![]() |
![]() |
![]() |
Автопат Кичево - Охрид |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2223242526 45> |
Author | ||
WolfLeader ![]() Senior Member ![]() Joined: 03-Aug-2015 Online Status: Offline Posts: 694 |
![]() ![]() |
|
https://www.youtube.com/watch?v=Dk8FCninIGM
|
||
![]() |
||
Dzeksi ![]() Senior Member ![]() Joined: 01-Apr-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 413 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
WolfLeader ![]() Senior Member ![]() Joined: 03-Aug-2015 Online Status: Offline Posts: 694 |
![]() ![]() |
|
Искрено не ни го видов тоа дека било на албански , но тоа не е нивниот youtube канал , на нивниот прво е англиски па албански ,башка никој не ги обврзува нив да зборуваат на јазикот каде што градат ... Кај нас не го зборуваат македонскиот јазик тиа што треба и што живеат тука а што останало за некој од страна да ти го почитува јазикот ако мислиш на тоа .... |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
https://www.youtube.com/watch?v=nxdVKdTOR00
|
||
![]() |
||
macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Feb-2008 Location: Lerinsko Online Status: Offline Posts: 754 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|
Фотката е од лани.
|
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
Katan88 ![]() Newbiе ![]() Joined: 04-Feb-2018 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Zdravo,imam dosta fotki od trasava samo ne znam kako i dali moze da se postiraat od mobilen.
|
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
Ти даде некој иструкции? Ако не, тогаш можам да ти помогнам. Поз
|
||
![]() |
||
LOD ![]() Newbiе ![]() Joined: 24-Jun-2016 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
![]() Знаеш ли локација на фоткава LOD ? |
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
Kolku za sporedba 19.7.2017 vs denes 3.4.2018
![]() ![]() |
||
![]() |
||
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
|
Кловер веројатно Другово и над Мерак .
Инаку последната делница нема мрднато со прст, скоро и да не се работи, за последниве 2 месеци неколку пати поминувам и разлика нула. Во околината на Извор( мислам дека таму беше) одма до стариот и под новиот пат се гради некој објект ,незнам дали е дел од проектов или нешто друго, а позади објектот на два столба им фалат круните, додека други два во моментов се градат, околу 15 часот денес имаше луѓе кој работеа на арматурите. |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
А дали некој знае каде точно ќе биде клучката Кнежино? (тоа е клучката што ќе го опслужува Кичево) |
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Незнам каде се точно проблемите кои се јавија на оваа траса, но претпоставувам дека се во покомплексните делници што ја премостуваат пресека.
После подолго време возев до Охрид и приметив дека делот после пресека па се до Охрид е скоро пробиен, на некои места дури и асфалтиран. Не ми е јасно зошто тој не се заврши и пушти побрзо? |
||
![]() |
||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|
Видеово е старо десетина дена, па можеме да видиме до каде е состојбата на некои делови... Од 8:30 почнува поинтересниот дел.
|
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
За жал проблемите не се само кај покомплексните делови. Еден од проблемите беше и тоа што првичниот проект според кој почна изградбата на автопатов немаше предвидено никакви клучки освен клучката „Кнежино“ што ја спомнав претходно. Значи од Кичево до Подмоље би бил автопат без можност за влез и излез. Ова автоматски повлекува нов проблем, доколку се пуштат како автопат делниците што се прават со надградба на постојниот пат, сообраќајно се отсекуваат сите населени места долж патот, а исто така и охридскиот аеродром. Значи најпрвин мора да се изградат неколку клучки. Во секој случај, новиот рок за комплетирање на автопатот е поразително далеку, ако добро се сеќавам рекоа јуни 2021. Секако би било пожелно ова што го предлагаш, да се побрза со доизградба на порамничарските делници, вклучувајќи го и проектирањето и изградбата на потребните клучки, за да може значителен дел од автопатот да биде отворен што побргу. Претпоставувам дека ова е изводливо за сегментот помеѓу Охрид и Врбјани, или барем за сегментот помеѓу Охрид и Песочани, а тоа воопшто не е должина за потценување. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
На 12:27 Од видеото се гледа дека објектите кој што сеуште постојат , дали ќе се уриваат или патот ќе минува покрај нив ?? не верувам дека би минувал покрај нив бидејќи добро се гледа оти ја сечат автопатската траса , и тоа кажува дека имотните прави односи сеуште не се решени ,и не само објектите кој што ја попречуваат изградба туку и општо голем дел од трасата сеуште не е ни чепната ни оформена , а за мостовите да не зборуваме , би сакал да сум оптимист ама вака како што стојат работите и ако вака тераат ,автопатот да биде завршен за 3 години е невозможна мисија ...
Edited by WolfLeader - 09-May-2018 at 15:58 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Конечно успеав да ја лоцирам. ![]() Веројатно планираат поврзувањето да го изведат со овој кружен тек: 41°30'23.70"N 20°57'8.37"E ![]() Тука гледам доста потенциjални сообраќајни проблеми за Кичево, освен доколку целосно не ја редефинираат уличната мрежа во околината на трасата на поврзувачкиот пат. Од сообраќаен аспект несомнено би било подобро поврзувањето да се изведе на кружниот тек каде што се спојува и патот кон Македонски Брод и Прилеп (а и да се зголеми радиусот на овој кружен тек): 41°30'3.79"N 20°57'8.86"E Не знам, можеби има некакви отежнувачки околности за вторава варијанта, бидејќи според трасата што се гледа на мапава, изгледа дека оваа опција не е баш веројатна. Од трета страна, еве што пренесоа буквално сите медиуми при почетокот на изградбата на автопатот:
Ова звучи целосно нелогично од повеќе аспекти и 100% се работи за грешка. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
FiLo ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Apr-2015 Online Status: Offline Posts: 148 |
![]() ![]() |
|
Ако можам добро да забележам, од таму во далечината кај село Извор па се до тунеливе ќе има прилично добра нагорнина.
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2223242526 45> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |