![]() |
![]() |
![]() |
Струмица |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 7> |
Author | ||
nikola49 ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 28-Jul-2010 Location: Strumica Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Da toa go kaza i gradonacalnikot koga bese gostin vo televizija VIS vo mesec juni kako sto razbrav tamu ke se gradat zgradi i trgovski centar |
||
![]() |
||
leonid23 ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 30-Nov-2009 Location: Strumitza Online Status: Offline Posts: 579 |
![]() ![]() |
|
Нашиот убав парк :
![]() ![]() ![]() Edited by leonid23 - 14-Nov-2010 at 19:38 |
||
![]() |
||
leonid23 ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 30-Nov-2009 Location: Strumitza Online Status: Offline Posts: 579 |
![]() ![]() |
|
Нашиот убав Градски парк:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edited by leonid23 - 14-Nov-2010 at 19:56 |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
|
Мал апдејт за Струмица гледана со скопско око. Прво
![]() 1. ![]() 2. ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Ne mi e jasno dali si gledal po cavkite cim ti se videlo nehigienicno... eden nenapraven trotoar ne ja dava slikata za eden grad , a znam i za koj trotoar mislis, toa e trotoarot od drugata strana na global, inaku 80% od ulicite i trotoarite gi renoviraa vo poslednive 4 godini ... |
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
Zgradata do global e
![]() |
||
![]() |
||
Шпер ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Jun-2009 Location: Струмица Online Status: Offline Posts: 310 |
![]() ![]() |
|
Со новите фасади направија... не знам кој израз да го употребам... срање би бил најадекватен... ќе ми простите.
Потрокалови, сини и розови фасади ![]() Не знам што да кажам друго.... |
||
![]() |
||
![]() |
||
stratus ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Aug-2010 Location: Bitola/Skopje Online Status: Offline Posts: 755 |
![]() ![]() |
|
Не е до толку лошо, ако сакате лошо = Тирана
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Друже, општината со сите сили се обиде да направи нешто барем за фасадите, значи толку располагала! А ако на станарите не им се допаѓа изгледот никој не им брани да си платат сите заедно за поскап материјал и да си ја реновират фасадата со боја која тие ќе си ја договорат. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Почитувам туѓи вкусови и мислења, но не знам зошто толку лошо ти се гледа фасадата на долгата зграда? излезе дури подобра од очекувањето, зошто кај неа не беше само обична боја, туку ја мачкаа претходно ... |
||
![]() |
||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
|
Па булеварот до Глобал е распукан на повеќе места. Исто така и улицата кај Макс, а и булеварот кај автобуската. Нехигиена во стил дека додека стигнав до автобуската патиките со песок ми се наполнија, а после кафичон на Пандев у една од зградите беше врзан коњ. Приметив и доста згради немаат паркинзи па паркираат по трева и прашина. Тие ми беа забелешките. Барам јас таков впечаток добив, многу прашина и кал по улиците, запрежни коли и како што кажав пукнатини на улиците. А и тоа што тешко најдовме ресторан.
![]() |
||
![]() |
||
Шпер ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Jun-2009 Location: Струмица Online Status: Offline Posts: 310 |
![]() ![]() |
|
Па кога веќе се прави ваков зафат, еднаш во 40 години, треба убаво да се испланира. Сега џабе е се! Шо да кажам лошо за зградите до ДОС, ги освежија со истата боја (портокалова). Такви биле и порано. Но, бели згради да се покакат со сино и розово нема логика. Се што требаше да се направи со зградата на булеварот т.н. "д'лга зграда" и таа на плоштадот, е да се фасадираа во истата бела боја. А сега излезе Дизниленд... П.С. Утре ќе ја сликам розовата зграда кај судот... ![]() Edited by Шпер - 06-Apr-2011 at 23:55 |
||
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
@Шпер Jas ti kazav ! Ne e nikogas kasno ! Zosto kasno ? A zosto pak se cekalo 40 godini za na nekoj da mu tekne? Uste utre da se soglasat stanarite na bilo koja zgrada nikoj nema da im spreci da si ja smenat fasadata! Toa ne kosta mnogu, ama nema sloga! toa e problemot brat!
Zosto diznilent? Licno istiot primer go vidov vo Ceska! |
||
![]() |
||
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
|
Не треба за вакви работи да се чека на слога на станарите.
Тоа треба да биде законска обврска на куќните совети, во спротивно да се делат такви казни да не им текне да остават некоја фасада неуредно. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
И мене не ми се допаѓа како се одработени фасадиве. Струмица е генерално добар пример за тоа како треба да се прават работите но тука е потрфлено.
Ако не се лажам подоле од Глобал од карши (гледано на сликава погоре) имаше една зграда на која се реновираше фасадата лани ова време кога последен пат бев во Струмица и тоа беше прилично добро одработено. Исто така, стандардите мора конечно малку да се дигнат. Да не се сведува само на мачкање со боја, туку да се работи за малку потемелно средување на сликата. Шареноликоста со разни типови на ролетни, прозорци, затворени тераси многу го нарушува впечатокот. Бидејќи се работи за епицентар на Струмица, мислам дека требало повеќе да внимаваат. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Да, станува збор за темнопортокалова фасада на две згради (лево, на втората слика од N23 и тоа навистина е добро, како што веќе и напишав... а овие розови, жолти и сини не ми се допаѓаат воопшто.
Еве исто така добра фасада, Градската библиотека спроти гимназијата, некаде пред 4-5 години е реновирана со пари од Норвешка.... иста е бојата како и оригиналот претходно. ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
Fasadite se dobri napraveni ama gledate sami deka zgradata do global e utnata
![]() Dzabe muabeti, tiran i sto znam jas, sramot sepak ja ima strumica.Spored mene, nesto najmilo kje mi bese ako ostanese taka stara otkako ova grdiste.Steta za centarot, sto lici na razvien grad |
||
![]() |
||
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() |
|
A vie site da neste malce utnati
![]() Too deka moželo poubavo da bide, nikogaš ne e tolku ubavo da nebi moželo poubavo da bide... Baš e podobro od kolku šo beše i se slagam so leonid, istoto prašanje go postavih na eden sovetnik vo drug grad, ''dali planirate da gi obnovete fasadite na zgradite vo centarot''? odgovor, ''apsolutno, ne, toa e privatna sopstvenost''. E i sega ke gledame vo zabite na konjot koj ni go podarile, ve molam. |
||
ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ КАКО ПОЛЕ НА КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР...ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 7> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |