![]() |
![]() |
![]() |
Милениумски Крст |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1314151617> |
Author | |||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
||
pred nekoj den bese probno pusteno osvetluvanjeto i bese mnogu razlicno od predhodnoto
|
|||
![]() |
|||
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
||
Да и јас го забележав. Појако е и повеќе бело, нешто како неонка личи. Ги нема повеќе оние кругови налик сијалици. Ми се допаѓа, футуристички е.
|
|||
![]() |
|||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
||
имаше информации дека ќе се пушти за водици
|
|||
![]() |
|||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
||
Крстот ќе добие и надворешни скали
http://dnevnik.mk/?ItemID=C1730A356EB1FF4A8A6AC33114B171FA |
|||
![]() |
|||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
||
Утре ќе светне Милениумскиот крст на ВодноГрад Скопје утре официјално ќе го пушти новото осветлување на Милениумскиот крст на Водно Официјалното пуштање на новото осветлување на Милениумскиот крст на Водно е закажано за утре во 12:30 часот. На официјалното пуштање на осветлувањето на Милениумскиот крст, којшто е реставриран, ќе присуствуваат градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески и Членот на Советот на Федерацијата на федеративното Собрание на Руската Федерација, Леонид Лебедев. http://ow.ly/HApg1 http://www.press24.mk/utre-kje-svetne-mileniumskiot-krst-na-vodno |
|||
![]() |
|||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
||
ПУШТЕНО ВО УПОТРЕБА НОВОТО ОСВЕТЛУВАЊЕ
Милениумскиот крст ем ќе блеска ем ќе штеди струја! 20 јануари 2015 - 16:09 Крстот е осветлен со 280 лед светилки, за што се потрошени околу 200 000 евра, пари од донација. Новото осветлување ќе заштеди 7 000 евра годишно на сметка за струја Повеќе на http://vecer.mk/skopska/mileniumskiot-krst-em-kje-bleska-em-kje-shtedi-struja |
|||
За сè има вторпат
|
|||
![]() |
|||
blejdsk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 320 |
![]() ![]() |
||
top za 30 godini ke se iplati investicijata
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
Stibera ![]() Senior Member ![]() Joined: 20-Oct-2010 Online Status: Offline Posts: 117 |
![]() ![]() |
||
Не знам, али не ми делеува подобро ова новото осветлување. ![]() |
|||
![]() |
|||
Teglarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 569 |
![]() ![]() |
||
Се извинувам за квалитетот, мобилен е во прашање.
![]() Мислам дека се забележува дека е доста појако осветлувањето за разлика од претходното. Друга промена е бојата на светилките, овие се бели што мене лично повеќе ми асоцира на католички крст. Се' на се', задоволен сум од изгледот. Делува помоќно. ![]() |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Мене повеќе ми се допаѓаа жолтите светилки.
|
|||
![]() |
|||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
||
сега од сликава ќе ти одредиме каде живееш
![]() |
|||
![]() |
|||
Stibera ![]() Senior Member ![]() Joined: 20-Oct-2010 Online Status: Offline Posts: 117 |
![]() ![]() |
||
Тоа е тоа, од вашите коментари закључив ова е дефинитивно католички крст. Шолтите сијалици го симболизираа макеоднскиот православен крст.
|
|||
![]() |
|||
damjan4o ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Sep-2010 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 358 |
![]() ![]() |
||
И мене претходното повеќе ми се бендисуваше, можеби дека сум се навикнал на старото, а можеби затоа што новово свети по контурата, мислам дека повеќе ќе ми се допаѓаше ако беа само две линии во форма на крст или по целиот крст наредени, а не вака по контурата...
|
|||
![]() |
|||
Kid_A ![]() Senior Member ![]() Joined: 24-Nov-2014 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 452 |
![]() ![]() |
||
Очајни обиди на нашите власти со вакви крстови, цркви и слично. Скопје е отидено во неповрат. Допрва следува најлошото
![]() |
|||
![]() |
|||
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
||
Магична слика: Милениумскиот крст - силно светнал над Скопје!
На големиот православен празник св. Јован, вчера официјално беше пуштен во употреба новиот систем за осветлување на Милениумскиот крст, кој е еден од главните обележја на главниот град на Македонија. ![]() Модернизирањето на системот за осветлување овозможи да му се даде нов, посовремен изглед на еден од главните архитектонски симболи на Скопје, да се нагласи неговата неповторливост. Реализацијата на проектот ќе придонесе за развојот на туристичката и културно-историската инфраструктура на главниот град на Македонија. Покрај естетските придобивки, модернизацијата ќе овозможи и технички и економски придобивки, како намалување на потрошувачката на електрична енергија за 20%, односно на тој начин ќе се заштедат околу 3 600 евра годишно. Трошоците за поправките на старите светилки, кои сега се заменети со светилки од нов тип ќе се намалат за 2 000 евра годишно. Годишните трошоци за техничкото одржување на комплексот за осветлување ќе се намалат за 1 500 евра. Вкупната годишна заштеда на парични средства неопходни за експлоатацијата на системот за осветлување ќе изнесува 7 100 евра. Рокот на експлоатација на новиот систем за осветлување ќе биде најмалку 15 години. http://www.skopjeinfo.mk/gradot/1018082254/magicna-slika-mileniumskiot-krst-silno-svetnal-nad-skopje |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Гледам сега на оваа слика крстот повторно е жолто црвенкаст. Можно ли е да има опција за менување на боите?
|
|||
![]() |
|||
Teglarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 569 |
![]() ![]() |
||
Moжеби така изгледа на сликата, инаку ксенон бело е ![]()
Длабоко се извинуваме зошто така си заклучил... и да Шолта сијалица е православие до коска. ![]()
Па повелете и на гости ![]() |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
здравје,кога ќе се поклопат коцките(термините) за собиранка
![]() |
|||
![]() |
|||
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
||
настрана исплатливоста, естетски вака ми делува протестантски крст, додека со жолтото светло имаше поправославна атмосфера налик светлина од свеќа |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Тоа е тоа, многу убаво си направил споредба со свеќата.
|
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1314151617> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |