build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Инфраструктура > Градска инфраструктура
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Булевар Илинден

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 1819202122 36>
Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
Swimmer View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Suspended

Online Status: Offline
  Quote Swimmer Quote  Post ReplyReply #381 Posted: 15-Aug-2010 at 16:24
Previous Се сложувам во насока дека може да се понуди/изнајде некакво решение, а не да се тера инат. Тоа "стари скопјани" не е на одмет да го исфрлиме, пошто бар според мене не треба да има ама баш никакво влијание во рационално гледање на работите. Ништо не ми значи стар/млад скопјанин. Збориме за практични урбани решенија. Манипулацијата со таквите термини како и вообичаено нека остане на линија на новинарска статија. Ако истиот термин треба да ме напумпа со некаков адреналин за да гледам поагресивно на работите - епа нема.
Back to Top
ebivetre View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote ebivetre Quote  Post ReplyReply #382 Posted: 16-Aug-2010 at 10:55
Svesen li si sto pisuvas Islcrew? Kako toa da se isselat? Ili odime na princip na divjastvo - znaci mene mi se moze, a tebe koj te e.. Pa ako e taka togas sto voopsto raspravame za Sk2014, ili za drugi proekti koga spored tebe, treba da se odi na princip na sila i inatenje. Problemot e sto so resavanje na Ilindenska se otvata drug problem. Ako tie gragjani parkiraat na Ruzveltova ili na toa malite ulicki u okolina, togas kade kje parkiraat ostanatite gragjani? Jasno li ti e tebe ova? Toa sto ti nemas kaj da parkiras u Kapistec ne znaci deka toa e pravilno! Tokmu toa e poentata - deka so nasiot mentalitet na bas mi e gajle, samo se otvaraat novi problemi i ne se vodi smetka za nivno resavanje. Koja firma ili "bogatas" kje go kupi stanot na Ilindenska ako nema kaj da si go stavi autoto. VNIMAVAJ - DURI I AKO SAKA DA PLATI ZA TOA! Zonskoto parkiranje e resenie za da im se oslobodat parking mestata na lugjeto sto ziveat po zgradite, za koi ne se obezbedil navremeno dovolen parking. NAmesto da se razmisluva za resavanje na problem so tocigledno se sozdava, vlastive vmetnuvaat nova markucka za gradba ubutana megju dve zgradi. Se trudam da razmisluvam vo nasoka na resavanje na problem, bez pritoa da sozdadam 3 novi. Ili ako vikje gi sozdavam, togas barem da imam volja i idea za da gi resam. A ti?
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #383 Posted: 16-Aug-2010 at 11:13
Не е никакво дивјаштво, општествени природни закономерности се тоа. Јас на пример живеам во Кисела Вода и во Кисела Вода имам кај да паркирам, иако сум се соочил ретко со проблем, но затоа уживам предноста да имам супермаркет до зграда кој врши дотур на стока и го зафатил некогаш паркингот. е сега некој што живее во центар има предност да има не супермаркет, туку цел центар пред зграда и затоа нема паркинг место.

Ама стварно ако некој не осеќа комодитет за паркирање, или било кој друг параметар, во центар  нека си продаде нека си отиде. Е кога ќе дојде друг да купува, макар и сакал да плати за паркинг, ќе дојде до заклучок дека тој стан не му одговара заради тоа што нема паркинг во близина и тоа значи дека вредноста на тој стан пазарно многу ќе опадне што значи ќе излезе на виделина дека тие станови и не вредат така толку многу, и немора да значи дека мора да вредат и единствен параметар да биде локацијата.

Сваќаш ли ти дека не мора и не треба ние колективно да им го обезбедуваме комодитетот на тие што живеат во центар. Ако нема кај да паркира, едноставно....ете бе..нема да паркира. Ќе си ја продаде и колата како што можел тој во Париз без кола, ако треба на крај. И мене ми се случувало некогаш за некоја работа во центар воопшто да не отидам со кола зашто знам дека нема каде да паркирам.

И премногу го шириме проблемот од глуп напис на весник. Дајте ви се молам, ставаме на кантар булевар, главна градска артерија, со две три паркинг места. Бидете малку рационални. Не е градот должен да мисли на ничив индивидуален поситен проблем, уствари не е ни проблем, во нормален свет паркинг место е дополнителен комодитет, а не основен животен продукт, па некој да им го укинал.

Стварно, кој не му одговара нека се исели од таму. Па нормално е тоа да ја има таа миграција од центар кон попериферно во големите градови.
Back to Top
Jumbo View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Jumbo Quote  Post ReplyReply #384 Posted: 16-Aug-2010 at 12:51
IsLcrew како бре ако нема кај да паркира нека си ја продаде колата, ако ја продаде со што после ќе се чатали низ градов.
Back to Top
Swimmer View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Suspended

Quote Swimmer Quote  Post ReplyReply #385 Posted: 16-Aug-2010 at 13:10

Извини друже (lsl) ама неможе градот селективно да мисли за граѓаните, ниту пак парите селективно да се трошат, ајде обратно, а зашто ти да имаш паркинг во Кисела Вода, а тој во центар да нема.. што е тогаш со парите на заедницата.. како тоа - ние ли ќе им ја мислиме -, па ако сите ние  вклучително со нив (оние во центар) сме мислеле на твојот паркинг, тогаш ќе може и обратно.

Се сложувам со ебиветре, не е поентата да решиш еден поголем проблем и притоа да направиш 3 помали, океј може да ги создадеш како жртва за сметка на овој поголемиот што ќе го решиш, ама тоа не значи дека сега треба тие да чмаат нерешени, напротив.. наместо да се демонстрира сила и сељачизам, градските власти ќе излезат фраери ако сите проблеми ги решат и понудат решенија, немора совршени со оглед на затегнатоста на проблемот, но сепак, никако да се игнорира.

Впрочем, ако мене ме прашуваш срамота е што воопшто има статии по весници за проблемов, требало во старт уште да се престави цел проект од А до Ш и сите инволвирани да знаат што се случува.
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #386 Posted: 16-Aug-2010 at 13:22
Извини друже (lsl) ама неможе градот селективно да мисли за граѓаните, ниту пак парите селективно да се трошат,

Точно, неможе колективно ние да обезбедуваме комодитет на тесна група луѓе.

ајде обратно, а зашто ти да имаш паркинг во Кисела Вода, а тој во центар да нема..

Па јас живеам на 3 милометри од центар, тој живее во центар. Ете затоа. Сите градови и сел си имаат центар, значи атрактивен простор, дневна соба на државата. Кисела Вода е спална соба. Разбирливо е ова или не, дека центар си е центар немора неговото значење да го опишувам.

што е тогаш со парите на заедницата.. како тоа - ние ли ќе им ја мислимие -, па ако сите ние  вклучтелно со нив (оние во центар) сме мислеле на твојот паркинг, тогаш ќе може и обратно.
Со парите на зедницата се гради булевар, тоа е општествен интерес сега, не две паркинг места. Некогаш и во центар имало место за кој кај му текне да паркира. Денеска тоа е Кисела Вода. За неколку години може и Кисела Вода ќе стане централно јадро и тука ќе снема место, само што тогаш како разумен човек ако не ми одговараат условите на оваа населба ќе можам да отидам попериферно и да не се качувам на глава на цел град. Еве кај мене под прозор проаќа Првомајска, сега ќе дојде време за проширување ќе се дигне прашина, камиони булдожери, ќе се прошири улицата повеќе коли повеќе гужва. И што треба да отидам и да легнам пред булдожер. Напротив, сакам да се случи проширување и го чекам.

Примарната сообраќајна мрежа е основна суровина за развојот, динамиката и живеењето на еден град. Нема ништо поприоритетно од тоа.

Ако вака заглавуваме на безначајни пречки на постојни траси, па како планираме ние како град да пробиваме еден комплексен Јужен Булевар, комплексен Цветан Димов, Крушевска Република, Хрватска и слични проекти. Неможе тука декларативно сите да се залагаме за инфраструктурни проекти и после на вакви ситнурии да се праиме наудрени, крајно себично да се кочат работи од индивидуалци и глупоштарии и садење краставици во сред град.

Edited by lslcrew - 16-Aug-2010 at 13:27
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #387 Posted: 17-Aug-2010 at 10:46
01. Пред Гимназија Орце Николов...

02. Се поставува слој асфалт...

03.

04.

05. Се уредува тротоарот (веројатно и ливадата) помеѓу Природно-Научен музеј и Град Скопје...

06.

07.

08. Џабе само муабети дека ќе бил тесен тротоарот. Можеби сликава не пренесува толку доверливо, но стварно не се работи за минимален тортоар туку за стварно комотна пешачка патека.

Е точакот овие 300 метра на туркање или околу по други улички. Може би можеше да се искористи проширувањето и за нешто вакво http://treadly.net/assets/bike-lane-outside-rydges.jpg или вакво http://www.bv.com.au/file/P1010059_web.jpg.

Во секој случај кога има простор и за пешаци и за канделабри, сигурно може да се најде малку измеѓу и за по некое дрвце.

Едно време дури и за петта лента размислував како да се искористи дел од тротоарите за крстосниците да служи за свртување во лево од булеварот према уличките за да се намали кочењето во сообраќајот.

Edited by lslcrew - 17-Aug-2010 at 10:49
Back to Top
axel View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote axel Quote  Post ReplyReply #388 Posted: 18-Aug-2010 at 10:29
ПОЧНА АСФАЛТИРАЊЕТО НА ИЛИНДЕНСКА КОН УЛИЦАТА НИКОЛА ТЕСЛА

Почна асфалтирањето на „Илинденска“ на делот од крстосницата кај Зоолошката градина до улицата „Никола Тесла“ /на влезот кон Машински факултет/. Се работи за делница на која минуваше старата коловозна лента на „Илинденска“ во насока кон крстосницата со улицата „8 Септември“.

Коловозот е комплетно иструган до ниво на постелка и започна асфалтирањето на  десната лента. По завршувањето на десната, ќе биде истругана и левата лента и истата ќе се асфалтира со основен слој.

Двете нови коловозни ленти на делот од „Рузвелтова“ до „8 Септември“ се пробиени и земјените работи се наоѓаат во самата завршница. Дел од трасата е истампониран и се поставуваат рабници. По завршувањето на инфраструктурните работи ќе се отпочне и со асфалтирањето со основен слој и на оваа делница.

Во рамките на проектот Илинденска, на овој потег, заврши и изведувањето на атмосферската канализација, поставени се големите регулациони шахти, се оформуваат крстосниците и се поставува ново осветлување.

Истовремено во тек е реализацијата на проектот Илинденска на делницата од крстосницата со булеварот „Климент Охридски“ до улицата „Наум Наумовски Борче“.

Тука работите се во различни фази на реализација од завршница на земјени работи, преку поставување на подземна инфраструктура, до тампонирање и поставување на рабници на еден сегмент од улицата Наум Наумовски Борче до улицата „Ленинова“. Наскоро може да се очекува и овој дел да биде базично асфалтиран.

Град Скопје е инвеститор на овој проект којшто, до крајот на изведбените работи, се очекува да чини 120 милиони денари. Досега комплетно е завршена атмосферската канализација која чинеше дополнителни 40 тина милиони денари и делницата од фонтаната Лотос до крстосницата кај улицата „Рузвелтова“.

Град Скопје ги потсетува возачите да ги почитуваат поставените сообраќајни правила што ќе важат до крајот на изградбата на булеварот „Илинден“.

http://www.skopje.gov.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=3572&mid=482&tabId=1&tabindex=0

Edited by lslcrew - 18-Aug-2010 at 12:40
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #389 Posted: 18-Aug-2010 at 13:31
Од утре
ВРЕМЕН СООБРАЌАЕН РЕЖИМ

Град Скопје ги известува учесниците во сообраќајот дека во текот на  утрешниот ден ќе биде воведен времен сообраќаен режим на крстосницата помеѓу булеварот „Свети Климент Охридски“ и булеварот “Илинден”. Причина за времениот сообраќаен режим се градежни активности, кои ќе траат до 25.08.2010 година.

Град Скопје апелира до граѓаните трпеливо да се придржуваат до поставената сигнализација, со цел побезбедно справување со отежнатите сообраќајни услови.

http://www.skopje.gov.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=3574&mid=482&tabId=1&tabindex=0
Back to Top
Andrej_LJ View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Andrej_LJ Quote  Post ReplyReply #390 Posted: 18-Aug-2010 at 13:40
Изгледа се запнале да се заврши целосно Илинденска до 1 Септември, што е за големо поздравување. Имаат 2 недели, што за ваков зафат е доволно долго време и мислам дека ќе се справат. Ех, вака да се работеше и на Србија и Првомајска и останатите, каде ќе бевме сега...
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
Back to Top
Supervisor View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Supervisor Quote  Post ReplyReply #391 Posted: 18-Aug-2010 at 14:19
Србија ќе го види крајот скоро ама Првомајска ќе заглави до крај на 2011 најрано.
Е сега за Илинденска мислам дека ќе забави поради делот од Никола Тесла до 8 Септември и раскрсницата која треба да се обнови што значи дека 1 октомври е реален рок.
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
Back to Top
UrbanFreak View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote UrbanFreak Quote  Post ReplyReply #392 Posted: 18-Aug-2010 at 14:27
Вчера ја пројдов речиси целата траса на Илинденска и мислам дека нема поголема пречка да не биде се готово до 1 Септември. Добро, можеби ќе останат канделабри и тротоари но коловозот сигурно ке биде готов од Св. Климент Охридски до 8ми Септември.
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #393 Posted: 19-Aug-2010 at 10:59
В САБОТА И НЕДЕЛА ВРЕМЕН СООБРАЌАЕН РЕЖИМ НА БУЛЕВАРОТ 8 СЕПТЕМВРИ

Град Скопје ги известува учесниците во сообраќајот дека во текот на  викендов ќе биде воведен времен сообраќаен режим на булеварот „8 Септември“ кај крстосницата со Илинденска.

Времениот режим се воведува во периодот од 09-15 часот во сабота /21.08/ и од 08-14 часот во недела на /22.08/.

Во наведените термини екипи на ЈП Улици и патишта, ЕНЕРГОМОНТ и Телеком ќе изведуваат градежни прекопи за положување  електро и телекомуникациски кабел.

Град Скопје апелира до граѓаните трпеливо да се придржуваат до поставената сигнализација , со цел побезбедно справување со отежнатите сообраќајни услови.

http://www.skopje.gov.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=3577&mid=482&tabId=1&tabindex=0
Back to Top
axel View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote axel Quote  Post ReplyReply #394 Posted: 19-Aug-2010 at 11:08

Булеварот Илинден без средишно зеленило

Додека екипите на „Гранит“ полека го завршуваат проширувањето на делницата од Зоолошката градина до улицата Никола Тесла, жителите на булеварот стравуваат дека коловозот ќе остане без зеленило

%20  
Екипите на „Гранит“ под полна пареа го асфалтираат новопроширениот дел од булеварот Илинден на потегот од крстосницата кај Зоолошката градина до онаа со улицата Никола Тесла, кај Машинскиот факултет.

- Коловозот е комплетно иструган до ниво на постелка и почна асфалтирањето прво на десната лента. По завршувањето на оваа страна, ќе се работи и на левата лента - велат од секторот за информирање на градот.

Двете нови коловозни ленти на делот од крстосницата со Рузвелтова до булеварот 8 Септември се пробиени и земјените работи се во завршна фаза. Дел од трасата е истампониран и се поставуваат рабници. Од градот велат дека по завршувањето на инфраструктурните работи ќе се отпочне и со асфалтирањето со основен слој и на оваа делница. На овој потег изминативе недели се поставија атмосферска канализација и шахти, а се работеше и на новото осветлување за крстосниците.

Жителите што живеат на булеварот Илинден неколку пати се обратија до нашата редакција со прашања зошто толку бавно се одвиваат градежните работи на оваа клучна сообраќајница.

- Цело лето помина, а ние од дома не можеме да излеземе ко луѓе. Ја раскопаа улицава, па ја затрупаа, па заборавија нешто, па пак ја раскопаа, па после и по трет пат го повторија истото. Да не ви се верува. Прашина и камења имаме пред влезовите, а екипиве ретко кога работат активно повеќе од еден час. Згора на тоа, најверојатно нема ни да има простор за зеленило, а градоначалникот Коце Трајановски кога се сечеше дрворедот и кога ние жестоко реагиравме, ни вети дека ќе се засадат нови дрвја. Тогаш ни ветија и дека нема да се проширува коловозот, а излезе дека дрворедот се сечеше токму за тоа - ни изјави Милорад Стевковски, жител од зградата број 47, на почетокот на булеварот од кај Владата.

Од градот, пак, велат дека сé тече по план и дека веќе се работи и на делницата од крстосницата со булеварот Климент Охридски до улицата Наум Наумовски-Борче. А и роковите ќе бидат испочитувани.

- Што се однесува до зеленилото од крстосницата со булеварот Свети Климент Охридски, па сé до онаа со 8 Септември ќе нема средишно зеленило. Средишно зеленило е предвидено да има по должината на коловозот од крстосницата со булеварот 8 Септември во насока Карпош 4 - ни изјави Љупчо Пандиловски, од секторот за информирање на градот.

Инвеститор на овој проект е градот, кој до крајот на изведените работи се очекува да чини 120 милиони денари. Досега комплетно се завршени атмосферската канализација, која чинеше дополнителни четириесетина милиони денари, и делницата од фонтаната „Лотос“ до крстосницата кај улицата Рузвелтова.

Нов режим на возење кај Владата

Привремен сообраќаен режим во текот на денешниот ден ќе важи на крстосницата помеѓу булеварите Свети Климент Охридски и Илинден. Причина се градежните работи што треба да завршат до 25-ти овој месец. Од градот апелираат до сите учесници во сообраќајот да се придржуваат до поставената сигнализација.

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=819101021162&id=14&prilog=0&setIzdanie=22063
Back to Top
Swimmer View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Suspended

Quote Swimmer Quote  Post ReplyReply #395 Posted: 19-Aug-2010 at 11:47
ау страшно, средишно зеленило нема... тоа ли сакале жителите на Илинденска сега.. ете по сликите на лсл јасно се гледа дека во линија на канделабрите има место за по некое дрвце.. 

Edited by Swimmer - 19-Aug-2010 at 11:49
Back to Top
gorco View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Google Maps: Regional Expert

Quote gorco Quote  Post ReplyReply #396 Posted: 19-Aug-2010 at 13:03
Не не ,,, како иде она ... на се што се прави, некој мора да јаде бурек. Ако ја правеа со средишно зеленило, истиве сега ЌЕ СЕ бунеа, ЗАШТО НЕМАЛО дрва на тротоарите.

И тука е очигледната работата дека новинарите мешаат многу работи, бидејки како што можам да сфатам од текстов средишно зеленило и дрва за нив е едно исто, само колку да се напише некаква статија.
Back to Top
Supervisor View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Supervisor Quote  Post ReplyReply #397 Posted: 19-Aug-2010 at 13:24
Така е на се се бара маана таков менталитет сме, не знаеме да цениме. И уште се бунат дека прекопувале десет пати, уствари проектов е еден од најкратките во однос на изведба и најсложени сообраќајни проекти што започна во Јуни а би завршил во Септември.

Edited by Supervisor - 19-Aug-2010 at 13:24
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #398 Posted: 19-Aug-2010 at 13:27
Всушност изгледа се пропушти и поголема шанса да се добие средишно зеленило. Требаше малку да се подразмисли на време. Сега веќе наредени се рабниците, касно е за менување.

Со црвено се означени рабниците, со црни линии се лентите. Е сега во првиот ред е како се изведува сега Илинденска. Четири ленти и тротоари, е натротоарите со сиво се бележан простор што е дел од тротоарот, но практично ќе остане неискористен и по него воопшто и нема да може да се пешачи. Кој би пешачел меѓу бандери. За половина метро да се скратеше овој простор од тротоарите и на тротоарите воопшто да немаше бандери, ќе се добиеше  средишен простор од најмалку еден метар доволен за дупли бандери и измеѓу средишно зеленило. Вака сега всушност оној простор од еден метар што е искористен за бандери е расцепкан на двата тротоара, а можеше да биде искористен во средина.
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #399 Posted: 19-Aug-2010 at 13:36
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТРАЈАНОВСКИ ГО ПОСЕТИ ГРАДИЛИШТЕТО НА БУЛЕВАРОТ ИЛИНДЕН

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, денеска /19.08.2010 година/ го посети градилиштето на булеварот Илинден, на потегот од крстосницата со улицата Рузвелтова до улицата Никола Тесла којшто деновиве се асфалтира. Делницата е долга околу 500 метри, а се асфалтираат по две коловозни во секоја насока, со променлива ширина од 3,25 до 3,5 метри.

-       Градот Скопје очекува до почетокот на наредната недела на оваа делница да бидат нанесени два асфалтни слоја. Од двете страни на сообраќајницата ќе се формираат тротоари и велосипедска патека. Во централниот дел од булеварот во овој дел се предвидува средишно зеленило – жардиниера. Во исто време, градежните екипи работат на проширувањето на булеварот Илинден, на делницата од крстосницата со булеварот Свети Климент Охридски до улицата Наум Наумовски Борче. До 25 август се очекува целосно да се заврши крстосницата на булеварите Илинден и Свети Климент Охридски. Потоа ќе се асфалтира делницата од булеварот Свети Климент Охридски до улицата Наум Наумовски Борче. Деновиве се работи и на поставување улично осветлување на овој дел. Ги потсетуваме возачите да ги почитуваат поставените сообраќајни знаци и привремениот сообраќаен режим што важи на булеварот Илинден, до крајот на неговото проширување – рече градоначалникот Трајановски.

На проширување на булеварот Илинден работат екипите на градежната компанија „Гранит“. Комплетното проширување на булеварот Илинден чини 120 милиони денари.

http://www.skopje.gov.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=3578&mid=482&tabId=1&tabindex=0
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #400 Posted: 19-Aug-2010 at 13:42
Коце Трајановски “8 Септември“ пуштена на Денот на независноста

Булеварот „Илинден“ ќе има дрвореди и службите на ЈП “Паркови и зеленило“ прават напори да се стави зеленило колку што дозволува просторот

Градоначалникот на Скопје Коце, денес беше при посетата на булеварот “Илинден“ пред Зоолошката градина.

-Делницата од улицата „Рузвелтова“ до „Никола Тесла“ е во фаза на асфалтирање и се очекува да биде готова за два дена, а ќе остане само завршниот слој. Потоа ќе се работи на делот од Владата до улицата “Наум Наумовски-Борче“, кој треба да заврши за седум до осум дена. И тука ќе остане за асфалтирање завршниот слој, рече Трајановски.
Се работи, и на делот од Илинденска, од улицата “Никола Тесла“ до булеварот “8 Септември“.

-Трасата е чиста. Имотните односи се расчистени. Градежната компанија “Гранит“ интензивно работи. Имаме уверување дека се прават големи напори целата траса, од Владата до булеварот “8 Септември“ да биде пуштена на Денот на независноста 8-ми Септември ако дозволат временските услови и ако не потфрли механизацијата, рече Трајановски.

Булеварот „Илинден“ ќе има дрвореди и службите на ЈП “Паркови и зеленило“ прават напори да се стави зеленило колку што дозволува просторот.

http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=54935
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 1819202122 36>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.313 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.