![]() |
![]() |
![]() |
Битола |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 20> |
Author | |||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() Posted: 12-Mar-2008 at 18:26 |
||
![]() железничката станица и паркингот на транскоп (синиот кров најдесно) ![]() крајот на паркот (свежо уреден) и дел од градот во позадина ![]() влезот на зоолошката (реновиран... влезот) ![]() ![]() шеталиштето (свежо уредено, има една година) ![]() новите трафики ![]() новите трафики со „жардињерите“ (десно подолу е лизгалиштето) ![]() спортската (ја зеде градот, плачи за реновација) позади неа (лево на сликата) ќе се гради базенот на владата (поранешно помошно фудбалско игралиште) а од црквата не фатив кадар во возење бев, ама ако имам шанса ќе поминам пак. видовте на гугл рт? голема ви изгледа? ps заградите се за сите шо не сте биле битола ![]() Edited by гитардемон - 12-Mar-2008 at 18:30 |
|||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|||
![]() |
|||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
||
Гитардемон супер што ја отвори нишкава, Битола изобилува со места што мора да бидат сликнати и качени на форумов. Има еден голем споменик во близина на Офицерскиот дом, Паркети кај што имаат снимено спот, статуа од некој народен херој не сум сигурен кој беше, статуа од браќата Манаки која мислам дека е многу интересна, Широк сокак, Хераклеа, чаршијата итн... Исто што забележав пред некое време кога бев на прошетка низ Битола е тоа што, колку-толку, инфо-таблите што се поставени низ центарот, со информации за градот/некој посебен објект се, иако не комплетно ама донекаде сочувани.
За сликиве: Влезот во зоолошката личи, ако сте ги гледале на 365.com.mk или on.net.mk, на постерите за филмови во Кенија, многу смешна колекција слики мора да ја разгледате.... А киосците не се ништо посебно, стаклата многу допринесуваат за тој впечаток... Сепак подобри од претходните Шеталиштето е супер, поминував од таму кога одев накај железничката. Се надевам дека ќе ја реновираат салата, особено со вашиот градоначалник сите што го фалат ![]() Ако може следен пат да го сликнеш Офицерскиот дом, сакам да коментираме за него |
|||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|||
![]() |
|||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
||
Супер фотки
![]() |
|||
![]() |
|||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||
![]() Само киосциве воопшто не ми се допаѓаат... Каде точно се наоѓаат? |
|||
![]() |
|||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||
ај ке ве молам координати од црквата што треба да биде во битола таа големата!!! Собор на македонските светители!!!
|
|||
![]() |
|||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
@ гитардемон
А зошто си ставил "thumbnails"? За слики до 800х600 дефинитивно најдобро е да се стават целите. |
|||
![]() |
|||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
||
Паркингот кај тунелот - т.н јебодром
![]() ![]() Edited by гитардемон - 17-Dec-2010 at 22:30 |
|||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|||
![]() |
|||
dejan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 672 |
![]() ![]() |
||
Preubavo
![]() |
|||
![]() |
|||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
||
@гитардемон
Трафиките се сигурно многу подобри од старите што биле ама не е тоа муабетот. Кога се први треба да се прави како што треба а кај нас секогаш се прави колку да биде. Денеска во светот се става голем акцент на дизајнот урбаната опрема (трафики, рекламни паноа, автобуски постројки, јавни WCa, телефонски говорници итн). Нешто околу ова (вклучувајќи ги и новите трафики во Битола) имаме дискутирано во оваа нишка. http://www.build.com.mk/forum/forum_posts.asp?TID=5 Ако погледнеш во пост #2 има линк до една Германска фирма која неодамна правеше презентација во Скопје на нивната палета на производи. Направи споредба самиот. |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
![]() абе добро, ама ако земиш предвид и дека некој (општината) треба да плаќа за изградба на трафиките... ![]() ![]() јас те сфаќам, ама let's face it далеку сме од германија и германски стандарди - ти викаш сега имам фичо, ми треба нова кола ама не купвам пунто пошто ќе имам пари за 10 години за мерцедес ![]() ![]() а ко сме кај урбана опрема, хрватска/сплит има супер автобуски постојки. p.s. за постојките, дали во скопје има секоја постојка име? ако купат автобуси шо зборат: „следна станица, некст стоп“ шо ќе прат тогаш? во солун секоја постојка си има име (по улицата/плоштадот/институцијата пред која шо се наоѓа) |
|||
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Па добро мислам дека е добро да сме оптимисти/перфекционисти/амбициозни, малку да покажеме дека Македонецот може да биде и таков ![]() Инаку не е толку проблемот кај нас дали ќе купуваш фичо или мерцедес туку кај кој дилер ![]()
И не само Сплит, Хрватите се прилилно пицајзли за такви работи. Загреб има генерално одлична урбана опрема.
Постојат само неформални имиња, незнам дали ЈСП си има некоја номенклатура. Дефинитивно е нешто што треба да се направи посебно ако ја воведуваат оваа GPS контрола што ја најавуваат. Само ќе изгледа смешно Скопскине канти што возат на јаглед да имаат GPS и говорен автомата за најава на следната станица ![]() |
|||
![]() |
|||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||
Абе едно време збореа дека ќе имало некои нови автобуски,па дури и требаше на секоја на има и вц. Демек некои тоифори, ама ја сум многу против тоа со вц. Може да се стават нови некои убави. А имиња имаат. Се сеќавам порано ги пишуваше по станиците, ама од дожд се иваат избришано. А при конверзација си ги распознаваме многу лесно, имаат и народни имиња.
|
|||
![]() |
|||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
|||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Станиците дефинитивно си имаат официјални имиња, а дури и да немаат (што може да е случај со некои понови на приватните линии) не е проблем да се „крстат“. Проблем е да се набави нешто и после тоа да се одржува.
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
А кој тоа ќе кажува на која станица се наоѓа автобусот?! Јас сум за да стават хостеса!!! У минич и на картонче како рунда на бокс!!!
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
![]() тоа е супер идеја, ама у принцип се работи за снимени пораки кои се активираат во зависност од ГПС позицијата во контекст на маршрутата. |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
![]() саат кула ![]() исак џами + qbe осигурување ![]() австриска библиотека/руски конзулат/ресторан грне/зграда магнолија на плоштад магнолија ![]() стаклена зграда ![]() веро хммм 5 или 6 ![]() зграда обител (старото име на битола) ![]() корзото (жолта зграда најлево=романски, српски, словенски конзулат ![]() сончев часовник+поранешна житобитола сега салон на vipmobile (т.н. паско) ![]() сендвичара корзо (пред хотел епинал) ![]() мобимак (т-моубајл) + турски, британски, француски конзулат ![]() плоштад гоце делчев (паркинг иначе) и хотел македонија (рушеното) Edited by гитардемон - 16-Mar-2008 at 16:58 |
|||
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
![]() ![]() Инаку на ССЦ имаме постирано многу слики од Битола, некои од нив се навистина преубави. Треба да се префрлат тука, ако не сите барем поубавите. Ај некој ден кога ќе имам време... ![]() |
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 20> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |