![]() |
![]() |
![]() |
Реконструкција на Собранието |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 910111213 32> |
Author | ||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|||
![]() Wow какво животно ![]() |
||||
![]() |
||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|||
![]() Каде каде подобра визуализација и пореалистична од предходни штури скици. Сега вака ако сум имал некоја скепса вака ок ми изгледа. Со оглед на тоа што проектов го преследија доста дупли стандарди и тоа да биде полошо од тоа, ндуплистандарди према себе, ќе го поддржам проектов. Ме вади од такт кога гледам дека себе не се почитуваме и слушаме дека тук анечинело, а некоја си мање виша слична интервенција на парламентот во Германија е тогаш тоа било врвна уметност и се подмочуваат "адвентистите на 22-риот век" (Мислам на download уметници оние што треба да ни вбризгаат серум за да не "модернизираат"). |
||||
![]() |
||||
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
|||
Прво твојов став се граничи со параноја, тоа ни стана јасно! Второ бе Германија може да си дозволи да направи реконструкција на својот Парламент, затоа што тие си ги решија сите главни проблеми (макар што тие ни од даелку не мислат така и со право), па можат да се фокусираат на деталите! Еве тие кажаа дека заштедуваат енергија со оваа реконструкција, го прават објектот посветол и пријатен за посетителите... А ние што правиме, каква е целта!?
|
||||
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
||||
![]() |
||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|||
@ lslcrew
Не чинел "download", ама проектов го подржуваш, и плус збориш за двојни стандарди. Богами збунет сум... Edited by Cloverstack - 04-Feb-2010 at 19:47 |
||||
![]() |
||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|||
Го подржувам поради тоа што добро ми изгледа. А еве денеска дознавам дека сме имале две класи во општествово, па ја од
инат на тие првите "природно предодредените да владеа и просветлуваат".
|
||||
![]() |
||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|||
Кокретниов објект е еден од најодвратните спрема мене од "колонадата"
објекти кои ни ги сервираа денеска. Доколку би можел да одберам што да
не се реализира би се помислил помеѓу овој и триумфалната капија.
Куполава изгледа толку лошо како надополнување на македонскиот парламент да навистина немам зборови. |
||||
![]() |
||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|||
Од инает сме таму каде што сме. И те молам немој лични ставови на некој член на форумов (кои патем прашање е дали правилно си ги протолкувал) да ги земаш како алиби за ова лудило кое се наметнува на толку груб начин. Edited by Cloverstack - 04-Feb-2010 at 20:10 |
||||
![]() |
||||
leonid23 ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 30-Nov-2009 Location: Strumitza Online Status: Offline Posts: 579 |
![]() ![]() |
|||
хахаха
Сигурно ќе биде поубаво од тоа што е сега
![]() |
||||
![]() |
||||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|||
а и едно прашање, за што му е потребен уште еден кат? сеуште ги издржува потребите на македонскиот парламент колку што знам, дури и не ми смета толку куполата колку што ми смета додатниот кат што се однесува до изгледот Edited by zabegan - 05-Feb-2010 at 19:39 |
||||
![]() |
||||
Zoc ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Mar-2009 Online Status: Offline Posts: 101 |
![]() ![]() |
|||
Моето мислење за проектов е дека куполата е преголема(гледано од аголот на почетокот од видеото) и дефинитивно не се вклопува во стилот на градбата на собранието, мислам дека се потребни некои сериозни корекции.Тие помалите куполи не се лоши ама дефинитивно димензијата на големата е нелогична. Додека новиот спрат ми се допаѓа и солидно се вклопува.
|
||||
![]() |
||||
leonid23 ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 30-Nov-2009 Location: Strumitza Online Status: Offline Posts: 579 |
![]() ![]() |
|||
Па многу јасно дека ќе биде поубаво одошто сега! На 3Д форматот се вметнати само куполите и новиот кат , а колку што гледате не е прикажана реконструкцијата на фасадата ! Така да кога ќе се реставрира и фасадата ќе изгледа нешто поинакво од што се гледа сега на 3Д. Edited by leonid23 - 05-Feb-2010 at 21:02 |
||||
![]() |
||||
shyes ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
|||
Дали некој знае дали смее да се смени бојата на фасадата на собраниево. Во предходните страници во топиков прочитав дека собранието е под заштита на некаков закон, "закон за заштита на културно надследство" или така нешто мислам беше. Но незнам дали тој закон се поштува според планираните измени
![]() |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Ако е заштитен со закон како споменик на културата тогаш во никој случај не би смеело ни делче да се отстрани , додаде или да се менува изглед и боја , кога веќе се има решено за надградба на Куполи и на нов кат тогаш менувањео на бојата е нешто ситно , а до душа која боја ? Бојата му е одамна избледена
![]() |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Па законот не паднал од небо, ако треба ќе се смени и ќе се отстапи. Не се работи за некоја приватна куќа, се работи за собранието. А и кога се вадат сите градежни дозволи се приложува проектот меѓудругото и до управа за заштта на културно наследство кое што дава согласност. Така да заштита е токму спротивно од непипање, напртив реставрации реконструкции и све што е потребно да се оддржи со години.
|
||||
![]() |
||||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|||
|
||||
![]() |
||||
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
|||
Мора на сите да не им се допаѓа проектов? |
||||
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
??? Па како тогаш другите овде на форумот тврдат исто така дека нема да биде убав некој проект кога исто така како и мене не го виделе изграден ??? |
||||
![]() |
||||
kitkiritki ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|||
Се добива впечаток во градов дека се гради она што ќе се види на запад, но некако површно проценето. Најголема тага за мене е тоа што тоа е единствената зачувана палата од таков карактер во државава и претставува многу добар пример за преминот кон модерната, бидејќи објектот воопшто скоро не поседува пластика на фасадата. Мислам дека е банално ако се брани проектов со -- А види во Берлин што убаво направиле, чекај и ние. Постојано истиот момент за сите овие проекти од Скопје 2014 е тоталната непочит кон постоечкото . Нашиов завод за заштита на спомениците со ова само докажува дека не е институција за почит, бидејќи работи по нарачка. Ја симнува од заштита палатата на собранието без никаков проблем. Доколку не е симната тогаш ова е легализиран терор. Не знам зошто со тие пари не изградеа ново собрание, кое ќе оставеше вистински печат на македонската независност???< = < =
|
||||
![]() |
||||
ел_ченто ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 17-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|||
Мене лично повеќе ме влече наваму ![]() Претседателска палата во Грузија. Европски стандарди? ![]() или не? ![]() Очигледно го следиме истиот пример, но се надевам на квалитетна изведба и некаква естетика и функционалност. По ова што е досега прикажано, не е на арно. Но кај нас што испаднало по планот? ![]() |
||||
![]() |
||||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|||
А што мораше купола мме? Па и толку сферична. Во правилниот изглед на зградата подобро ќе се вклопеше правоаголен стаклен кров или како и да се вика тоа. И овие малите на ќошевите ми се грди, можда и повеќе од главната. Единствена утеха ми е што не е јајцевидна ко кај Грузијциве.
|
||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 910111213 32> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |