![]() |
![]() |
![]() |
Агенција за електронски комуникации |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 17> |
Author | |||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
||
![]() Да да знам кој ресторен е, таму бев еднаш на свадба. ![]() |
|||
![]() |
|||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
||
Апсолутно тоа е една од главните цели. Повторно немаше да го оправдам СК2014, но ќе бев многу помалку разочаран доколку се работеше само за естетски но не и за урбанистички криминал. Во урбанистички криминал го вбројувам редот згради од Уставен суд до новото МНР, црквата на плоштад и триумфалната капија. |
|||
![]() |
|||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
||
Потпис за триумфалната капија и црквата. Но не ми е јасно, кога се прикажа видеото, зошто од КБ никој не излезе јавно да каже дека се затвора видикот кон нивната зграда. Ако уставен ете ради естетски изглед мораше да помине, ова зградуле сигурно можеше со притисок од јавноста да биде тргнато. Вака иаме античка градба (судот), па овој АЕК во некој италијански стил, па недефинираната зграда на финансиската полиција (мислам беше тоа) и на крај една зграда со некаков микс. Јас не бев критички настроен кон проектов се додека не ја започнаа капијата, а со овој АЕК-ов се достигнува врвот. Се прашувам само какво ќе биде разминувањето меѓу зградава и КБ.
|
|||
![]() |
|||
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
||
se nadevam ke docekame da gi doznajme so ime i prezime odgovornite za ovaj kriminal , posto jas kako arhitekt ne veruvam deka ima nekoj kolega so bi postavil tamu objekti samo za da se pokrijat drugi objekti . toa nema nisto zaednicko so arhitekturata i urbanizmot .. site politicari dali levi ili desni si dozvoluvaat premnogu i mislam deka e redno da gi trgnat racete od nasata struka ...... p.s dali ne ve potsekja fasadata na AEK na fasadata od krivata kula vo Piza ? ![]() Edited by G.I. Joe - 24-Mar-2011 at 01:53 |
|||
![]() |
|||
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
||
eve tuka bas se gleda agencijata i amfiteatarot
![]() |
|||
![]() |
|||
Gradinarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Aug-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 369 |
![]() ![]() |
||
bljak....the end
|
|||
..... .......
|
|||
![]() |
|||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
||
Некои од авторите се познати, УС е на Слободан Живковски, Театарот на Јован Стефановски Жан, ВМРО музејот на Зоран Петров, а уште се спомнуваат и Мангаровски, Божиновски, Паско Кузман (???), Марјан Камиловски (???) и други. Овие шо се за резил ок, ама јас лично вината/одговорноста најмногу ја гледам во нарачателот на објектите кој ги има поставено параметрите за изглед на истите и ги има измислено маркиците во најневозможни локации. |
|||
![]() |
|||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
||
После свадба - тапани, ко што се вика. А за врв, односно дно, баш и не сум сигурен. Мислам дека секој објект во „проектов“ е во конкуренција за таа позиција. Башка сеуште не сме виделе се (хинт: барокно панорамско тркало. |
|||
![]() |
|||
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
||
da i jas pred se mislev na toj so nametna tamu da se vcrtaat markici posto ne veruvam deka nekoj od strukata dobil takva brilijantna idea ..zboram za od Ustaven do MNR objektite |
|||
![]() |
|||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
lsl od kade gi naogjas ove sliki ? prisustvuvas na nastanite ? se shalam
![]() |
|||
![]() |
|||
Mobile ![]() Groupie ![]() Joined: 19-Mar-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||
od www.makfax.com.mk ili www.mia.com.mk
samo go mrzelo da ja namali fotkata malce pred da ja postira |
|||
![]() |
|||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
||
На 3д визуелизацијата објектов беше дупло подолг од ова што е прикажано сега, а сега е и поразличен, да не речам пофин и поскромен од тој на визуелизацијата
![]() Edited by HugoGoulding - 30-Mar-2011 at 16:01 |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
kukjava voopsto ne soodvetstuva na namenata ..rezil
|
|||
![]() |
|||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||
Заборавив да наведам извор, од миа е. Намерно ја оставив колкава што е да се види попрегледно. Некако многу ми е брзан проектов, како за два дена да го склопиле. Другите згради имаа подобори рендери од оваа.
Edited by lslcrew - 30-Mar-2011 at 16:59 |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Ајдеее.. шо уба чорбаџиска АЕК ќе имаме, така така, пу машала!
|
|||
![]() |
|||
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
||
![]() iskreno kazano poveke mi se bendisuva ovaa otkolku onaa od videoto,do kakvo deredze dojdovme da se raduvame na pomalku losoto |
|||
build.mk, гради форумска историја
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Епа мило ми е шо Ве насмеав.. а столбовиве гледам сите три стила успеале да ги убацат.. ќефои.
![]() |
|||
![]() |
|||
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
||
Махери ![]() |
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 17> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |