![]() |
![]() |
![]() |
Авиокомпании и линии |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 149150151152153 244> |
Author | ||
Obedineta Makedonija ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Aug-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 1744 |
![]() ![]() |
|
|
||
Создаваме за да имаме, а и тоа што го имаме треба да го чуваме такво какво што е !!!!
|
||
![]() |
||
Марко СВ.Н. ![]() Senior Member ![]() Joined: 16-Oct-2015 Online Status: Offline Posts: 156 |
![]() ![]() |
|
Еве го Turkish со а330 во СК чартер од Истанбул и назад за Коња
Edited by Марко СВ.Н. - 23-May-2016 at 18:17 |
||
![]() |
||
Obedineta Makedonija ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Aug-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 1744 |
![]() ![]() |
|
Денес 19:20 Wizz Air Полетување кон Базел.
by Stojan Stojanoski ![]() Edited by Obedineta Makedonija - 28-May-2016 at 19:22 |
||
Создаваме за да имаме, а и тоа што го имаме треба да го чуваме такво какво што е !!!!
|
||
![]() |
||
Staro Skopje ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2692 |
![]() ![]() |
|
АВСТРИСКАТА АВИОКОМПАНИЈА ЈА ОБВИНИ МАКЕДОНСКАТА ВЛАДА ЗА ПОТТИКНУВАЊЕ НЕЛОЈАЛНА КОНКУРЕНЦИЈА
Претставник на австриската авиокомпанија Остриан ерлајнс, дел од групацијата Луфтханза вчера ја обвини македонската влада дека поттикнува нелојална конкуренција во авиосообраќајот. „Навистина е тешко да се натпреварувате со субвенционирани нискотарифни компании, рече Александер Толвет, регионален менаџер на австрискиот авиопревозник Остриан ерлајнс. На одбележувањето на 20 годишнината од првиот лет Виена – Скопје, претставникот на австриската компанија посебно реагираше на неодамна отворената линија Скопје – Братислава на унгарскиот нискобуџетен превозник Виз ер. Отварањето на таа линија е делумно субвенционирана од буџетот на Република Македонија. „Воопшто не сме среќни поради тоа. Ние ја охрабруваме конкуренцијата секаде, таа е добра за пазарот. Но проблем е кога нискотарифните компании добиваат субвенции од Владата што создава нелојална конкуренција. Примерот со Братислава, која е блиску до Виена, а и двата града ги привлекуваат истите патници покажува дека невистина е тешко да се натпреварувате,“ изјави Толвет. Остриан ерлајнс минатата година и формално испратила жалба до Европската комисија во Брисел поради нелојалната конкуренција што ја создава македонската влада со субвенционирање на унгарскиот авиопревозник Виз ер. Субвенциите беа споменати и во последниот извештај на Европската комисија за напредокот на Македонија кон ЕУ во декември минатата година. „Останува загриженоста околу финансиските погодности што се даваат на авио операторите“, стои во извештајот на Европската комисија. sdk.mk |
||
Градот убав никна, но го откорнаа
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Епа со Братислава ги здоболе ептен јако
![]() ![]() Edited by Obedineta Makedonija - 29-May-2016 at 20:11 |
||
|
||
![]() |
||
Navigator ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2014 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 678 |
![]() ![]() |
|
Мене би ми било незгодно да сум на местото на Толвет и би си поќутел. Свесни се дека сеуште се најдобра конекција за Скопје и дерат со цени. Да патуваш преку Виена, да кажеме 4 секвенци, карта под 600 евра не можеш да најдеш. И пак имаат храброст да делат памет. Многу ми е мило што ги здоболи Братислава.
|
||
![]() |
||
Tranquilis ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Nov-2013 Location: Женева Online Status: Offline Posts: 426 |
![]() ![]() |
|
Да си ми жив. Подобра мотивација од Аустриан за развивање на low cost сообраќајот тешко дека ќе најдев. ![]() |
||
Perfect speed, my son, is being there.
|
||
![]() |
||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
|
Ја имам негативно искуство со Аустриан ерлајнс. Скапи се, летовите од три наврати два пати доцнеа, услугата им е на ниско ниво. Јас Визер го гледам како конкуренција која ќе им ја подобри услугата кон Виена. Ако сакаат, можат да се пријават за избор на национален авиопревозник, сигурно ќе излезе во брзо време.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Qatar Airways has confirmed to EX-YU Aviation News it will push back the launch of its service between Doha and Skopje until early 2017. The carrier initially planned to introduce the route on October 2 with flights to run three times per week, each Wednesday, Friday and Sunday, with an Airbus A320 aircraft. Tickets are yet to be put on sale. Earlier this month, Qatar delayed the launch of its planned new service to Sarajevo by a month, to November 2. http://www.exyuaviation.com/2016/05/qatar-airways-delays-skopje-launch.html |
||
|
||
![]() |
||
avijacijamk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Jan-2013 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 364 |
![]() ![]() |
|
Кроација планира база во Скопје во 2017 година. Интересен потег се надевам дека не е само обична статија.
http://www.exyuaviation.com/2016/05/croatia-airlines-unveils-major.html |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
|
||
|
||
![]() |
||
Phalanx ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 06-Nov-2010 Location: Munich Online Status: Offline Posts: 70 |
![]() ![]() |
|
Sto K** gi bole na EK koga Makedonija ne (i daj boze nikogas nema da) e vo EU?!
![]() Адамовиц: ЕК отвори истрага за владиното финансиско поттикнување евтини летови од Македонијаhttp://a1on.mk/wordpress/archives/620166 |
||
![]() |
||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
|
Gi boli sekoj napredok na Makedonija. Zatoa sto po site parametri napreduvame iako sme vo EU. Toa im e makata. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Не е страшното што ЕК отворила истрага, страшно е што квази новинарите прават политички театар - поради нивната неупатеност и информираност за и околу таа проблематика.
|
||
|
||
![]() |
||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
|
ТАКААААА ЕЕЕЕ. КВАЗИ НОВИНАРИТЕЕЕ. ШО ГИ БОЛЕ НИВ КАДЕ ОДАТ МИЛИОНИ. НЕЛОЈАЛНА КОНКУРЕНЦИЈА, БИТНО ПАРЕ ДА СЕ ВРТУ, ЈА ЗБОР КОНКУРЕНЦИЈА НЕ ПОЗНАВАМ ВО МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК.
ТАА ЕВРОПСКА КОМИСИЈА ЌЕ ЈА БОМБАРДИРАМЕ ЗА ОВА. САКААТ ДА ГИ УНИШТАТ МАКЕДОНСКИТЕ АЕРОДРОМИ, ПОСЛЕ КАКО ЛУЃЕТО ЌЕ ОДАТ ДА РАБОТАТ ВО СТРАНСТВО. ИЗРОДИИИ, СИТЕ ВО ЕВРОПСКА УНИЈА СЕ ИЗРОДИИИИ. |
||
![]() |
||
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
|
Edited by Denko - 02-Jun-2016 at 18:26 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Денко, во право си тоа што го кажуваш, ЕУ е и те како надежна за сето тоа - поготово ако се знае дека Wizz е од земја членка на ЕУ, меѓутоа повикот беше меѓународен согласно ЕУ регулативите за „отворено небо“, Во неможноста да го неутрализираат атакот кон Европа од страна на Етихад и останатите - се палат на вакви миносрни работи кои ги практикува секој помал аеродром или земја.
|
||
|
||
![]() |
||
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
Navigator ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2014 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 678 |
![]() ![]() |
|
Не знам зошто ве чуди постапката на ЕК. Иницијативата е покрената од најголемиот авиопревозник во Европа, не затоа што искусува големи проблеми на врската Скопје-Виена, туку како превентива на трендот на субвенционирање на LCCs од страна на владите, особено во ЈИЕ. Замислете каква победа или пораз на legacies ќе биде моментот кога LCC ќе стане најголем превозник во Европа (најверојатно уште оваа година). Така што, сосема легитимен и чисто бизнис мотивиран потег. ЕК од друга страна, не може/не смее да го занемари барањето на вака крупен играч, но не верувам дека може да превземе нешто конкретно, затоа што едноставно нема солиден основ за тоа.
|
||
![]() |
||
bulaov ![]() Newbiе ![]() Joined: 28-Oct-2014 Online Status: Offline Posts: 15 |
![]() ![]() |
|
Здраво,нешто надвор од темава.Имам проблем.Сакам да летам Приштина -Женева со easyjet.Кога пробувам да платам ми дава повторно да ја проверам картичката бројот и важноста.Имам виза електрон од НЛБ. Што е проблемот?Фала на помош
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 149150151152153 244> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |