![]() |
![]() |
![]() |
Соравиа центар |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 10111213> |
Author | ||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
|
Штета што антенската конструкција која ја нарушува силуетата е некако натурана и недовршана ...
|
||
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
||
![]() |
||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
|
Изгледа масивно но треба да е барем дупло повисока, вака ми изгледа како да им снемало пари па само третина изградиле
![]() |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Тачно вардар, остава малку и впечаток дека не е довршена зградава. |
||
![]() |
||
maestro ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 505 |
![]() ![]() |
|
Епа со оглед на тоа што во Скопје и нема толку високи згради, да е оваа повисока би делувала како чир.
![]() А и знаеме кај нас како се одржуваат високите објекти. ![]() |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Дури и да би изгледала како чир доколку беше складно висока, со некоја мора да се почне. Сигурно нема 20 висококатници симултано да изградиме. |
||
![]() |
||
maestro ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 505 |
![]() ![]() |
|
Да, точно дека од некаде мора да се почне, но гледаме ние како се одржува највисоката зграда во Скопје. Не е се до надворешноста. А, не ни има потреба за да биде толку голема зградата, а и да се градат други многу високи згради, ние не сме Америка, па имаме само 800 000 жители во Скопје. ![]() Мислам дека вакви објекти со по 10-12 ката се доволни. |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
![]() Ќе најдеш многу помали градови со многу повисоки градби од Скопје. Тоа не е мерило. А кога јас би бирал дали да се шири градов или да се оди во висина, без двоумење би ја одбрал вторава. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Ама не е работата да имаме што повисоки градби.
И самите гледаме дека и тие малку високи градби што се, не се одржуваат воопшто. Не е битен само екстериерот. ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() Малце забегавме со муабетов ама кога го почнавме ај да го довршиме. Одржувањето на градбите не е поврзано ниту со нивната висина ниту пак е неменлива работа. Значи тој проблем не е ограничен само на високите згради, но дури и да беше така, решение немаше да биде да се откажеме од високи градби туку да си ја смениме лошата навика и да почнеме на одржувањето да гледаме како на нешто нормално и потребно. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() оваа слика ја заприметив постирана во извадок од весник поставена на некоја од претходните страни. овде стварно изгледа прекрасно и грандиозно, освен таму некаде при врвот каде има слабо осветлување... ![]() а, еднаш кога ја видов зградата навечер не изгледаше баш вака. Edited by maestro - 27-Jan-2009 at 19:22 |
||
![]() |
||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|
mene ne mi se dopaga bojata na stakloto, isto i cilindicnite formi, koi se segmentno izvedeni. najveke e nervira koga nekoj saka da postine lak, a nema pari da stavi kruzni stakla, pa go izveduva so segmenti.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
|
e sto sega izgradena e zgradava ako e nekoj neka mi kaze sto namena ke ima???/
|
||
![]() |
||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
|
толку ли е тешко 2-3 страни поназад да се ѕирне ![]() Како што гледаш, објектов се наоѓа во секцијата „Деловни објекти“, Значи деловен центар (канцеларии) со 3 ката шопинг центар. |
||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
||
![]() |
||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|
tocno, megutoa obicno koga se znae predhodno deka ke se stedi na toa, se izbegnuvaat kruzni formi so mal radius. no, vo ovoj slucaj, ne e tolku strashno, bidejki segmentite se mali i ne udiraat vo oci |
||
![]() |
||
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() |
|
Lična zgrada, mi se dopagja.
|
||
ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ КАКО ПОЛЕ НА КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР...ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
|
||
![]() |
||
Srdjan Adamovic ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 29-Apr-2009 Location: Kragujevac Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
Срџан, фала за убавите фотки
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Налетав на една убава фотка од отварањето:
![]() |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
кога веќе ја разбуди кловер темава, сте ја приметиле ли рекламата што виси на соравиа од пред некое време
![]() инаку, за сликата на кловер, камо да беше секоја вечер вака осветлено ![]() |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 10111213> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |