![]() |
![]() |
![]() |
Археолошки Музеј / Архив / Уставен Суд |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1920212223 75> |
Author | ||
StreetStruck ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-Nov-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 415 |
![]() ![]() |
|
Дали мене така ми се гледа или не знам што е, али мислам дека столбовите мнооогу малце се стеснуваат кон врвот. Така ми се чини, па чекам некој да каже за фактичката состојба.
![]() |
||
"Поробените треба да тежнеат кон слободата, а слободните кон совршенство"- Јане Сандански
|
||
![]() |
||
stratus ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Aug-2010 Location: Bitola/Skopje Online Status: Offline Posts: 755 |
![]() ![]() |
|
Се стекнуваат точно, тоа е оерспективна илузија, која се користи во монгу антички градби за да изгледаат пограндиозно
![]() |
||
![]() |
||
StreetStruck ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-Nov-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 415 |
![]() ![]() |
|
Ко Пантеон во Атина.
|
||
"Поробените треба да тежнеат кон слободата, а слободните кон совршенство"- Јане Сандански
|
||
![]() |
||
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
|
![]() ...btw Пантеон е во Рим, атинскиот се вика Партенон |
||
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Партенон де грешка, иначе што е со цинизмов, збориме за стеснувањето на столбовите само.
|
||
|
||
![]() |
||
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
|
![]() Несфатлива ми е паралелата меѓу двата објекти - едноставно, не е можна... |
||
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Не правев паралела меѓу двата објекта ни најмалку, а ниту ми текнало на тоа, нема место за споредба, секако дека не е можна. Сакав да дадам пример за стеснувањето на столбовите кон врвот, што дава некоја заобленост на столбот, а класичен пример е Партенон, не можев да се сетам на некој друг пример. Може е и моја грешка што напишав ко Партенон.
|
||
|
||
![]() |
||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
||
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
Почнуваат со основите за куполите. Видов од автобус, не можев да сликам.
|
||
Македонија - Земја на чудата!
|
||
![]() |
||
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() |
|
Alex ovie resoluciete nogu se golemi trebe sekoj oddeleno da se gleda?
|
||
ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ КАКО ПОЛЕ НА КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР...ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
|
||
![]() |
||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|
Kога мотото е MORE IS MORE незнам што има да Ве чуди. Мене ме потсеќа на ограда од бели колци. |
||
![]() |
||
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
||
![]() |
||
Mobile ![]() Groupie ![]() Joined: 19-Mar-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
ова со булдожеров почнува да ми станува чудно,
прво некако многу долго трае хаосов пред зградава,
второ ако ова што го гледаме треба да биде фонтана, тогаш зарем мостот ќе минува над неа? во средина, кај столбовите има некој расчистен дел, веројатно каде што ќе се спои мостот со влезот..
|
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
Не. Тоа е основата-столб на Мостот. Сите мостови го имаат, поточно два, по еден на двата брега. Бидејќи во реката нема да има столбови. И така Вардар не е толку широк.
|
||
Македонија - Земја на чудата!
|
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
На источната купола што е понапред изградена веќе се приметуваат некои шаренила. Не се сеќавам дали има планирано релјефи за објектов, ама нешто тамо ми изгледа шарено.
|
||
![]() |
||
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() |
|
Тоа ќе се мачаканици од цемент?
|
||
ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ КАКО ПОЛЕ НА КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР...ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
|
||
![]() |
||
damjan4o ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Sep-2010 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 358 |
![]() ![]() |
|
не се рељефи не се ни мачканици, тоа ќе бидат квадратчиња на фасадата... погледнете на рендерите од првите страници. |
||
![]() |
||
markoboj ![]() Newbie ![]() Joined: 20-Mar-2011 Location: Praha Online Status: Offline Posts: 33 |
![]() ![]() |
|
Па изгледа дека убава ќе испадне зградава. Сепак се држам на мислење дека локацијата и урбанистички е лошо поставена. Подобро ќе беше да ја сменеа фасадата (доградба) на Комерцијална банка во овој стил.
А за мостот сум сеуште против. Нема потреба, го покрива Камени мост. |
||
„Шчо напраифме и шчо требит да праиме за однапред?“ Мисирков
|
||
![]() |
||
Macedonian ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 78 |
![]() ![]() |
|
МАКЕДОНЕЦ си кога кавал ќе ти ја распара душата кога зурла ќе ти го раскине срцето.
|
||
![]() |
||
stratus ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Aug-2010 Location: Bitola/Skopje Online Status: Offline Posts: 755 |
![]() ![]() |
|
Што мислите како ќе ја викаат зградата меѓу народот кога ќе се заврши? Јас типувам за палата Македонија
![]() |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1920212223 75> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |