![]() |
![]() |
![]() |
Министерство за надворешни работи |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1819202122 38> |
Author | |||
Gjorgjiev Jr. ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 28-Dec-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||
Ако одиме по таа логика, Хитлер исто така има најголемо значење за Евреите во последниве неколку стотици години, но тоа не значи дека треба да му се подигне кип или споменик во Ерусалим или Тел Авив
![]() Поентата ми е - без апсолутно никаква наменета навреда за горенаведените народности - луѓе од други земји кои биле, да кажеме, непријателски настроени кон твојата земја, не ги овековечуваш на една толку симболична зграда, како министерството за надворешни работи. |
|||
![]() |
|||
Sonce ![]() Newbiе ![]() Joined: 11-Apr-2012 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||
Па, па, пааа...
Добро бе луѓе, ќе сака ли некој да покаже некаков ДОКУМЕНТ или релевантна ИЗЈАВА, ЦИТАТ, од човек со име и презиме со којшто ќе се потврди дека баш таа скулптура требало да го претставува Симеон Радев? И од каде излезе дека е всушност Теодор Рузвелт, тоа не ли е од некое официјално место? Ајде доста со шпекулации и рекла-казала муабети. Дајте да видиме што е вистината и кога ја презентираме тука да биде поткрепена со факти, а не ти реков-ми рече бош муабети. |
|||
![]() |
|||
pegggio ![]() Newbiе ![]() Joined: 11-Apr-2012 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||
Трпение ќе дознаеш наскоро
|
|||
![]() |
|||
VirginAtlantic ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jun-2009 Location: Софиjа Online Status: Offline Posts: 254 |
![]() ![]() |
||
Не е таа логиката.
Со што е навредил Радев Македонците? Со тоа што е потписал Букурешткиот договор? По истата логика уште повеке са навредени Бугарите? |
|||
![]() |
|||
pegggio ![]() Newbiе ![]() Joined: 11-Apr-2012 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Мислам дека дискусијата треба да заврши тука и да не се предимензионираат работите и да добиваат политичка и етничка димензија
|
|||
![]() |
|||
mirakuliks ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Feb-2010 Location: New York Online Status: Offline Posts: 831 |
![]() ![]() |
||
Интересна вест од страна на Netpress. Според нивниот новинар настанало „грешка“ требало ликот на Радев да е во музејот на вмро... како дел од историјата како битна личност во балканските војни...додека личноста која „всушност“ требала да добие скулптура на кровот на МНР е Жан Моне.
Работава многу звучи на: “Ејјјј... како бе вака се зезнавме....пу пу неважи„ Edited by mirakuliks - 11-Apr-2012 at 11:26 |
|||
![]() |
|||
MGS ![]() Senior Member ![]() Joined: 10-May-2011 Location: Охрид,МКД Online Status: Offline Posts: 307 |
![]() ![]() |
||
И нека не се прават сега од владата дека не знаеле,па требало да биде во музејот на ВМРО.Аман.Нека не ни вреѓаат интелигенција. |
|||
![]() |
|||
Sonce ![]() Newbiе ![]() Joined: 11-Apr-2012 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||
Е ова е веќе нешто. |
|||
![]() |
|||
kenzo_fan ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Dec-2011 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
||
Не си ме разбрал Сунце. Еве само за тебе - “Државник на кров“. Менува нешто? А за будалаштини не ни треба форумов, доволна е една прошетка по градов. |
|||
![]() |
|||
VirginAtlantic ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jun-2009 Location: Софиjа Online Status: Offline Posts: 254 |
![]() ![]() |
||
Тоа навреда ли е? За мене се цели сатанизиране на секоj Македонец коj се осекал како Бугарин. За мене не проблем, но не е добро за македонската jавност тоа што се се барат предавници. BTW, во 1968 Радев не е бил помегу живите. Нема да дискутирам повеке по темата - идем кон политика и историjа, а не е таа целта во овоj форум, каде има много еманципирани Македонци со модерно мислене, кое е радостно да се види. |
|||
![]() |
|||
Граѓанин ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 29-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 233 |
![]() ![]() |
||
Радев тргнат од зградата на МНРсреда, 11 април 2012, 12:07Владината Служба за заеднички и општи работи ќе ја тргне поставената статуа на Симеон Радев на новата зграда на Министерството за надворешни работи. Потегот на Службата, кој следува по прилогот на ТВ Алфа, надлежните го објаснуваат како превид , направен во периодот кога се формирале листите на значајни луѓе чии статуи ќе се најдат на фасадата на новиот објект. На местото на Симеон Радев ќе биде поставена фигура на Жан Моне – идеолог и главен основач на европското обединување,која бесплатно ќе ја изработи фирмата Бетон од Скопје. Радев е префрлен во Музејот на македонската борба. Извор: http://vesti.alfa.mk/default.aspx?mId=36&eventId=48494 Edited by Граѓанин - 11-Apr-2012 at 12:02 |
|||
![]() |
|||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||
Момци, бришење на постови не е никаков проблем, но зарем мора при секоја поконтроверзна тема автоматски да дотуркаме до таму? На крајот на краиштата мислам дека дискусијата кој бил Симеон Радев и кои биле неговите погледи е исцрпена, исто така со новите вести затворена е темата и дали навистина се работи за него. Да се вратиме на темите што се фокус на build.mk
Атмосферата на форумов веќе подолго време е смирена и коректна и единствено заради тоа се трудиме да толерираме малку поширока дискусија, па дури и во вакви случаи максимално се трудиме да не „цензурираме“, па апелирам до сите да се потрудиме да не направиме чекор наназад. Edited by Cloverstack - 11-Apr-2012 at 12:18 |
|||
![]() |
|||
kenzo_fan ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Dec-2011 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
||
Е мој Рузвелт кај заврши...
![]() |
|||
![]() |
|||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
||
Каква коенциденција Секогаш кога има вакви теми се појавуваат некои нови членови од никаде или пак редовните демагози ги тераат овие дискусии... Д тинг ис.... рече добро кензо... Без разлика кој е... идејата за да се поставуваат скулптури горе е смешна и трагична... Мене ми е гајле кој е горе.... Но ме засега и сум загрижен за парите кои се трошат на глупости.... кои се крадат... кои не се користат за попаметни и потребни работи... Тоа треба да не засега, а не дали бил Радев или Рузвелт... Таква дискусија можат да водат само неинтелегентни и необразовани луѓе кои имаат ниски цели и куси гледишта... И секако националисти... Луѓе чиј број е се поголем поради перењето мозоци од страна на ‘‘елитите‘‘.... Навистина сме прост и глупав народ.... И не барајте кривица во други поради тоа... Или пак да лечите комплекси со глупости... Гледајте како живеете, што живот имате.. а не што скултури ќе бидат поставени... Запамтете, споменициве и скулптуриве и целиот барок околу воопшто нема да придонесе за ваш подобар, поквалитетен, посреќен живот.... само ќе ви даде можност да можете да гледате во нешто во кое ќе се восхитувате, да се замајувате.... и притоа да заборавите дека сте обични луѓе кои имаат други приоритети и потреби... Бегање од реалноста, бегање од мизеријата и очајната состојба во која живееме, која не опишува и која не прави да бидеме такви какви што сме... И заборавате дека некој од страна сето тоа го гледа и чека да го искористи... дали дома или надвор сеедно... Освестете се луѓе.... Не бидете прости... И не дозволувајте да биде предмет на (суптилна) манипулација... Edited by FoSsiL - 11-Apr-2012 at 12:38 |
|||
![]() |
|||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
||
Еве и јас да апелирам да ја завршиме дискусијата за Симеон Радев, некои од модераторите веќе тргнале дел од постовите кои и не беа особено проблематични (така да не се лутат авторите на тие постови), но сепак би сакале да се прекрати дискусијава која понатаму нема да донесе ништо добро...
|
|||
![]() |
|||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
||
Малку надвор од темата, ама ако не се лажам тука на форумов прв пат се објави ова и се кладам дека сето ова искочи од тука. И као и увек, новинарите се китат со туѓо перје
![]() |
|||
23ka.wordpress.com
|
|||
![]() |
|||
makonix ![]() Senior Member ![]() Joined: 08-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 520 |
![]() ![]() |
||
прост и глупав народ.... Или пак да лечите комплекси со глупости... Не бидете прости... навистина за вакви коментари кои вреѓаат народ и членови нема простор на овој форум. Филозофирање на тема политика нема простор на форум за архитектура, има доволно глупави форуми за политикарење на други места, не го загадувајте просторов тука. Што се однесува за статуите, со оглед дека се неоспорен дел од овој проект, неминовно е да се зборува за нивниот естетски (кој и не е баш присутен), или пак функционален однос. |
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
||
едит: и дајте немојте со историско-политички дискусии веќе аман, ако ви значи нешто, од форумов црпат инспирација разни медиумски хиени, кои се свесни за тензиите кои можат да ги покренат таквите теми, не гледам причина зошто форумов би се претворил во такво нешто... приберете се малце Edited by zabegan - 13-Apr-2012 at 19:26 |
|||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|||
![]() |
|||
ciseaux ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 11-Apr-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||
Koga i da gi vidam ovie sklulpturi na zgradava, imam chuvstvo kako nekoj da saka samoubistvo da izvrshi i deka vo sekoj moment kje se frli
![]() |
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1819202122 38> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |