориме четири очи.
Посебно ме буните со информацијава за Охрид. Јас последен пат бев во Охрид во Ноември некаде и никаде не видов ни трага од Лукоил. А на излезот од Охрид (накај Скопје) 200м подолу од Хотел Дончо имаше бензинска на ОКТА која страшно многу потсетува на Лукоил. Што се однесува до Лукоил. Не дека е некоја импресивна бројка но сепак заличува. 2 х Скопје 1 х Битола 1 х Прилеп 1 х Штип 1 х Стража Се надевам дека малку ќе го прошараат и Е75. Ете има најава за Гевгелија но би било фино да има едно 2-4 големи бензински на тој потег. Да речеме 2 кај Гевгелија и две некаде помеѓу Неготино и Велес. Edited by pbanks - 29-Feb-2008 at 09:59 |
|
![]() |
|
ProMKD ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 244 |
![]() ![]() |
Дефинитивно во Охрид нема! Како што рече pbanks, на излезот од Охрид на левата страна има ОКТА која стварно ептен личи на Лукоил. Јас самиот прво си помислив така летоска кога застанав да наточам.
ИСПРАВКА: На излезот од Охрид, на ДЕСНАТА страна е ОКТА Edited by ProMKD - 29-Feb-2008 at 22:27 |
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Епа тогаш моја грешка
|
|
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Абе... уште еден Македонец што се појави на ССЦ па го снема пријави дека во Охрид има Лукоил. Затоа ме закопка дали сум јас во право или можеби изградиле некоја во меѓувреме. Не ми е јасно зошто немаат мапа на бензински на нивниот сајт. |
|
![]() |
|
kire85 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2007 Location: Düsseldorf Online Status: Offline Posts: 400 |
![]() ![]() |
privatna benzinska pumpa vo skopje...
1. ![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() 5. ![]() Извор: DNA Architects Edited by pbanks - 25-May-2008 at 10:54 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Од каде е инвеститорот за оваа приватна бензинска, и зашто вака EU DISEL на латиница, а не е ни баш правилно на латиница.. ќе беше на латиница нормално EU DIZEL
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Еве за која бензинска станува збор
![]() http://www.build.com.mk/forum/forum_posts.asp?TID=15&PID=2892#2892 |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Макоил е сигурно, ама незнам која. Според тој објекотот од лево на првата слика изгледа е лисиче.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
абе Лисиче е сигурно, кај мостот близнак тоа веќе го востановивме. Ама прашање е кој е инвеститорот. Макоил? Не ми се верува некако на еден километар од таму има пумпа Макоил. Но дај боже да се они јас секогаш навивам за нив. |
|
![]() |
|
kire85 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2007 Location: Düsseldorf Online Status: Offline Posts: 400 |
![]() ![]() |
za zal ne....pisuva samo od koj datum e proektot... |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Бензинската на Окта во Охрид. Сличноста со Лукоил е неверојатна
1. ![]() 2. ![]() Edited by La Linea - 21-Mar-2008 at 14:53 |
|
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Па не се мали шансите Окта на крај да заврши во сопственост на ЛукОил.
Конкретно оваа пумпа е спремна за ребрендирање во ЛукОил за 5 минути ![]() Edited by Cloverstack - 21-Mar-2008 at 15:39 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Во утрешните весници има реклама 3 години ЛукОил во Македонија. Има мал рекапитулар за нивната инвестиција
- 6 отворени бензински (2х Скопје, Битола, Прилеп, Стража, Штип) - 1 се гради во Струмица - 2 во фаза на проектирање (Велес и Скопје) - 12 локации во фаза на урбанизација |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
1 Makpetrol Avtokomanda. Skoro se renovirase no ja neame evidentirano
![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 Lukoil Prvomajska... Klasika ![]() 5 ![]() Edited by pbanks - 30-Mar-2008 at 14:18 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Одлични слики баш сакав убаво да ја видам новата бензинска на макпетрол у автокоманда. Додека бев јас сеуште се реновираше. Супер изгледа! Фала за сликиве
|
|
![]() |
|
blejdsk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 320 |
![]() ![]() |
eve ja pumpata na Makpetrol na krejot od Novo lisice pocetok od Lisice,,,ja otvorija pred nekoe vreme ..
![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 27> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |