build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Спортски
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

А1 Арена (Спортски центар „Борис Трајковски“)

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 56789 33>
Poll Question: Оценка
Poll Choice Votes Poll Statistics
23 [25.56%]
6 [6.67%]
18 [20.00%]
16 [17.78%]
11 [12.22%]
8 [8.89%]
2 [2.22%]
3 [3.33%]
1 [1.11%]
2 [2.22%]
You can not vote in this poll
Total votes: 90   Average: 7.41

Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
vardar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote vardar Quote  Post ReplyReply #121 Posted: 17-Apr-2008 at 01:39
ФАЛА Big%20smile
Back to Top
гитардемон View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #122 Posted: 17-Apr-2008 at 12:33
fala!

nego ako se tolku napredni nashite da klavat i da trgat podlogi togash kje mozhat da ja naprat komotno i za hokej salata... isto kako vo amerika-denes hokej, utre basket...

a za odlepi zalepi linii, kje mu bidi mnogu teshko to kako procedura... ama kje vidime da ne se zhalam... sega zasega semaforot e samo problem, drugoto me radva kolku tolku
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #123 Posted: 17-Apr-2008 at 13:52
Originally posted by гитардемон

nego ako se tolku napredni nashite da klavat i da trgat podlogi togash kje mozhat da ja naprat komotno i za hokej salata... isto kako vo amerika-denes hokej, utre basket...

Да наредиш посебна подлога за ракомет и да ја прилагодиш салата за хокеј се две многу различни работи. Првото е релативно лесно, а второто е практично невозможно ако не било предвидено при самото проектирање на салата (а колку што памтам, опција за хокеј во салава немам сретнато ниту еднаш до сега)

a za odlepi zalepi linii, kje mu bidi mnogu teshko to kako procedura...

Што би било толку тешко и комплицирано???

Edited by Cloverstack - 17-Apr-2008 at 13:54
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #124 Posted: 17-Apr-2008 at 14:37
можи да претервам ако речам дека сите имат ист менталитет ама сакав да кажам дека тешко ке го сфатат то зошто да одлепват залепват, ко можи да седат линиите засекогаш нацртани (значи босанско црногорски микс на менталитети = македонски, ем ги мрзи, ем не му текнува) си го сакам премиерот ама боксер е, па не му е гаjле какви линии има на теренот, и онака од рингот не се гледат не му текнало на тоj проблем

а за хокеj... мечтаам од мал, зато рандом го тропнав како и да е, аjде видов пост дека ке ни градат и сала за зимски спортоj, па и скокалница на кожуф

нешто неповрзано: сега имаме репрезентациjа за хокеj на трева, арно ама оти немаме трева за хокеj, играт по сали децата (има и за jуниори репрезентациja), па можи да стани дом и на та репрезентациjа салава (и пак да се игра хокеj во салава, шо нé носи на моето)
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Back to Top
vardar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote vardar Quote  Post ReplyReply #125 Posted: 17-Apr-2008 at 14:43

Еј треба да отвориме тема коментар на годината.....еве го мојот прв предлог  LOL

можи да претервам ако речам дека сите имат ист менталитет ама сакав да кажам дека тешко ке го сфатат то зошто да одлепват залепват, ко можи да седат линиите засекогаш нацртани (значи босанско црногорски микс на менталитети = македонски, ем ги мрзи, ем не му текнува) си го сакам премиерот ама боксер е, па не му е гаjле какви линии има на теренот, и онака од рингот не се гледат не му текнало на тоj проблем  

Back to Top
vardar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote vardar Quote  Post ReplyReply #126 Posted: 17-Apr-2008 at 16:01
гитардемон спомна карате федерација па ѕирнав малце....еве неколку слики (иначе ги броев редовите (знам имам проблеми Big%20smile Nuts Crazy  ) и има 15 фиксни и 8 монтажни, него ај наскоро нема да треба рендери скоро е готова Cheers

Edited by vardar - 17-Apr-2008 at 16:02
Back to Top
La Linea View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote La Linea Quote  Post ReplyReply #127 Posted: 17-Apr-2008 at 20:26
Ќе се сложиме дека ако салата од внатре изгледа како на рендеров, ќе биде многу тешко да не се поврати. Што е со боиве?! Ваљда нема да го бојат паркетот?
А околу тоа со линиите - тоа е смешен проблем. Не е ни проблем, ова не е првата повеќенаменска сала, сигурно си има добро решение околу тоа.

И не треба да викаме фала, треба да викаме КОНЕЧНО ВИ ТЕКНА. Башка не испадна на крај како што треба со капацитетот.
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #128 Posted: 17-Apr-2008 at 21:16
На рендеров се 8 реда столчиња на монтажните, ама на сликите се помалку...

Question Question Question
Back to Top
JoAnS View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote JoAnS Quote  Post ReplyReply #129 Posted: 18-Apr-2008 at 17:30
Prvo edno zdravo na site forumdzii.......Smile
Sakam da se nadovrzam na parking prostorot na salava......ke se pravi katna garaza na 600 parking mesta, taka?A salava ke sobira okolu 8000 gledaci. Presmetkava malku ne mi e jasna.....? Sekako ne treba da ima ist broj na parking mesta kako i sedista u salata....ali sepak si ima nekoi standardi i presmetuvanja na vakvi podvizi (ne gi znam tocno), ama barem znam da kazam deka ova e mnogu mal broj, pogotovo ako veke se pravi katna garaza barem neka go iskoristat prostorot kako sto treba.
A nesto sto stvarno mi ubode oci....bese enterietot na salava. Nema zborovi.....patriotizmot go pocituvam ama ne do ovaa mera.....Mozam slobodno da kazam kic, premnogu jaki boi za tolku golem prostor i alal da im e uspeale so dve boi da napravat teret za oci.
Back to Top
JoAnS View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote JoAnS Quote  Post ReplyReply #130 Posted: 18-Apr-2008 at 17:32
Od tolku kritiki zaboraviv da go pofalam eksterierot.......top e u sekoj slucaj Smile
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #131 Posted: 18-Apr-2008 at 17:35
JoAnS добредојде на форум!!! Форумов слабо стои со девојки, па еве малку да ја зајакнеме поубавата половина!!!
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #132 Posted: 18-Apr-2008 at 17:42
JoAnS како прво здраво Cheers а како второ се сложувам со се што кажа Smile
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #133 Posted: 18-Apr-2008 at 20:10
Previous

она за коментаро мој беше позитивно кажано или да го сфатам ко навреда?

а ајде да видиме дали машкото око има различна перцепција за архитектура од женското уелкам ЈоАнС
Back to Top
JoAnS View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote JoAnS Quote  Post ReplyReply #134 Posted: 18-Apr-2008 at 20:22
Previous
Не знам за кој твој коментар мислиш, ај појасни ми па ке ти одговорам на прашањето.Smile

Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #135 Posted: 18-Apr-2008 at 20:31
VARDAR SAID:

Еј треба да отвориме тема коментар на годината.....еве го мојот прв предлог  LOL

за ова праев муабет за vardar

Edited by гитардемон - 18-Apr-2008 at 20:31
Back to Top
JoAnS View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote JoAnS Quote  Post ReplyReply #136 Posted: 18-Apr-2008 at 20:43
Мислиш за линиите на терениот?Пошто јас зборев општо за боите, не за тие линии....ако се сваќаме......пошто се заглавивме малку глеам Big%20smile
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #137 Posted: 18-Apr-2008 at 21:36
ммм абе не праев муабет за тебе... ама ајде ќе го заборајме ќе речиме дека за линиите на теренот беше работата за да одглавиме
Back to Top
La Linea View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote La Linea Quote  Post ReplyReply #138 Posted: 19-Apr-2008 at 01:02
Здраво Јоанс. Cheers Многу добро кажано околу боите. Него за паркинг местата... Ќе има паркинг како и катна гаража, а ако земеме во предвид дека ќе бидат повеќе од еден човек во кола, ваљда ќе има доволно простор.
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
Back to Top
vardar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote vardar Quote  Post ReplyReply #139 Posted: 19-Apr-2008 at 11:29
Originally posted by JoAnS

Prvo edno zdravo na site forumdzii.......Smile
Sakam da se nadovrzam na parking prostorot na salava......ke se pravi katna garaza na 600 parking mesta, taka?A salava ke sobira okolu 8000 gledaci. Presmetkava malku ne mi e jasna.....? Sekako ne treba da ima ist broj na parking mesta kako i sedista u salata....ali sepak si ima nekoi standardi i presmetuvanja na vakvi podvizi (ne gi znam tocno), ama barem znam da kazam deka ova e mnogu mal broj, pogotovo ako veke se pravi katna garaza barem neka go iskoristat prostorot kako sto treba.
A nesto sto stvarno mi ubode oci....bese enterietot na salava. Nema zborovi.....patriotizmot go pocituvam ama ne do ovaa mera.....Mozam slobodno da kazam kic, premnogu jaki boi za tolku golem prostor i alal da im e uspeale so dve boi da napravat teret za oci.

Прво добредојде Cheers 
За паркингот од каде да се почне...за капацитеот и ден денес колку што знам нема ОФИЦИЈАЛНА цифра, ако ги прелисташ странициве ќе видиш 600/650/700/720 која е точната бројка Dunno Исто важи и за автобусите почнаа со 20 мислам па спомнаа 32/40 места (секој новинар вади нова бројка). Лично мислам 700 места за коли и 30 за автобус се доволно, 10-15% од капацитет е доволно, освен во америка кај што имаат навика со саати да седат у паркингот со скари алкохол....tailgating мислам се вика (баш пред некој ден имаше предлог за нов стадион во LA од 75.000 со паркинг простор за 25.000 Nuts  )
Него спомна катна гаража....мислам ја баталија или се уште е во игра????
Back to Top
vardar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote vardar Quote  Post ReplyReply #140 Posted: 19-Apr-2008 at 11:33

Previous

она за коментаро мој беше позитивно кажано или да го сфатам ко навреда?

НАЈ НАЈ ПОЗИТИВНО (иако е навреда се утепав смеејки) Big%20smile LOL 
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 56789 33>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.242 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.