![]() |
![]() |
![]() |
Пешачка улица Тоше Проески |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12345> |
Author | |
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
Во сабота, на детската улица во Ново Лисиче со почеток во на свечен начин со сечење лента официјално ќе биде пуштена во употреба модерната меморијална фонтана со ликот на Тоше Проески. На свеченото пуштање во употреба на меморијалната фонтана покрај градоначалникот на Општина Аеродром, Ивица Коневски, ќе присуствуваат и голем број претставници на македонската политичка и естрадна елита, кои истовремено ќе ја пресечат лентата околу фонтаната, по што ќе следуваат изјави за медиумите. Меѓу гостите кои ќе учествуваат на свеченоста во чест на македонската музичка легенда Тоше Проески, се министерката за култура, Елизабета Канческа-Милевска, претседателот на Советот на Општина Аеродром Виктор Камиловски, државниот секретар за труд и социјална политика Марјанчо Тодоровски, претставникот на семејството на Тоше, Славен Ристески, внукот на Тоше-Кристијан, естрадните ѕвезди Каролина Гочева, Весна Бејби, Елена Ристевска, Зоран Џорлев, Влатко Илиевски, Јован Јованов, Марко Слаткаристика, Елвир Мекиќ, Некст тајм, Мартина Димоска, како и голем број граѓани.
http://www.aerodrom.gov.mk/index.aspx?item=1762 |
|
![]() |
|
build.mk ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-May-2010 Online Status: Offline Posts: 216 |
![]() ![]() |
1
![]() 2 ![]() 3 ![]() |
|
![]() |
|
Superman ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Jun-2010 Online Status: Offline Posts: 154 |
![]() ![]() |
Не сум ја видел во живо фонтанава, ама ова во средина ми личи на билборд, не ми се допаѓа ама ич...
|
|
The One Whose Name Cannot Be Spoken...
|
|
![]() |
|
lupo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2009 Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
mnogu prosto i ednostavno, kako da e napraveno radi reda... |
|
![]() |
|
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() |
![]() |
|
ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ КАКО ПОЛЕ НА КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР...ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
|
|
![]() |
|
Superman ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Jun-2010 Online Status: Offline Posts: 154 |
![]() ![]() |
Барем вода да течеше по стаклото или нешто... Или уште подобро да беше голем воден млаз како завеса, а на него да се проектираа слики и спотови од Тоше...
|
|
The One Whose Name Cannot Be Spoken...
|
|
![]() |
|
Plugger ![]() Senior Member ![]() Joined: 15-Sep-2008 Online Status: Offline Posts: 378 |
![]() ![]() |
Lele sto ubavo ja napravile fontanata, kako sto razbrav od Belgrad isto taka ke pomognele za ovoj proekt. Mnogu ubavo napraveno |
|
![]() |
|
Swimmer ![]() Senior Member ![]() ![]() Suspended Joined: 09-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 294 |
![]() ![]() |
Мене не ми е ништо посебно фонтанава, очекував нешто многу поимпресивно, breathtaking. Премногу обично за да асоцира на Т.П. |
|
![]() |
|
![]() |
|
Argeadus ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 26-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 12 |
![]() ![]() |
Nemam nishto protiv pejachot, no protiv fontanava!!!!... Ko nadgrobna plocha e. Legen vo legen nebare mochkovci sednale vo nea i prskaat nasegde... Glupost!!!!!
|
|
-------------------------------
Argeadus |
|
![]() |
|
Рок-Барок ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 29-Aug-2010 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 118 |
![]() ![]() |
Ноќе ми се допаѓа,преку ден.. не ми иде некако..просто е направена,очекував нешто малку по грандиозно..како што беше и Тоше
|
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Па и не секогаш треба да градиме мавзолеи за да го чествуваме делото на некои личности, зошто кога пробуваме да отсликаме нечија грандиозност(колку и да ми има лош призвук тој збор), лесно може да прејде во кич и на некој начин исмејување на нечија личност. Доволна беше грешката со спомен домот на Мајка Тереза. Особено ќе беше погрешно ако за скромна личност како Тоше се градеше некаква fontana di Trevi. И не заборавај дека фонтаната е само мал дел од целиот проект наречен „Пешачка улица - Тоше Проески“, погледни на првите страни каде се рендерите и ќе видиш дека станува збор за прекрасен проект што мислам дека е доволно грандиозен дури и за твој вкус ![]() ![]() |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
луѓе не заборавајте само дека не е ова меморијален центар туку обична пешачка зона и парк која го носи името Тоше Проевски, фонтаната е само нешто што треба да потсеќа чие е тоа име, барем јас така го доживувам
за населба како Ново лисиче фонтаната и целиов проект се ок, можеби требало малку повеќе дизајн да внесат, но ништо страшно не е |
|
![]() |
|
TAURUS LIB ![]() Newbiе ![]() Joined: 02-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Inaku od doverlivi izvori se doznava deka fontanata so konkursnoto resenie nemaat nikakvi dopirni tocki. Taa voopsto ne ni bila predvidena vo planot nitu na toa mesto. A isto taka i edna informacija i deka zitelite na Novo Lisice ne bile zaiteresirani za izgradba na vakov park, sto ne mi se veruva mnogu.
|
|
BABALU
|
|
![]() |
|
dule ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Mar-2011 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 255 |
![]() ![]() |
И ова лето е пуштена фонтанта Тоше Проески која ја краси и разубавува најубавата населба Ново Лисиче која последниве години е многу инвестирано(спортска сала,монтажно паркиралиште,станбени згради,паркови)со тоа населбата стана атрактивна и за инвеститорите и за нас како граѓани.Во непосредна околина на фонтатана се започнати подготовки (заграден простор) за изградба на црква во населбата.
1. ![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() |
|
![]() |
|
dule ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Mar-2011 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 255 |
![]() ![]() |
Иако сеуште не е официјализирано од неделата започнаа подготовки за изградба на црква на пешачката улица Тоше Проески во населбата Ново Лисиче(непосредно до фонтаната).
1. ![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() 5. ![]() Edited by dule - 18-Apr-2011 at 21:08 |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Се собира ли народ околу фонтанава? Океј знам на детската улица во НЛ редовно има фреквенција на луѓе, ама прашањето ми е дали овој делов околу фонтанава прерасна во некакво собиралиште?
|
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
![]() Ја коа поминав задњи пут, некаде зимоска, имаше доста луѓе. Беше прилично ладно, ама веројатно дека светлата од фонтанава во комбинација со снег ги привлекло луѓево. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Хаха далеку од тоа дека сум локал патриот
![]() Edited by dule - 19-Apr-2011 at 19:55 |
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
![]() Не би бил во право ако не се согласам со тебе. Ова Ново Лисиче и она пред 10-тина години не може да се спореди. Многу придонесе и изградбата на Реонски Центар, на маркетите, продавниците и сл. Веројатно по природен пат одат работите, додека се инвестираше во Аеродром, Ново Лисиче беше заборавено, така да сега ситуацијата е обратна. Но ова е нишка за детската улица па да не забегаме. Иначе уште е добро одржувана и средена, или има веќе некои аномалии? |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12345> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |