![]() |
![]() |
![]() |
Авиокомпании и линии |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2021222324 244> |
Author | ||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
А оти со возило? Јас зборувам за луѓе што немаат автомобил, или не сакаат да си го оставаат по паркинзи. Битола-Солун чини 22 евра повратна карта, плус 1 евро до аеродром. За 23 евра сум на аеродром во Солун, додека пак за да стигнам на аеродром Скопје ми требаат 600 денари за до Скопје, и оттаму уште 900 за такси. 300 денари поевтино, плус поблиску до Солун ми е. Може да е и до позицијата на Битола.
Исто струмичани сигурен сум дека пре би летале од Софија кога ќе си направат математика. |
||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||
![]() |
||
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
|
Ја зборев за скопје и тие блиску до скопје. доколку солун е поблиску или тука некаде тогаш нормално дека ќе ги земеш сите параметри во предвид: одалеченост, цена на билет, превоз аеродром град, паркинг итн.
Сакав да кажам дека мене од скопје да летам од софија или солун треба картата да ми е минимум поефтина 80 до 100 евра. |
||
![]() |
||
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
|
За Битола да. За Струмица никако не може да е поевтино/поблиску до Софија. |
||
![]() |
||
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
|
Евтини летови за сите балкански земји![]() Проектот ќе се покрене во сите балкански земји кои не бараат визи за турските државјани, што значи дека ќе ги опфати Подгорица, Белград, Загреб, Сараево, Скопје, Тирана и Приштина. http://www.kapital.com.mk/MK/region/27206/evtini_letovi_za_site_balkanski_zemji.aspx |
||
![]() |
||
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
|
„Туркиш Ерлајнс“ се надева дека на Македонскиот аеродром ќе стане национален превозник.
![]() ![]() „Виз Ер“ може да постави база во Македонија07.04.2011 | Автор: Mк Фондови
![]() Ниско буџетната авионска компанија „Виз Ер“ (Wizz Air) можно е да постави база во Македонија и ќе почне да лета за Лондон и Венеција од Скопје ова лето.„ТАВ Холдингс“, сопственикот на Македонскиот аеродром му понуди концесија на „Виз Ер“. Менаџментот на „ТАВ“ верува дека ваквата понуда преставува единствен начин Скопје да добие постојан распоред на летови од аеродромот. „Туркиш Ерлајнс“ се надева дека на Македонскиот аеродром ќе стане национален превозник. http://daily.mk/cluster3/14e365a5d3c5321ebe147fe3443fcec8/674908 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Се споија „Ерлифт“ и „МАТ ервејз“ Единствениот авион со кој оперираше „Ерлифт“ од вчера и официјално лета како дел од МАТ Сања Наумовска |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
Plugger ![]() Senior Member ![]() Joined: 15-Sep-2008 Online Status: Offline Posts: 378 |
![]() ![]() |
|
Da napravat let Skopje-Berlin dobro ke bide |
||
![]() |
||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
|
Уште еден доказ дека во оваа држава мора да пристигнат уште повеќе странски директни инвестиции. Ова што ТАВ го прават со привлекување на нови авио компании може уште повеќе да ја направи достапна и отворена Македонија кон Европа, а после и кон светот.
|
||
![]() |
||
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
|
Јас задоволен сум од авиокомпаниите што доаѓаат во Македонија,Добар старт за ТАВ ,не велам дека е супер,за една година донесе 4-5 авиокомпании што според мене е добар напредок.
|
||
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
||
![]() |
||
Plugger ![]() Senior Member ![]() Joined: 15-Sep-2008 Online Status: Offline Posts: 378 |
![]() ![]() |
|
TAV ima kredit kaceno taka da i na niv im gori pod noze, zatoa mora da reagiraat vaka brzo. A inace procitav nekade deka Vladata ke dava subvencii za tur operatorite sto ke donesat turisti vo Makedonija taka da valjda i so Avio Kompaniite ke napravat nekakov dogovor. |
||
![]() |
||
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
|
FlyNiki лета на 12 дестинации од Приштина, што значи сигурно и од Скопје планираат да летаат на повеќе дестинации. Една од нив е и Берлин, но уште поинтересно една од тие локации е и директниот лет Приштина - Њу Јорк. Е вакво нешто му треба на Скопје. Само не знам колку им се картите лоу-кост или се по нормални цени. |
||
![]() |
||
Balken Airways ![]() Groupie ![]() Joined: 16-Feb-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Wednesday, April 13, 2011
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Krale, Ti blagodaram za informaciite, i ja se nadevam deka ke bide taka.
Среда, 13 Април 2011 11:13
Поранешниот повеќекратен шампион во Формула 1 Ники Лауда ќе ја промовира новата нискобуџетна авионска линија Скопје-Виена-Скопје на која од утре ќе почне да сообраќа авиокомпанијата ФлајНики (FlyNIki), членка на Ер Берлин.Тој лично ќе пилотира со авионот на ФлајНики кој утре прв пат слетува во Скопје, а со кој е најавено пристигнување на туристи од Австрија. Австриецот Андреас Николаус „Ники“ Лауда, е сопственик на компанијата ФлајНики која располага со авионите што ќе сообраќаат на оваа линија. Авионот во Скопје ќе слета во 10.50 часот. Договорот за нискобуџетската авионска линија и за доаѓањето на австриските туристи го постигна МакСан Травел, компанија со австриско-македонски капитал, која се занимава со обезбедување туристички ангажмани за странци во Македонија. Од неодамна компанијата воспостави соработка со турски ТАВ, како дел од стратегијата за заживување на македонските аеродроми. http://kurir.mk/makedonija/vesti/26031-Niki-Lauda-utre-ke-sleta-vo-Skopje Edited by Plugger - 13-Apr-2011 at 12:54 |
||
![]() |
||
Bobi ![]() Newbiе ![]() Joined: 31-Mar-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Добро е што се придвижуваме од место!!! Досегашните 9 компании полека но сигурно се размножуваат.Штом се множат компании тогаш логично е цените да одат доле.
Браво за сите кои се ангажирале за сите овие компании да не носат по светов!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Tuvok ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 173 |
![]() ![]() |
|
Ова е само доказ дека кога се сака се може. Да се сакало и вложело напро можеби и порано ќе можеше да се направат вакви чекори. Како и да тргаат работите полека.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
и порано се сакало,само тие што требале да канат нови компании и да ја шират листата на дестинации биле на платни списоци кај Шеле и Златко,па затоа доаѓаа само оние кои се моќни или не се заинересирани за делење на авиони или корпорации.
Тоа што сакам да кажам е:Ако одите на веб страната на македонски аеродроми ќе видите дека во Скопје слетува и DELTA,LUFTHANSA,BRITISH AIRLINES,AEROFLOT,IBERIA,SAS, а од тие компани ни А од авион немаме видено на скопски аеродром. |
||
![]() |
||
vladegf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Dec-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 638 |
![]() ![]() |
|
toa ne znaci deka sletuva tuku deka na toj odreden let ima karti kupeni od aeroflot, delta lufthansa itn it, na primer jas imam kupeno karta od croatia a letav so adria preku ljublana
Edited by vladegf - 13-Apr-2011 at 16:33 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Ако е така као што викаш ти тогаш заборавиле да напоменат уште илјадници компании затоа што јапонци купуваат карти од JAL(japan airline) а тие не ги споманале греота!!!
Не е така како што кажуваш,карта можеш да купишод било каде а можеш да леташ со било кој друг доколку компанијата е сложна да прифати патници со карти од други компании тоа е во некој си договор од пред 3 год.Поточно одкако се воведе електронска карта. |
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
Тоа се code sharing flights. Кој работел со авиобилети знае. Google it.
|
||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2021222324 244> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |